Alsof je spaghetti op je pizza doet…

Succesvol teamleider Tjerry Hut praat ons bij over de prestaties van Sliedrecht 2 (RSB)…

Een kijkje in de keuken bij Tjerry (l) en daarachter Michiel

SLIEDRECHT – Na drie geweldige rondes stond Sliedrecht 2 (RSB) op de eerste plek van hun poule, als enige met 6 matchpunten. Donderdag 13 februari was de laatste grote concurrent op bezoek: Shah Mata 2. Sliedrecht moest voor het eerst dit seizoen de meerdere erkennen in de tegenstander, met 3.5 – 4.5 ontving Sliedrecht 2 deze keer geen matchpunten.

Arco speelde aan bord 8 tegen een pittige tegenstander. Hij kreeg al snel een kwaliteit, maar in ruil daarvoor bleef zijn gehele damevleugel gevangen voor de voorziene toekomst. Ondanks dat hij in de wandelgangen zei dat hij er wel uit zou komen, bleek dit niet zo gemakkelijk. Het actieve spel van zijn tegenstander werd te snel dodelijk. Tijdens de analyse bleek dat Arco de Italiaanse opening probeerde te herhalen tegen het Siciliaans. Zoals aanhoorder Henri Hartog het mooi wist te verwoorden: “Alsof je spaghetti op je pizza doet!”. (0-1) Maar wat heeft de rest van het team er van gebakken?

Het voorgerecht leek door Michiel aan bord 5 gemaakt te worden. Hij speelde een prima variant van de Englund, na wat mixen en roeren in de schaakpan waren de nodige stukken al snel afgewikkeld en kon het resulterende eindspel-soepje langzaam tot een rustig einde komen. Jammer genoeg liet Michiel de pan spontaan vallen toen hij na uren eindspellen roeren mat over het hoofd zag. (0-2)

Buurman Theo Theunisse nam het voorgerechtje snel over. In slechts 14 zetten goochelde hij zich door de hem onbekende Alekhine’s defense. Iedereen kent de uitspraak wel “Ork ork ork, soep eet je met een …” lepel? Nee, het was toch echt een vork. Theo’s tegenstander had een vlijmscherp vorkje gemist tijdens het serveren en kwam al snel materiaal tekort. Hij liep boos uit de keuken, en Theo kon (alweer) vroeg naar huis. (1-2)

Bord 2, het tussengerecht van Henk, was een pittige Siciliaanse cannoli met de witte stukken. Sous chef Prins kookt altijd bijzondere gerechten en tot nu had hij alle drie de rondes een sterrengerecht bereid. Deze keer bleek een cannoli met pepertjes geen succes, en ondanks zijn vlam in de pan wist de tegenstander alles keer op keer te blussen. (1-3)

Aan bord 7 zat braadmeester Bert om de avond te redden met een heerlijke steak. Iedereen weet dat je begint met een grote vlam om de buitenkant goed te garen. Hij pikte het gegaarde pionnetje van het bord en begon zijn voordeel op laag vuur uit te bouwen. Net toen hij de vlam weer wat opschroefde ging het bijna fout en moest hij op (een) kwaliteit inleveren. Het was geen perfecte medium-rare, maar een medium steak doet het ook goed in het restaurant. (2-3)

Bord 3 werd bezet door ober Jaap. Jaap werd belaagd door moeilijke restaurantbezoekers die hem veel vragen op verschillende plaatsen stelden. Hij (en zijn koning) begon al snel met rondrennen. Geen moment rust was hem gegund en ondanks dat het op het oog prima ging, had Jaap niet op iedere vraag een antwoord. Hij liep achter de feiten aan tot hij struikelde en heeft de rest van de avond vrij genomen. (2-4)

Patissier Tjerry wilde een Londons toetje bereiden maar kwam door gebrek aan ingrediënten in de Sloveense Pirc terecht. Deze keuken geniet de voorkeur van bijzondere, krachtige smaken. In alle haast werden de elementen in elkaar gegooid, maar zonder de correcte baktijden in acht te nemen. De onervaren chef moest zijn baksel weggooien en heeft een doos cornetto’s geopend. Goed voor een halfje, maar gezien de stand niet goed genoeg. (2.5-4.5)

Chef-kok Niels koos het goede bier bij het gerecht

De vergeten Engelse ingrediënten lagen blijkbaar bij Chef-kok Niels, die in deze opening voor het ultieme toetje ging om de eer te redden. In eerste instantie had hij de volledige rust gepakt, door de tegenstander muurvast te zetten kon zijn worteltaart lang bakken. Desondanks hoorde hij de soeppan vallen en de ober opstappen en wist hij dat een simpele taart niet genoeg zou zijn.

Daarom heeft hij een vierde meesterwerk uit het niets getoverd, en toen het restaurant op sluitingstijd stond ging zijn tegenstander door de vlag en pakte hij zijn vierde punt uit vier gerechten. (3.5-4.5)

RSB 2 staat nog steeds bovenaan, met 6 matchpunten! Shah Mata 2 staat tweede, met 6 matchpunten! Dordrecht 2 staat derde, met 6 matchpunten. Hoeksche Waard 1 staat vierde, met 6 matchpunten… Reserveringen voor sterrenrestaurant RSB 2 kunnen gemaakt worden, wij openen onze deuren weer op 18 maart, in Hendrik-Ido-Ambacht.

Dit bericht is geplaatst in RSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie