Clubkampioen Wim Pool scoort 86% in afsluitende simultaan
2 juli 2015
Wim Pool

Leo speelde keurig remise
SLIEDRECHT - Het seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht werd afgelopen donderdag afgesloten met de start van een nieuwe traditie. Clubkampioen Wim Pool gaf een simultaan tegen zijn clubgenoten.

Na enkele uren spelen boekte Pool een prachtige score van 9 winstpartijen, 1 remise en 1 verliespartij. Dat betekende een score van 86% en dat is een prachtige prestatie.

Opvallend was wel dat  hij remise speelde tegen Leo Koppelaar, die liet zien nog steeds beter te gaan schaken. Dat resulteerde dit keer in een keurige remise.

William won fraai

Verrassend was ook dat de clubkampioen jeugdspeler William Gijsen moest feliciteren. William speelde een uitstekende aanvallende partij, die uiteindelijk naar de winst leidde.

Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht start op donderdag 3 september aanstaande met de start van de jeugdcompetitie en de Algemene Ledenvergadering.
Robert klom naar de derde plaats

Peter (r) won van Michiel

SLIEDRECHT -  De 29e en één na laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is rustig verlopen. Bij de 12 gespeelde partijen waren geen echte verrassingen te noteren, al  gaf Peter Vis in gewonnen stelling zijn dame weer eens weg, ditmaal aan jeugdtalent Andrew Mensing. Wel klom Robert van Rekom naar de derde plaats.

Clubkampioen Wim Pool liet tegen Teunis den Rooijen nog maar eens zien dat zijn eerste plaats verdiend is, maar hij moest nu vanuit mindere stelling dat wel bewijzen.
Om de 3e t/m 5e plaats wordt nog volop gestreden. Robert van Rekom had in een lange partij de nodige moeite met Hans Klein, maar kon toch het volle punt meenemen. Concurrent Wim Hokken verloor van Niels Mijnster en blijft met een kleine marge op Mijnster op de 4e plaats.
Peter van den Bergh moet nog vrezen voor zijn 6e plaats. Zelf won hij van William Gijsen, maar achtervolger Kees Wessels heeft na de remise met Jerry van Rekom maar 6 keizerpunten achterstand. Jerry van Rekom, Teunis den Rooijen en Hans Klein completeren de top-10, die volgende week, na de laatste ronde, geen nieuwe spelers meer zal zien.

Henri Hartog en Jurgen de Haan speelden een lange gelijk opgaande partij, maar Jurgen wist zich toch naar winst te worstelen. Ook Peter van de Poel had lang moeite met zijn tegenstander, maar kon Michiel van den Berg met wat kunst en vliegwerk op de knieën dwingen.
Johan Gijsen wist Yaro van beest te verslaan terwijl Hans Vink een stukoffer de mist zag ingaan tegen Mark van Hulst. Leo Koppelaar herstelde zich van zijn verlies van vorige week door knap te winnen van Jan Willem Kraaijeveld.
Cees Moes mocht na lange tijd weer een punt noteren en wel tegen Marcel Klein, die niet echt geconcentreerd speelde en al snel met stukverlies moest opgeven.
A.s. donderdag wordt de 30e en laatste ronde gespeeld en speelt Chess Queen Bianca de Jong-Muhren, in het kader van de Nationale Sportweek, simultaan tegen 20 leden van Schaakvereniging Sliedrecht.
De nieuwe clubkampioen

Wout, de eeuwige nummer twee

Michhiel won netjes
SLIEDRECHT - Het zag er al langere tijd naar uit, maar na de 28e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht kon Wim Pool zich definitief tot clubkampioen laten kronen.
In een moeilijke partij wist Pool tegenstander Jerry van Rekom op remise te houden en deze uitslag was voldoende om op achtervolger Wout Boer een onoverbrugbare voorsprong te creëren.
Zo is Pool de opvolger van Peter van den Bergh. Na vele jaren in de top te zijn geëindigd heeft Pool nu zijn eerste clubcap te pakken. Hij mag zich de eenentwintigste clubkampioen in de bijna 80-jarige geschiedenis van Schaakvereniging Sliedrecht noemen. Klik hier voor het overzicht van alle clubkampioenen.

Boer wist overigens tegen 20-voudig clubkampioen Wim Hokken een knappe remise te behalen en zal voor de achtste keer de 2e plaats in de competitie op zijn naam gaan schrijven.Zo blijft hij de "Zoetemelk" van Schaakvereniging Sliedrecht, maar Joop won ooit ook één keer de Tour.

Hans Klein gaf in een lange partij een remisestelling uit handen tegen Teunis den Rooijen. Den Rooijen greep in het eindspel zijn kans en schoof de partij aan het eind van de avond toch nog naar winst.

‘Aftredend’ clubkampioen Peter van den Bergh had in Jorik Klein een taaie tegenstander en kon er uiteindelijk niet meer uithalen dan remise.
Ook Kees Wessels had de nodige moeite met jeugdspeler William Gijsen, maar Wessels kon in het eindspel nog een winnende combinatie vinden.

Jurgen de Haan kon geen vuist maken tegen Adrian Mensing, terwijl broer Andrew Mensing met weinig tijd op de klok Floris Verweij wist te verschalken.

Marcel Klein kreeg schaakles van Peter Vis en Jan Willem Kraaijeveld leverde live commentaar op zijn mindere zetten, waarna tegenstander Hans Vink het punt mocht bijschrijven.

André van Dieën en Yaro van Beest maakten beiden fouten in hun partij, maar Van Dieën kreeg de betere stelling en kon de winst alsnog binnenhalen.

Henri Hartog speelde geen beste pot tegen Koos van den Berg en mocht met remise nog heel tevreden zijn.
Leo Koppelaar rekende een stukruil verkeerd uit en kwam tegen Mark van Hulst zoveel materiaal achter dat hij snel aan de bar kon gaan zitten.

Michiel van den Berg speelde een goede partij tegen Johan Gijsen en wist deze bijna geroutineerd te winnen.

A.s. donderdag wordt de 29e ronde gespeeld en speelt het 3e team van Marcel Klein de laatste externe wedstrijd thuis tegen het reeds gedegradeerde Onesimus.
William gaat steeds beter spelen

De remiseschuivers

Aanstaande kampoen Wim Pool tegen Jan Sulman
SLIEDRECHT - In de 27e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft jeugdspeler William Gijsen bijna voor een enorme verrassing gezorgd. In een aanvallende partij wist hij namelijk Wim Hokken op remise te houden. De 20-voudig kampioen van Sliedrecht kwam hiermee nog goed weg, zo merkte Hokken zelf op.  Een prima prestatie van de jeugdspeler die laat zien dat de wekelijkse schaaklessen van Kees Wessels hun vruchten afwerpen.

Wim Pool kan zich over twee weken tot nieuwe kampioen laten kronen na winst op Jan Sulman. Koploper Pool had nog wel de handen vol aan Sulman, maar kon de partij toch winnend afsluiten.

Peter Vis opende tegen Kees Wessels met zijn vertrouwde Bird-opening, die door Wessels vakkundig werd gepareerd maar geen van beide spelers kon de winst vinden, waardoor het punt werd gedeeld.

Joost Stoker hield Hans Klein de hele avond bezig, maar een kleine onnauwkeurigheid van Stoker kostte hem uiteindelijk toch het punt.

Jorik Klein gaf Hans Vink schaakles, terwijl Jan Willem Kraaijeveld ook al snel klaar was met Johan Gijsen. Hier werden slechts 13 zetten gespeeld.

Floris Verweij had een sterk offer in zijn partij tegen Mark van Hulst en dameverlies of mat was al snel niet meer te voorkomen.
André van Dieën speelde een sterke pot tegen Henk Prins, waarin de probleemmeester van alles probeerde om Van Dieën van zijn stuk te brengen. Pas na twaalf uur werd duidelijk dat remise enige terechte uitslag was.

Henri Hartog had niet veel moeite met Sami Al-yassin en Martin Prins kreeg een sterk spelende Yaro van Beest tegenover zich, maar de routine van Prins gaf toch de doorslag.

Koos van den Berg speelde weer eens een ‘snelschaakpartij’ tegen Michiel van den Berg, die meeging in het snelle tempo, maar ontdekte dat je dat nu juist niet moet doen….

A.s. donderdag wordt door de jeugd en de senioren het traditionele eierschaak gespeeld. In plaats van punten kunnen de schakers nu eieren verdienen.
Sami (l) won van Johan

JW won van Nico

De jonkies remiseerden
SLIEDRECHT - In de 26e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist Sami Al-yassin maar liefst 2 punten te scoren. Het eerste punt pakte hij zonder te spelen in het 4e team, want zijn tegenstander kwam niet opdagen. Daarom kon Sami alsnog een interne partij spelen, waarin hij geroutineerd Johan Gijsen versloeg.

Koploper Wim Pool had de nodige moeite met Robert van Rekom. Van Rekom hield de stelling goed gesloten en kon aan het eind van de avond de partij met remise afsluiten. Pool blijft hierdoor ongenaakbaar aan kop en kan zich misschien al komende week tot nieuwe kampioen laten kronen.

Wim Hokken en Jerry van Rekom deelden traditioneel het punt, terwijl Niels Mijnster sterk terugkwam tegen Martin Prins, die zelfs even zicht op winst had tegen de nummer 4 van de competitie.

Andrew Mensing scoorde een keurige remise tegen Kees Wessels, maar broer Adrian Mensing kon het, ondanks goed tegenspel, niet bolwerken tegen Peter van den Bergh.

Peter won van Adrian

Henk Prins kwam sterk uit de startblokken tegen Teunis den Rooijen, maar moest uiteindelijk toch zijn koning omleggen.
Jorik Klein en Floris Verweij speelden de langste partij van de avond en pas na 12 uur werd alsnog de vrede getekend.

Mark van Hulst won een stuk van Koos van den Bergh, waarna de wedstrijdleider de partij rustig kon uitschuiven.
Jan Willem Kraaijeveld strafte een openingsfout van Nico vd Poel af en de stukken konden weer snel in het doosje.

Cees Moes hield het heel lang vol tegen Leo Koppelaar, maar de vermoeidheid sloeg aan het einde van de avond toe en Koppelaar kon het punt bijschrijven.

A.s. donderdag wordt de 27e ronde gespeeld en speelt het 2e team van Leo Koppelaar de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap in de 1e klasse van de RSB thuis tegen Barendrecht.
Koos gaat steeds beter schaken

Henri raakt ook in topvorm

SLIEDRECHT -  De 25e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht was met slechts 9 partijen rustig te noemen, hoewel het in de speelzaal een drukte van belang was doordat er gelijktijdig 2 externe wedstrijden werden gespeeld.

Koplopers Wim Pool en Wout Boer speelden geen competitie en dus was er een kans voor de nummers 3 en 4 om dichterbij te komen. Wim Hokken blijft op de derde plaats door in een korte partij Theo Dekker te verslaan.

Niels Mijnster strafte een openingsfout van Jurgen de Haan meteen af en is nu vierde. Peter van den Bergh blijft op achterstand van de toppers, maar heeft na winst op Kees Wessels weer zicht op de top 5.

William Gijsen liet zien dat hij steeds beter gaat spelen, maar kon tegen de routine van Hans Klein nog geen vuist maken. Ook Sami Al-yassin speelde een sterke pot tegen Peter Vis, maar moest in het eindspel toch zijn meerdere erkennen in de damegambiet specialist.

Cees Moes en Martin Prins speelden een vooral gezellige partij, waarin Martin uiteindelijk toch aan het langste eind trok. Mark van Hulst had tegen Henri Hartog een paar lastige paarden op de 7e lijn geposteerd, maar Henri verdedigde sterk en wist met stukwinst af te ruilen en zo de partij naar zich toe te trekken.

Koos van den Berg kon nestor Jan Willem Kraaijeveld na een lange partij toch nog aan zijn zegekar binden. Ook Johan Gijsen wist te winnen van een oud-gediende en schoof Jan Veenis langzaam van het bord.

A.s. donderdag wordt de 26e ronde gespeeld en speelt het 4e team van captain Joost Stoker om het kampioenschap in klasse 4A tegen Krimpen ad IJssel. Het team heeft hiervoor aan een gelijkspel voldoende, maar zal vol voor de winst gaan. A.s. zaterdag speelt het 1e team thuis tegen de Pion uit Roosendaal. Beide teams zijn veilig, waarbij de Pion zelfs nog een kleine kans op het kampioenschap heeft.

Peter (r) won direct

Nico (l) won ook direct

De broedestrijd

SLIEDRECHT - Na ruim een jaar niet gespeeld te hebben meldde Peter van de Poel zich weer in de 24e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. Hij nam meteen zijn vader mee en samen startten ze met een 100% score. Vader Nico wist in een korte, maar hevige partij Michiel van den Berg te verslaan, terwijl zoon Peter wat meer moeite had met André van Dieën, maar uiteindelijk toch met de winst naar huis kon.

Aan de top leek Wim Pool tegen een zeldzaam verlies op te lopen tegen Hans Klein, maar de klok besloot anders en Pool kreeg het punt door tijdsoverschrijding.
Wim Hokken moest alle zeilen bijzetten om Jurgen de Haan van zich af te houden en pas in het eindspel wist Hokken zijn routine te benutten om de steeds beter spelende De Haan op de knieën te dwingen.

1e teamspeler Niels Mijnster leek beter uit de opening te komen tegen Jan Sulman, maar kon het materieel voordeel niet omzetten in winst en moest uiteindelijk met remise genoegen nemen.

De gebroeders Mensing hadden wisselend succes. Adrian kreeg het punt cadeau van een matig spelende Peter Vis, terwijl broer Andrew het niet kon bolwerken tegen de favoriete opening van Robert van Rekom.

De partij tussen Kees Wessels en Jorik Klein leek in evenwicht, maar Wessels wist toch de winst te vinden.

William “Willem” Gijsen blijft stijgen in de ranglijst. Dit keer bond hij Sami Al-yassin aan zijn zegekar.
De broederstrijd tussen Henk en Martin Prins eindigde met winst voor Henk die Martin pardoes mat zette.

"Loverboy" Henri Hartog had een mooie aanval tegen Hans Vink, maar Vink verdedigde sterk en zijn tegenaanval leverde direct winst op.
Jan Willem Kraaijeveld moest al vanaf de start in de verdediging tegen Mark van Hulst en moest in het eindspel kiezen tussen dameverlies of mat en kon dus alleen nog maar opgeven.

Yaro van Beest won voor de tweede keer op rij. Deze ronde was Cees Moes zijn slachtoffer.

A.s donderdag worden twee externe rondes gespeeld. Het 2e team van captain Leo Koppelaar moet de inhaalwedstrijd tegen Nieuwerkerk ad IJssel winnen om kans op het kampioenschap te houden. Gelijkertijd speekt het 3e team tegen Krimpen ad IJssel. Het team van Marcel Klein is bijna veilig, maar gaat nog voor een top 3 notering.
Yaro van Beest verraste Sami Al-yassin

Jan Sulman denkt zich naar de winst

Cees Moes maakte gehakt van Michiel
SLIEDRECHT - Hij schaakt nog niet zo lang, maar hij gaat steeds beter spelen. Dat leverde Yaro van Beest in de 23e ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht een verrassende zege op tegen Sami Al-yassin.

Na de 23e ronde kan Wim Pool zich al bijna kampioen noemen. In een onderling duel met naaste concurrent Wout Boer wist Pool de stelling gesloten te houden, zodat er voor de nummer 2 van de competitie niet meer in zat dan remise. Het moet nu raar gaan lopen wil Pool de eerste plaats nog uit handen geven.

Wim Hokken nestelt zich steviger op de derde plaats na een snelle remise tegen Peter van den Bergh, terwijl Jerry van Rekom verrast werd door Andrew Mensing.

Hans Klein zet zijn inhaalrace voort en wist in een marathonpartij tegen Kees Wessels in het verre eindspel een vrijpion veilig naar de overzijde te manoeuvreren.

Jan Sulman speelde zich richting top 10 door in een sterke partij van Jurgen de Haan te winnen.
André van Dieën kwam goed uit de opening tegen Peter Vis, maar vergreep zich in het middenspel en gaf daardoor de winst alsnog uit handen.

Jan Willem Kraaijeveld en Marcel Klein speelden een lange partij waarin Marcel het initiatief nam en uiteindelijk het volle punt kon bijschrijven. Ferhat Erdogan kon geen vuist maken tegen Mark van Hulst en zag zijn stukken langzaam van het bord verdwijnen.

Cees Moes maakte dankbaar gebruik van pionverlies van Michiel van den Berg en bouwde zijn voordeel snel uit tot winst onder het motto "Cees maakt Moes van Michiel!"

A.s donderdag wordt de 24e ronde van de competitie worden gespeeld. A.s. zaterdag speelt het 1e team van captain Jerry van Rekom uit tegen Krimpen ad IJssel. Met winst tegen deze ‘angstgegner’ is handhaving in de landelijke competitie zo goed als zeker.
Wim wint van Jurgen

Meester wint van leerling

Koos wint van Fehrat


Henk wint van Martijn
SLIEDRECHT -  Na de 22e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft koploper Wim Pool nog verder afstand genomen van de achtervolgers. Terwijl Wout Boer en Niels Mijnster opnieuw niet in actie kwamen, wist Pool eenvoudig te winnen van Jurgen de Haan. De Haan was weliswaar de top-10 binnengekomen, maar kon tegen de toekomstig kampioen geen vuist maken.

Wim Hokken neemt de 3e plaats over na een mooie overwinning op Kees Wessels, die door dit verlies de top 5 moet verlaten.
'Meester' Robert van Rekom is weer terug op de 5e plaats na regelmatige winst op 'leerling' Adrian Mensing.

Jerry van Rekom en Joost Stoker speelden een gelijk opgaande partij die uiteindelijk in remise eindigde. Peter van den Bergh krabbelt weer iets terug na Peter Vis van het bord te hebben gespeeld.

Martijn Stoker hield het lang vol tegen teamgenoot Henk Prins, maar moest toch zijn koning omleggen.
In de partij tussen Sami Al-yassin en Jan Willem Kraaijeveld gingen de kansen heen en weer, maar het was uiteindelijk Al-yassin die aan het langste eind trok.

William verslaat Mark

William Gijsen kwam slecht uit de opening tegen Mark van Hulst, maar won zijn verloren stuk via een tussenschaakje terug en wist daarna zijn stelling naar winst uit te bouwen.
Vader Johan Gijsen begon voortvarend tegen André van Dieën, maar werd in het eindspel van het bord gecombineerd.

Marcel Klein speelde een aanvallende partij tegen Yaro van Beest en zag zijn aanval beloond met het volle punt.
Ook Hans Vink wond er geen doekje om tegen Cees Moes en kon eveneens het punt bijschrijven.

Koos van den Berg zag zijn snelle spel dit keer eens in winst eindigen. Tegenstander Ferhat Erdogan  had geen antwoord op de snelle zetten van Koos.
Ook Leo Koppelaar moest ontdekken dat de Sliedrechtse jeugd steeds sterker wordt door  te verliezen van Jorik Klein.

A.s. donderdag wordt de 23e ronde van de competitie gespeeld. A.s. maandag speelt het viertallen team zijn laatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen De IJssel.
Wim Hokken sloeg hard toe

Jan Veenis won opnieuw

Hans Klein won sterk
SLIEDRECHT - In de 21e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is koploper Wim Pool door 20-voudig clubkampioen Wim Hokken van het bord geschoven. Hokken ging meteen in de aanval en zette in het eindspel een dodelijke combinatie op, waardoor Pool moest kiezen tussen direct verlies of promotie van een vrijpion. Doordat de directe concurrenten van Pool niet in actie kwamen, blijft hij met ruime voorsprong op de eerste plaats.

Vader en zoon Van Rekom gingen met totaal 1 punt naar huis, nadat zij beiden hun partij in remise zagen eindigen. Robert kwam tegen Kees Wessels geen moment in de problemen, maar kon de winst niet vinden.
Vader Jerry had tegen Teunis den Rooijen een ingewikkelde stelling zonder directe winstkansen en ook hier werd de vrede getekend.

Peter van den Bergh lijkt definitief te zijn afgehaakt voor het kampioenschap na verlies tegen routinier Hans Klein.
De opmars van Sami Al-yassin werd gestuit door Jurgen de Haan, die een openingsfoutje van Sami afstrafte en de partij langzaam naar zijn hand kon zetten.

Peter Vis was al snel klaar tegen Jan Sulman. Peter speelde zijn opening zo automatisch dat hij vergat dat zijn dame stond aangevallen.
Ook Michiel van den Berg ging wat slordig om met zijn dame in zijn partij tegen Mark van Hulst en ook hier konden de stukken weer snel in het doosje.

Jorik Klein liet tegen Martin Prins zien dat hij steeds sterker wordt, terwijl William Gijsen wel won van Jan Willem Kraaijeveld, maar daar wel meer moeite mee had.

André van Dieën speelde tegen Marcel Klein de langste pot van de avond en, hoewel hij de winst in handen had, gaf Marcel het in het eindspel toch nog weg. Koos van den Berg en Hans Vink hadden in recordtijd 32 zetten op het bord getoverd, waarbij Hans als winnaar uit de bus kwam.

Jan Veenis wist opnieuw te winnen, ditmaal was Yaro van Beek zijn slachtoffer.
Leo Koppelaar speelde in februari nog voor sinterklaas en deed Henri Hartog een paar stukken cadeau.

A.s. donderdag wordt de 22e ronde van de competitie gespeeld.
Sami wint van Henk

Opa wint van kleinzoon

Koploper Wim wint van Kees
SLIEDRECHT -  In de 20e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Sami Al-yassin verrassend gewonnen van internationaal probleemmeester Henk Prins. Sami zette een mooie stelling op, maar leek in het eindspel met minder materiaal te gaan verliezen. Henk Prins verkeek zich echter op een vrijpion van Sami die net iets eerder kon promoveren.
Koplopers Wim Pool en Wout Boer lopen steeds verder uit op de concurrentie. Wim Pool won in een sterke partij van Kees Wessels, die nog wel even tegenstribbelde, maar in het eindspel moest opgeven.
 Wout Boer was achteraf blij dat hij had kunnen winnen van angstgegener Robert van Rekom.
Peter Vis wist het lang vol te houden tegen Wim Hokken, maar moest toch het onderspit delven.
Ook Jan Sulman had een spannende pot tegen Jerry van Rekom, maar zag de dame van de voorzitter zijn stelling binnendringen, waarna het snel uit was.
Titelverdediger Peter van den Bergh wist opnieuw niet te winnen. Tegenstander Teunis den Rooijen hield de hele partij de deur dicht waarna het pionneneindspel in remise eindigde.
Theo Dekker speelde sinds lange tijd weer een interne partij en wist te winnen van Floris Verweij.
Opa Hans Klein had wel wat moeite met kleinzoon Jorik, maar kon uiteindelijk toch het volle punt bijschrijven.
Joost Stoker kon na een lange strijd tegen Martin Prins alsnog de winst opstrijken net als William Gijsen die een stevige tegenstribbelende Marcel Klein versloeg.
Jan Willem Kraaijeveld strafte een foute zet van Cees Moes direct af terwijl Yaro van Beest al snel de dame van Ferhat Erdogan kon winnen en daarmee de partij.
Hans Vink leek het punt al binnen te hebben tegen Jan Veenis, maar de oud-voorzitter liet zien het schaken nog niet verleerd te zijn en wist alsnog remise af te dwingen.
Michiel van den Berg kon zijn goede vorm van de externe wedstrijd niet voortzetten en moest in André van Dieën zijn meerdere erkennen.
De langste partij ging tussen Johan Gijsen en Leo Koppelaar. Koppelaar leek in het voordeel te zijn, maar Gijsen kreeg steeds meer grip op de stelling en kon met een vrijpion de winst binnenhalen.

A.s. donderdag wordt de 21e ronde gespeeld. A.s. vrijdag speelt het 3e team van captain Marcel Klein uit tegen 3 Torens uit Berkel-Rodenrijs. Zal vrijdag de 13e het team geluk of ongeluk gaan brengen?

Jurgen won fraai van Kees

Wim won van Niels

Klein tegen Klein, Klein won


JW won van Fehrat
SLIEDRECHT - In de 19e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jurgen de Haan een prachtige overwinning behaald door topper Kees Wessels verrassend te verslaan. Wessels probeerde een aanvallende combinatie te plaatsen die door De Haan vakkundig werd gepareerd. Met een overwicht aan materiaal kon de jeugdspeler daarna de felicitaties in ontvangst nemen. Een mooie opsteker voor de jeugdspeler Jurgen die steeds beter gaat spelen en ook extern zijn punten weet te scoren.

Koploper Wim Pool heeft zijn voorsprong verder vergroot door concurrent Niels Mijnster te verslaan. Mijnster probeerde met het Koningsgambiet een voordeel te behalen, maar werd door Pool langzaam van het bord gespeeld.
Titelverdediger Peter van den Bergh leed opnieuw een gevoelige nederlaag. Dit keer was het voorzitter Jerry van Rekom die in het pionneneindspel het hoofd koel hield en de clubkampioen met lege handen achterliet.

Vader Hans en zoon Marcel Klein mochten tegen elkaar aantreden en het was al snel duidelijk dat de vader (nog) te sterk was.
Ook Sami Al-yassin had in Wim Hokken een te sterke tegenstander, maar zal zeker wat hebben opgestoken van de schaakles.

Peter Vis en Jorik Klein speelden een partij met wisselende kansen, maar konden geen winst vinden waarna het punt werd gedeeld.
 Joost Stoker had in Teunis den Rooijen een taaie tegenstander die in het middenspel de betere voortzetting vond en dus het punt kon bijschrijven.

William Gijsen ging tegen Jan Sulman in de opening al in de fout, kwam nog sterk terug, maar kon niet voorkomen dat Sulman met een vrijpion de partij uitspeelde.
Hans Vink startte sterk tegen Martijn Stoker, won twee pionnen, maar door een paar blunders kantelde de partij en kon Vink  zijn koning alsnog omleggen.

Ferhat Erdogan gaat goed vooruit, maar kon tegen Jan Willem Kraaijeveld nog geen vuist maken.

Leo en Koos remiseerden

Leo Koppelaar en Koos van den Berg speelden een korte partij waarin al snel tot remise werd besloten.

Michiel van den Berg hoopte met een stukoffer de vesting van Henri Hartog te slechten, maar de rollen werden snel omgedraaid en Hartog kon uiteindelijk het punt bijschrijven. 
Johan Gijsen dacht een stuk te winnen van Mark van Hulst, maar zag zijn eigen dame van het bord verdwijnen waarna de wedstrijdleider de winst binnenhaalde.

A.s. donderdag wordt de 20e ronde van de competitie gespeeld en speelt het 2e team van captain Leo Koppelaar thuis tegen concurrent Nieuwerkerk ad Ijssel. A.s. zaterdag speelt het 1e team thuis tegen HTV uit Den Haag.
Volle bak in De Havik

Jurgen won van William

Niels won van Peter
SLIEDRECHT - In de 18e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht werd een record aantal van 17 partijen gespeeld. Bijna alle deelnemers waren aanwezig en er kwamen een paar interessante partijen op de borden.

Koplopers Wim Pool en Wout Boer maakten geen fouten en blijven ruim boven de achtervolgers. Wim Pool had weinig moeite met Jorik Klein, terwijl Wout Boer tegen Peter Vis een andere variant tegen de Bird-opening van Vis op het bord toverde en al snel het punt kon bijschrijven.

Niels Mijnster neemt de derde plaats over van Kees Wessels na sterke winst op Peter van den Bergh, de titelverdediger die steeds verder achterop raakt. Wessels won in een ingewikkelde partij van Joost Stoker die weinig steun had aan de 2 liter Hopus bier naast zijn bord.

Wim Hokken had op een andere tegenstander dan Adrian Mensing gerekend en was hierdoor zo afgeleid dat hij de partij verloor.
Vader Jerry greep mis tegen zoon Robert van Rekom en zag de winst terecht naar junior gaan.

Martin Prins opende goed tegen Teunis den Rooijen, maar het krachtverschil was net te groot.
Ondanks het tijdvoordeel moest Andrew Mensing tegen Jan Sulman berusten in remise. Floris Verweij maakte zijn verlies van vorige week weer goed door knap van Henk Prins te winnen.

De partij tussen William Gijsen en Jurgen de Haan ging lange tijd gelijk op tot Jurgen de juiste combinatie wist te vinden en William moest opgeven.
Marcel Klein leek de winst in handen te hebben tegen Sami Al-yassin, maar kon de winnende zet niet vinden en moest het punt uiteindelijk delen.

Jan Willem Kraaijeveld had een off-day en gaf teveel weg tegen Michiel van den Berg. Ook Mark van Hulst kwam niet goed uit de opening en zag André van Dieën dan ook winnen.

Yaro van Beest gaat steeds beter spelen en liet dat zien tegen Henri Hartog. Helaas was Hartog in het eindspel sterker en kon het volle punt bijschrijven.

Koos van den Berg hield tegen Cees Moest het hoofd koel en mocht uiteindelijk met de winst naar huis.

Jan Veenis had een lange partij tegen Leo Koppelaar die van geen wijken wist. In het eindspel bood Koppelaar remise aan, maar Jan weigerde terecht en scoorde een mooi punt.
Johan Gijsen was, tenslotte, met 13 zetten snel klaar tegen Ferhat Erdogan.

A.s. donderdag wordt de 19e ronde van de competitie gespeeld.
El Presdiente won weer eens

Kees won van Wout1

Sami won van Mark
SLIEDRECHT - In de 17e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht wist voorzitter Jerry van Rekom een vette Vis te vangen door Peter Vis met zijn eigen wapen te verslaan. Peter Vis opende met zijn favoriete opening f4, maar werd door Van Rekom verrast met het From-gambiet. Na een aantal zetten stond een bizarre stelling op het bord met kansen voor beide spelers. Nadat de rook een beetje was opgetrokken bleek Van Rekom toch een iets betere opzet te hebben en schoof “Pierre Poisson” van het bord.

Aan de top is de voorsprong van koploper Wim Pool verder gegroeid. Pool wist zelf te winnen van Joost Stoker en zag zijn achtervolgers punten morsen. Wout Boer zag in zijn partij tegen een ontketende Kees Wessels een paard zijn stelling binnen dringen, waardoor hij zijn tweede verliespartij van dit seizoen moest noteren. Wout blijft ondanks dit verlies nog stevig op de 2e plaats, maar ziet Wessels wel met rasse schreden naderen.

Clubkampioen Peter van den Bergh zag zijn achterstand op de koploper verder oplopen na tegen Robert van Rekom niet verder te komen dan remise. Met ruim 200 punten achterstand lijkt een volgend kampioenschap wel erg ver weg.

Wim Hokken en Teunis den Rooijen speelden een lange partij waarin uiteindelijk niet meer zat dan remise.
Floris Verweij speelde na lange tijd weer eens een interne partij, maar kreeg in Hans Klein meteen een zware tegenstander en moest dan ook het punt aan de 1e teamspeler laten.

William Gijsen speelde opnieuw erg sterk en hield Martin Prins keurig op remise. Hans Vink kwam nog net wat tekort tegen Jurgen de Haan, terwijl Koos van den Berg tegen Jan Willem Kraaijeveld zijn materiële voorsprong – en daarmee de winst - zag verdwijnen .

Sami Al-yassin had het pionneneindspel net iets beter uitgerekend dan Mark van Hulst en kon met de winst naar huis. Ook Henri Hartog had meer verwacht, maar André van Dieën mocht het volle punt bijschrijven.

Leo Koppelaar en Ferhat Erdogan leken een snelschaakpartij te spelen. Binnen een half uur hadden beide spelers al 28 zetten gespeeld en bleek Koppelaar aan het langste eind te trekken.
Johan Gijsen en Yaro van Beest hadden ook veel zetten in weinig tijd gedaan, maar nadat Johan de dame van Yaro wist te verschalken was ook deze pot snel uit, mede dankzij het feit dat Yaro iets te vroeg zijn koning omlegde.

A.s. donderdag wordt de 18e ronde van de interne competitie gespeeld.

Yaro won fraai van JW

Wim won opnieuw van Peter

Robert won van André


SLIEDRECHT -  In de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Yaro van Beest van zich doen spreken door knap te winnen van routinier Jan Willem Kraaijveld.  In een partij met wisselende kansen hield Yaro het hoofd koel en wist in het eindspel de winnende combinatie te vinden. Een mooie opsteker voor Van Beest, die pas sinds dit seizoen is begonnen met schaken.

Aan de top blijven Wim Pool en Wout Boer de dienst uitmaken. Pool won opnieuw van clubkampioen Peter van den Bergh en laat hiermee duidelijk zien dat hij een terechte kandidaat voor het kampioenschap is.
Ook Wout Boer blijft winnen. Deze ronde kon hij Jerry van Rekom aan zijn zegekar binden en Boer houdt hierdoor als enige nog aansluiting met de koploper.

Ondanks winst na een moeilijke partij tegen Teunis den Rooijen blijft Niels Mijnster 3e, op flinke afstand van de nummers 1 en 2. Mijnster blijft echter ruim voor op Kees Wessels die op het nippertje wist te winnen van een ontketende Adrian Mensing. 
Wim Hokken kruipt langzaam richting de 4e plaats na snelle winst op William Gijsen.

Robert van Rekom houdt ook de aansluiting met de top door André van Dieën in een regelmatige partij te verslaan. Hans Klein klimt weer wat omhoog na Mark van Hulst van het bord te hebben gecombineerd.

Johan Gijsen was nog een maatje te klein voor Jurgen de Haan, terwijl Leo Koppelaar en Sami Al-yassin een lange pot speelden die uiteindelijk door Sami werd gewonnen.

Henri won moeizaam van Cees

Cees Moes speelde een sterke partij tegen Henri Hartog die, ondanks materieel voordeel, de winst maar niet kon vinden. Pas in het verre eindspel wist Hartog toch nog het volle punt te pakken.

Jan Veenis wist eindelijk weer eens te winnen. De oud-voorzitter gaf Ferhat Erdogan geen kans en speelde de partij netjes uit.

A.s. donderdag wordt de 17e ronde van de interne competitie gespeeld.
Winterkampioen Wim Pool

Niels schwindelde naar winst

Oliebollenschaak bij Mark en Jan
SLIEDRECHT - Na de 15e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht mag Wim Pool zich Winterkampioen noemen! Na een spannende partij tegen Teunis den Rooijen trok Pool aan het langste eind en kon zo de eerste helft van de competitie als koploper afsluiten. Hiermee laat Wim Pool zien dat hij een geducht tegenstander is geworden en zeker zal proberen aan het eind van het seizoen als clubkampioen te worden gekroond.

Wout Boer kwam opnieuw niet in actie, maar zijn tweede plaats kwam niet in gevaar. Niels Mijnster neemt de 3e plaats weer over van Peter van den Bergh na een schwindel-winst op Hans Klein, die opnieuw in het eindspel de winst aan zijn neus voorbij zag gaan.
Kees Wessels sluit de top-5 af na puntendeling tegen Jerry van Rekom. Hij wordt op de hielen gezeten door Wim Hokken en Robert van Rekom die ook het punt onderling deelden.

Adrian had geen moeite met Henk Prins

Adrian Mensing pakt nog nipt de 10e plaats mee nadat een offer van Henk Prins niet het beoogde resultaat opleverde.
Hans Vink was nog net een maatje te klein voor Joost Stoker, terwijl Martin Prins de handen vol had aan Henri Hartog, maar uiteindelijk toch het volle punt kon bijschrijven.

Jan Sulman strafte een fout in de opening van Mark van Hulst genadeloos af en zette de wedstrijdleider pardoes mat.
Ook bij de partij tussen Ferhat Erdogan en Jurgen de Haan konden de stukken weer snel in het doosje na een slechte opening van Ferhat.

De langste partij ging tussen Leo Koppelaar en Andre van Dieën. “Dikke Leo” probeerde meermaals remise te krijgen, maar "postzak" Van Dieën speelde stug door. Aan het eind van de avond bleek dat er toch echt niet meer in zat en werd het punt alsnog gedeeld.

I.v.m. de feestdagen is er 2 weken geen schaak. Op 8 januari 2015 wordt de interne competitie voor zowel de jeugd als de senioren weer hervat.
Peter won van Andrew

Cees Moes speelde keurig remise tegen Jan Veenis

SLIEDRECHT - Na de 14e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is er nog geen beslissing gevallen over wie zich volgende week Winterkampioen mag noemen. Koploper Wim Pool profiteerde maar half van de afwezigheid van Wout Boer door in een moeilijke partij tegen Robert van Rekom niet verder te komen dan remise. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 is slechts 4 Keizerpunten, dus de laatste ronde in de eerste competitiehelft zal beslissend zijn.

Achtervolgers Peter van den Bergh en Niels Mijnster maakten geen fouten en wonnen hun partijen vrij gemakkelijk van respectievelijk Adrian en Andrew Mensing. Het gat tussen de nummers 3 en 4 is maar 3 punten, dus ook hier zal volgende week de beslissing brengen.

Kees Wessels kruipt weer richting top 3 na winst op Teunis den Rooijen. Teunis startte goed, maar maakte in het middenspel een foutje, waarbij Wessels een kwaliteit voor kwam te staan. In het verdere verloop van de partij gaf Wessels dit voordeel niet meer uit handen.

Jorik Klein was nog een maatje te klein voor Wim Hokken terwijl Jerry van Rekom veel moeite had met Henk Prins, maar uiteindelijk toch de winst kon binnenhalen.
Hans Klein maakte zijn fouten van de afgelopen weken weer enigszins goed door aanvallend te winnen van Jan Sulman.

Jan Willem Kraaijeveld en Leo Koppelaar speelden een gezellige partij die de nestor van de vereniging toch nog wist te winnen.
Yaro van Beest opende goed tegen Mark van Hulst, maar kwam er na stukruil op de koningsvleugel slechter uit en moest daarna al snel opgeven.

Koos van den Berg wist weer eens te winnen; dit keer was Johan Gijsen zijn slachtoffer.
Cees Moes ging er tegen Jan Veenis eens goed voor zitten en wist er uiteindelijk netjes remise uit te halen.

A.s. donderdag wordt de 15e ronde gespeeld en speelt het viertallen team van captain Peter Vis de returnwedstrijd tegen H.I. Ambacht.
Hans Klein speelde voor Sinterklaas

Sami won opnieuw

JW won van Veenis


SLIEDRECHT - In de 13e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht stonden maar liefst 14 partijen op de rol. Een mooi aantal zo vlak voor Sinterklaas. En Sinterklaas was zelf ook aanwezig, want Hans Klein gaf pardoes zijn gewonnen stelling tegen Peter Vis weg . Na de gehele partij gewonnen te hebben gestaan gaf Klein opnieuw in de slotfase een gewonnen stelling uit handen. Graaier Vis maakte er direct gebruik van. Vis stijgt hierdoor naar de 11e plaats en heeft zicht op de top-10.

Op de overige  borden werd echter niet voor Sinterklaas gepeeld maar om belangrijke punten. De koplopers Wim Pool en Wout Boer maakten geen fouten en wisten beiden te winnen van een Mensing broer. Pool wist met een listig offer Adrian te verschalken, terwijl Boer het hoofd koel hield tegen een sterk spelende Andrew, en in het eindspel de partij naar zich toe trok.

Niels Mijnster bivakkeert weer op de derde plaats na sterke winst tegen Kees Wessels. In een remise-achtige stelling kon Mijnster alsnog de juiste zetten vinden en wist met nog maar weinig tijd op de klok een vrijpion te creëren.
Jorik Klein had het aanvankelijk moeilijk tegen Henk Prins, maar sloeg in het middenspel hard toe.

Sami Al-yassin wist opnieuw te winnen. Dit keer was het Koos van den Berg die eerst op de winst af leek te stevenen, maar toch het punt moest laten aan de steeds beter spelende Sami.
Bij de partij tussen Jan Willem Kraaijeveld en Jan Veenis won de oudste (80,5) het van de jongere (80). Jan Veenis sloeg het verkeerde stuk waarna Kraaijeveld het ontstane voordeel niet meer uit handen gaf.

Henri Hartog speelde een leuke pot tegen Ferhat Erdogan die steeds beter gaat spelen, maar het punt dit keer nog aan Hartog moest laten. Ondanks goede tegenstand van Yaro van Beest tegen Leo Koppelaar moest ook deze de nieuwkomer het afleggen tegen de routinier.

Er waren ook nog een aantal remises te noteren. Jerry van Rekom en Wim Hokken speelden hun traditionele remise, terwijl Martijn Stoker en Jan Sulman beiden probeerden tot winst te komen, maar niet verder kwamen dan puntendeleing.
Marcel Klein en Mark van Hulst speelden een Hollandse partij waarin al snel veel stukken werden afgeruild, waarna uit de ontstane stelling geen winst meer was te behalen.
William Gijsen en Hans Vink speelden een gelijk opgaande partij waarin voor beide spelers geen voordeel zat.
Michiel van den Berg had misschien een betere stelling dan Johan Gijsen maar koos eieren voor zijn geld en bood remise aan dat door Gijsen dankbaar werd aangenomen.

A.s. donderdag wordt de 14 ronde gespeeld en speelt het 4e team thuis tegen het 5e team van Messemaker 1847 uit Gouda. De wedstrijd staat in het teken van de kopppsitie in de vierdelasse A.

De nieuwe koploper; Wim Pool

De topper

Martin won van Hans

De remiseschuivers
SLIEDRECHT - Na de 12e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Wim Pool de nieuwe koploper. Pool wist in een aanvallende partij oud-kampioen Jerry van Rekom te verslaan, terwijl Wout Boer tegen Peter van den Bergh tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aanliep. Boer wilde iets teveel in de aanval en werd in de counter overspeeld. De titelverdediger steeg door zijn zege naar de derde plaats, achter Pool en Boer.

Niels Mijnster keert weer terug in de top 5 na knappe winst op Wim Hokken. Lange tijd zag het in deze partij naar uit dat het remise zou worden, maar Mijnster wist toch aan het langste eind te trekken.
Kees Wessels en Peter Vis speelden een spannende pot, die uiteindelijk toch door Wessels werd gewonnen, ondanks een mindere opening.
Ook de strijd tussen Hans Klein en Teunis den Rooijen kon alle kanten op, maar nadat Klein een volle toren wegblunderde kon Den Rooijen de winst meteen meenemen. Opnieuw liet Klein aan het eind kans op een goed resultaat lopen.

Martin Prins had de handen vol aan Hans Vink, maar kon toch het volle punt bijschrijven.
Koos van den Berg speelde iets te snel tegen William Gijsen en dat kostte hem uiteindelijk het punt.

Jan Veenis en Henri Hartog deelden het punt nadat aan beide kanten fouten werden gemaakt.

Jurgen won van JW

Jan Willem Kraaijeveld hield Jurgen de Haan knap op remise en ook de partij tussen Mark van Hulst en Leo Koppelaar eindigde in remise na kansen voor beide spelers.

Sami Al-yassin wist Johan Gijsen aan zijn zegekar te binden en Yaro van Beest pakte netjes het punt van Ferhat Erdogan, die wel een goede kans op voordeel had gemist. Beide nieuwkomers gaan steeds beter spelen.

Yaro won van Ferhat

A.s. donderdag wordt de 13e ronde van de interne competitie gespeeld.

Jorik won van Joost

Kees won van Peter
SLIEDRECHT -  In de elfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jorik Klein een mooie overwinning behaald op voormalig 1e team speler Joost Stoker. Het jeugdtalent hield de hele partij onder controle en wist al in het middenspel de winnende combinatie te vinden. Jorik klimt na deze overwinning naar de 15e plaats en is op weg naar de top 10.

Vanwege twee externe wedstrijden stonden er slechts 9 partijen op de rol, waarvan de partij tussen Kees Wessels en clubkampioen Peter van den Bergh het meest opviel door de sterke winst van Wessels, die met het Fromm-gambiet Van den Bergh op het verkeerde been zette.
Ook Wim Pool blijft scoren. Dit keer was het Henk Prins, die geen vuist kon maken tegen de aanval van Pool.

Martijn Stoker had geen kind aan Koos van den Bergh en kon het punt al snel bijschrijven. Ook de partij tussen Hans Vink en Marcel Klein was snel voorbij na stukverlies van Klein.
Sami Al-yassin koos de verkeerde voortzetting tegen William Gijsen, terwijl vader Johan Gijsen tegen Jan Willem Kraaijeveld de winst in zicht had, maar de nestor van de vereniging vocht dapper terug en ging uiteindelijk met de winst naar huis.
Mark van Hulst pakte zijn tweede punt op rij door Cees Moes te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 12e ronde van de competitie afgewerkt en speelt het 3e team van captain Marcel Klein thuis tegen Erasmus uit Rotterdam.

Peter won van Wim

Vader-zoon strijd

Wim won van Hans
SLIEDRECHT -  Na de 10e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is clubkampioen Peter van den Bergh naar de 3e plaats gestegen na een moeilijke overwinning op Wim Hokken. Het heeft even geduurd, maar Van den Bergh staat weer in de top-3 en zal zeker niet rusten voor hij weer op de 1e plaats zal staan.

Wim Pool kroop een beetje dichter naar Wout Boer toe door winst op Hans Klein, die teveel varianten in zijn partij wilde toepassen. Henk Prins steeg met stip naar de 7e plaats na een partij vol offers tegen Peter Vis.

 Andrew Mensing combineerde Martin Prins van het bord terwijl Jerry van Rekom wel de nodige moeite had met jeugdtalent Jurgen de Haan, maar toch de partij met een pluspion kon afsluiten.

Jan Veenis verbruikte veel tijd tegen Koos van den Berg,  ging in betere stelling door zijn vlag, maar zonder matpotentieel van de jeugdspeler werd de partij remise. Jan Willem Kraaijeveld speelde  vroeg voor Sinterklaas en gaf in de eerste 10 zetten al 2 stukken weg. Voor tegenstander Hans Vink een koud kunstje om de partij te winnen.

De vader-zoonstrijd tussen Johan en William Gijsen werd gewonnen door de jongste, maar het had net andersom kunnen uitvallen, wanneer Johan in gewonnen stelling de juiste voortzetting had gespeeld. Sami Al-Yassin won al bijna geroutineerd van Cees Moes.

Ferhat Erdogan probeerde zijn juist geleerde opening uit tegen Mark van Hulst, die echter nuttig gebruik maakte van de gaten die Ferhat in de koningsstelling liet vallen en het volle punt kon meenemen.

Michiel van den Bergh won opnieuw en dit keer was Jaro van Beest zijn slachtoffer. Met een mooie combinatie zette Michiel zijn tegenstander netjes mat.

A.s. donderdag speelt het 2e team de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent HZP/Schiedam. Bij winst blijft het team van captain Marcel Klein in de race voor het kampioenschap.
Twee van de drie W's

Jaro van Beest pakte zijn eerste punt


SLIEDRECHT - Na de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht staan er 3 “W’s” op de eerste plaatsen. Wout Boer wist opnieuw verrassend te winnen. Ditmaal van Niels Mijnster, die geen antwoord had op de aanval van Boer. Wim Pool blijft tweede, maar het gat naar de koppositie is wat groter geworden daar Pool tegen een ontketende Peter Vis niet verder kwam dan remise.
Wim Hokken kruipt daarentegen steeds dichter naar de 2e plaats na knappe winst op Kees Wessels, die door dit verlies de top 5 moet verlaten.

Peter van den Bergh komt met stip de top 5 binnen na moeizame winst op Joost Stoker die het de clubkampioen aardig lastig maakte.
Adrian Mensing klimt naar de 7e plaats na snelle winst op Jan Sulman, die geen antwoord had op de gedurfde opening en al na 14 zetten zijn koning moest omleggen.

Andrew Mensing was ook snel klaar tegen Koos van den Berg en krijgt zicht op de top-10.
Jerry van Rekom en Teunis den Rooijen speelden een gelijk opgaande partij die dan ook in remise eindigde.

Henri Hartog had aardig wat moeite met nestor Jan Willem Kraaijeveld, die pas in het late eindspel de vrijpion van Hartog niet meer kon tegenhouden.
Marcel Klein speelde een puike partij tegen Michiel van den Berg en kon het volle punt bijschrijven.

Hans Vink hield het hoofd koel tegen Mark van Hulst en combineerde in het eindspel netjes naar de winst.
Johan Gijsen strafte een foutje van Leo Koppelaar meteen af en zoon William Gijsen pakte het punt geroutineerd van Ferhat Erdogan af.
 Jaro van Beest behaalde zijn eerste winst in de competitie door Cees Moes te verslaan.

A.s. donderdag wordt de 10e ronde van de competitie gespeeld en treedt het bekerteam aan voor de 1e ronde tegen De Pionier uit Hellevoetsluis.

De remiseschuivers

De remiseschuivers (II)1

Peter won van Martin
SLIEDRECHT - In de 8e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht waren weinig spectaculaire uitslagen te noteren. In de gelegenheidsspeelruimte van korfbalclub “de Merwede” stonden 12 partijen op het programma met enigszins verwacht resultaat.

Koploper Wout Boer kwam niet in actie, maar achtervolger Wim Pool profiteerde hier maar deels van door remise te spelen tegen Kees Wessels. Kees speelde een goede Bird-opening en kwam zelfs een pion voor te staan. Pool pareerde de aanvallen van Wessels echter sterk en na een lange partij werd tot remise besloten.
Wim Hokken kon geen voordeel vinden in zijn partij tegen Hans Klein en ook hier werd het punt gedeeld.

Niels Mijnster ging er eens goed voor zitten tegen Henk Prins en zijn moeite werd uiteindelijk beloond met het volle punt. Niels neemt door deze overwinning de 5e plaats over van Henk.
Robert van Rekom steeg een paar plaatsen door sterke winst op Joost Stoker.

Een aantal spelers die normaal in de top 10 te vinden zijn konden door winst weer een beetje in de goede richting klimmen. Clubkampioen Peter van den Bergh krabbelt weer omhoog na regelmatige winst op Martin Prins, terwijl Jerry van Rekom schaakles gaf aan Hans Vink.
Ook Marcel Klein probeerde het tegen een sterke speler, maar kon geen vuist maken tegen Jan Sulman.
Floris Verweij kreeg in zijn eerste partij van het seizoen goed tegenspel van Sami Al-yassin, maar de routine van Floris kreeg de overhand en het eerste punt voor hem was binnen.

Jorik Klein en Jurgen de Haan speelden een gelijkopgaande partij die dan ook in remise eindigde.
Henri Hartog kwam tegen Mark van Hulst beter uit de opening en leek de partij te gaan winnen, maar nam net iets te veel risico waardoor Van Hulst met eeuwig schaak de partij remise kon houden.

Onderaan wist Michiel van den Berg met wat moeite te winnen van een steeds beter spelende Ferhat Erdogan en kon Leo Koppelaar Cees Moes aan zijn zegekar binden.

A.s. donderdag wordt de 9e ronde van de competitie gespeeld. A.s. vrijdag speelt het 3e team van captain Marcel Klein uit tegen het sterke team van Moerkapelle.

Cees Moes won in aanvallende stijl

Sami sloeg ook weer toe

Martijn kwam goed weg tegen JW


SLIEDRECHT - In de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Cees Moes toegeslagen tegen Ferhat Erdogan. Moes moet altijd op gang komen in de competitie en in de 7e ronde werd dan de ban gebroken en kon Cees in een snelle partij, met toch nog 40 zetten, zijn eerste punt bijschrijven.

In deze ronde stonden maar liefst 14 partijen op de rol en hier en daar waren wat verrassende uitslagen te noteren.

Wout Boer blijft koploper na een moeilijke partij tegen Joost Stoker. Boer had in het eindspel een actieve toren, waarmee hij de pionnen van Stoker langzaam opsnoepte. Wim Pool blijft als enige nog in de buurt van Boer na knappe winst op Wim Hokken. Pool hield de druk op de stelling van Hokken, maar pas in het verre eindspel kon hij de winnende combinatie plaatsen.
Hans Klein leek tegen Kees Wessels op de winst af te stevenen, maar had de klok als extra tegenstander. Met veel meer tijd, maar in iets mindere stelling  bood Kees Wessels echter sportief remise aan.

Peter van den Bergh liet zich weer eens verrassen door een jeugdspeler. Dit keer was het Adrian Mensing die zich niet liet afschrikken door de staat van dienst van Van den Bergh en brutaal het volle punt scoorde.
Ook Martin Prins leek op weg naar de overwinning tegen de op papier sterkere Peter Vis. Vis probeerde een nieuwigheidje uit in een standaard opening, maar zag dit al snel afgestraft. Prins kon echter geen winst vinden in zijn voordelige stelling en nam het remiseaanbod dan ook met gemengde gevoelens aan.

Jan Willem Kraaijeveld had in zijn partij tegen Martijn Stoker een materieel voordeel, maar schoot een bok door zijn sterke toren pardoes weg te geven, waarna de partij snel uit was. Koos van den Berg had eveneens zicht op een vol punt tegen Mark van Hulst, maar kon de juiste zet maar niet vinden en moest na zetherhaling in remise berusten.
Hans Vink speelde een sterke partij tegen Andrew Mensing, maar moest in de jeugdspeler uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

William Gijsen kon zijn goede vorm van de toernooien van vorige week niet prolongeren en moest het punt aan routinier André van Dieën laten. Jerry van Rekom klimt een paar plaatsen na winst op Leo Koppelaar. Sami Al-yasin bond Jaro van Beest aan zijn zegekar, terwijl Jorik Klein weinig moeite had met Johan Gijsen.

A.s. donderdag speelt het 4-tallen team van captain Peter Vis thuis tegen Dordrecht. A.s. vrijdag reist het 2e team van captain Leo Koppelaar af naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen SO Rotterdam 3 en a.s. zaterdag speelt het 1e team in en tegen het verre Sas van Gent.

De 8e competitieronde van 30 oktober wordt voor één keer niet in de Havik gespeeld, maar in de naastgelegen kantine van de korfbalvereniging!
Wout bedenkt de beslissende list

Henk en Wim remiseerden
SLIEDRECHT - In de zesde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Wout Boer opnieuw  gewonnen van een 1e teamspeler. Dit keer was Wim Pool zijn slachtoffer. In een aanvallende partij Wist oud-voorzitter Boer zijn tegenstander snel op de knieën te dwingen.  Een mooie opsteker voor de oud-voorzitter, die ook wel de Joop Zoetemelk onder de schakers wordt genoemd door zijn vele tweede plaatsen, die niet alleen de eerste plaats weer overneemt, maar hiermee laat zien een tegenstander is waarmee rekening moet worden gehouden.

De achtervolgers kwamen allen niet verder dan remise. Opvallend was de remise van jeugdspeler Jorik Klein, die 6-voudig kampioen Jerry van Rekom van zich af wist te houden. Clubkampioen Peter van den Bergh probeerde in een marathonpartij angstgegner Niels Mijnster op het verkeerde been te zetten, maar met weinig tijd op de klok werd ook hier tot remise besloten.

Adrian Mensing hield Teunis den Rooijen keurig op remise.
Bij Jan Willem Kraaijveld en Marcel Klein kwam een bijna symmetrische stelling op het bord en was remise de terechte uitslag.

Johan Gijssen kreeg een stukoffer van Mark van Hulst tegen zich, maar hield het hoofd koel en zijn stukken paraat. Na een mooie zettencombinatie wist hield hij een volle toren over en de partij was meteen uit.

Koos van den Berg had niet veel moeite met Jaro van Beest en Leo Koppelaar pakte het volle punt mee tegen Ferhat Erdogan.

A.s. donderdag wordt de 7e ronde van de competitie gespeeld.
Andrew gaf schaakles

Koos en André remiseerden
SLIEDRECHT - In de 5e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Adrian Mensing een mooie overwinning behaald. Tegen 6-voudig clubkampioen Jerry van Rekom ging hij vol in de aanval en zag zijn inzet beloond met de overwinning.

Koploper Wout Boer maakte geen gebruik van de afwezigheid van zijn achtervolgers en kwam tegen Wim Hokken  niet verder dan remise. Ook Robert van Rekom deelden het punt na een gelijkopgaande partij.
Hans Klein leek wat moeite te hebben met Jurgen de Haan, maar wist uiteindelijk de partij naar zich toe te trekken.

Ook William Gijsen startte voortvarend tegen Teunis den Rooijen, maar moest uiteindelijk zijn koning omleggen.
Martin Prins strafte een openingsfout van Mark van Hulst af, terwijl Jan Willem Kraaijeveld schaakles kreeg van Andrew Mensing.

Koos van den Berg leek op de winst af te gaan tegen André van Dieën, maar moest uiteindelijk met remise genoegen nemen. Hans Vink pakte een punt mee tegen Sami Al-yassin en Michiel van den Berg is van de nul af door Cees Moes in een lange partij te verslaan.

Jan Veenis weet weer wat winnen is na zijn overwinning op Johan Gijsen.
Henri Hartog en Leo Koppelaar speelden een vooral gezellige partij die door Hartog toch nog werd gewonnen.
a.s. donderdag wordt de 6e ronde van de competitie gespeeld en speelt het 4e team thuis tegen SOF/DZP uit Middelharnis. Kan het team van captain Joost Stoker de goede start uit de eerste ronde voortzetten?

Johan Gijsen gaat steeds beter spelen

Koploper Wout Boer
SLIEDRECHT -  In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Johan Gijsen zijn eerste overwinning behaald. Tegen Cees Moes wist Johan al snel een voordeel te behalen en kon hij de partij in 15 zetten winnend afsluiten. Een mooie opsteker voor de vader van jeugdtalent William Gijsen. Ook nieuwkomer Jaro van Beest begon voortvarend tegen Jan Willem Kraaijeveld, maar miste nog routine om meteen tot scoren te komen.

Wout Boer blijft koploper na een knappe overwinning op Robert van Rekom. In een lange partij wist Boer in het eindspel de beslissende combinatie te vinden en kon zo het punt bijschrijven. Wim Pool  had de hele avond nodig om Niels Mijnster op de knieën te dwingen. Pas in het verre eindspel wist Pool met een vrijpion de winst binnen te halen.

Joost Stoker en Jurgen de Haan kregen ‘schaakles’ van 1e teamspelers Wim Hokken en Kees Wessels, maar kunnen deze lessen zeker weer gebruiken in hun trainingen bij de jeugd. Henk Prins en Mark van Hulst speelden een leuke partij waarin Van Hulst een paard helaas net de verkeerde kant uitstuurde, waarna Prins met een mooie combinatie de partij uitspeelde.

Jerry van Rekom speelde zijn eerste partij tegen Hans Klein en wist de eerste teamspeler netjes op remise te houden. Hans Vink probeerde met een stukoffer Jan Sulman op het verkeerde been te krijgen, maar routinier Sulman strafte dit meteen af en de stukken konden al snel in het doosje. Martijn Stoker begint aan een inhaalrace en behaalde zijn eerste overwinning tegen Leo Koppelaar.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde gespeeld en speelt het 3e team van captain Marcel Klein tegen De IJssel uit Moordrecht. Kan Marcel het succes van Leo Koppelaar voortzetten?
Wout Boer, de trotse koploper
SLIEDRECHT -  In de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht stonden 13 partijen op de rol, waaruit enkele verrassende uitslagen waren te noteren. Wout Boer kreeg het punt cadeau van Hans Klein, die in gewonnen stand een stuk weg blunderde. Door deze zege is de oud-voorzitter de nieuwe trotse koploper na 3 ronden, mede doordat de koploper na 2 ronden, Wim Pool, niet verder kwam dan remise tegen een sterk spelende Joost Stoker. Een mooie ‘opStoker’ voor Joost die een sterke competitiestart kent.

Kees Wessels lanceerde tegen Theo Dekker een ‘alles of niets’ aanval en zag deze al snel met een vol punt beloond worden.

Jorik Klein hield het opnieuw bijna de hele avond vol tegen een sterkere tegenstander, maar moest uiteindelijk toch buigen voor clubkampioen Peter van den Bergh.

Niels Mijnster bleek sterker dan Andrew Mening, terwijl Wim Hokken tegen Peter Vis geen fouten maakte. Robert van Rekom wist met zijn Franse opening wedstrijdleider Mark van Hulst te verrassen en Jan Sulman opende weliswaar sterk tegen Henk Prins, maar moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in de internationaal probleemmeester.

Sami Al-yasin liet tegen Martin Prins zien dat er een goede schaker in hem schuilt, maar miste nog net voldoende ervaring om tot winst te komen. Koos van den Berg stevende met materiaalwinst op de zege af tegen Jan Willem Kraaijeveld, maar vergat ergens een stuk veilig te stellen en verloor alsnog.

Teunis den Rooijen gaf Henri Hartog schaakles en William Gijssen scoorde zijn eerste punt van het seizoen tegen Cees Moes. Ook Leo Koppelaar is van de ‘nul’ af na winst op Michiel van den Bergh.

A.s. donderdag wordt de 4e ronde van de competitie gespeeld en speelt het viertallenteam van captain Peter Vis de eerste wedstrijd thuis tegen De IJssel uit Moordrecht. A.s. vrijdag speelt het 2e team van captain Leo Koppelaar in en tegen Spijkenisse. Zal de kampioenscoach ook dit team naar promotie gaan leiden?

Joost Stoker al vroeg in vorm
18 september 2014
SLIEDRECHT - In de 2e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is clubkampioen Peter van den Bergh hard onderuit gegaan. Wim Pool liet in een korte, maar heftige partij zien dat hij dit jaar mee gaat strijden voor het kampioenschap.

De ranglijst wordt aangevoerd door Joost Stoker die in een marathonpartij toch nog wist te winnen van een zeer goed spelende Martin Prins. Pas in het late eindspel wist Stoker met een mooie combinatie zijn tegenstander mat te zetten. Ook Robert van Rekom had de hele avond nodig om tegenstander Jorik Klein te verslaan. De jeugdspeler verdedigde goed en leek op remise af te gaan, maar kon de vrijpion van Van Rekom niet meer stoppen.

Op een mooie 3e plaats vinden we Jurgen de Haan terug, die steeds beter gaat spelen. Sami Al-yasin hield het lang vol tegen Jurgen, maar kon zijn aanval niet in winst omzetten, waarna de jeugdspeler sterk terugkwam. Ook Hans Klein staat nog op de volle 100% na een gedegen overwinning op Henk Prins.

De jeugdspelers lieten allen van zich spreken in deze ronde. Tobias Dekker liet zich verrassen door Andrew Mensing, terwijl broer Adrian Mensing prima presteerde door 20-voudig kampioen Wim Hokken op remise te houden. William Gijsen hield het lang vol tegen Peter Vis, maar moest uiteindelijk zijn koning omleggen. Koos van den Berg pakte een keurig halfje mee tegen jeugdleider Henri Hartog, die daarmee nog goed wegkwam.

Het beginnersgroepje begint ook aardig te groeien. Spelers als Johan Gijsen en Ferhat Erdogan gaan in deze groep eerst de fijne kneepjes van het spel leren van o.m. Joost Stoker en Peter Vis, waarna zijn langzaam in de 'grote' competitie kunnen integreren. Zo worden beginnende schakers niet meteen in het diepe gegooid. Nieuwe spelers kunnen nog steeds in deze groep mee gaan doen. De eerste weken zijn altijd vrijblijvend!
Debutant Teunis den Rooijen
11 september 2014
SLIEDRECHT - Een week na de jeugd zijn ook de senioren aan de interne competitie begonnen. De eerste ronde wordt altijd geloot en zo kunnen er interessante paringen uit de hoed komen. Echt verrassende uitslagen konden niet worden genoteerd al wist Sami Al-yasin sterk te starten door oud-voorzitter Jan Veenis te verslaan, terwijl Jorik Klein leraar Theo Dekker keurig op remise wist te houden.
Het kampioenschap kan dit seizoen spannend worden door de deelname van Kandidaat-meester Andries Dekker aan de interne competitie. Andries is al langer lid, maar speelde nog niet eerder mee voor het clubkampioenschap. In de hogere regionen vinden we ook nieuwkomer Teunis den Rooijen terug. Teunis heeft al even de sfeer van de vereniging geproefd tijdens het afgelopen Kampioenschap van de Drechtstreek en zal proberen het de gevestigde orde moeilijk te maken.
Ook beginnende schakers spelen graag mee aan de competitie. Zo gaat Johan Gijsen, vader van jeugdspeler William Gijsen, vooral meedoen om goed te leren schaken. Ferhat Erdogan kwam voor het eerst bij de vereniging kijken en liet zien dat hij het spel al aardig beheerst.
Het clubkampioenschap zal worden gespeeld over 30 ronden dus er is nog volop mogelijkheid voor nieuwe spelers om mee te gaan doen. Iedereen kan een keer komen kijken en vrijblijvend een partij spelen.
Clubkampioen peter vd Bergh

Nummer 2 Niels Mijnster

Nummer 3 voor Robert van Rekom

Hans Vink, nummer 2 groep 3
4 september 2014
SLIEDRECHT - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht zijn de kampioenen van vorig seizoen gehuldigd. Zo kon Peter van den Bergh zich opnieuw als clubkampioen laten tronen door voorzitter Jerry van Rekom. Na een spannend seizoen bleef hij de nummers 2 en 3, Niels Mijnster en Robert van Rekom, voor.

Groep 2 werd een prooi voor jeugdtalent Jorik Klein, die de routiniers Joost Stoker en Henk Prins achter zich liet.

Jorik Klein, winnaar groep 2

Groep 3 werd verrassend gewonnen door Marcel Klein, die zijn zoon en vader wil gaan evenaren in het winnen van bekers. Omdat hij ook een beker ontving als snelste Ratingstijger is hij aardig op weg om dat doel te bereiken.
In groep 3 waren Hans Vink en Mark van Hulst de nummer 2 en 3.

Marcel Klein ontving 2 bekers

Niels Mijnster werd als snelschaakoning gehuldigd, terwijl Bert vd Donk, Peter vd Bergh en Peter Vis diploma's ontvingen voor hun uitstekende score in de externe competitie van vorig seizoen.

Volle zaal

Tijdens de 79e ALV werd Joost Stoker als bestuurslid gekozen en Mark van Hulst en Leo Koppelaar herkozen.

Aanstaande donderdag 11 september start de interne competitie, waarin veel kanshebbers om de titel zullen gaan strijden. Nieuwkomers zijn welkom. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 078 - 6300400, u graag in.

Kampioen Peter vd Bergh   SLIEDRECHT - Op 4 september start Schaakvereniging Sliedrecht het seizoen met de Algemene Ledenvergadering. Daarin zullen de kampioenen van vorig seizoen worden gehuldigd, maar wordt ook al vooruitgekeken naar de nieuwe competitie.
Opnieuw zal er via het Zwitsers Systeem worden gespeeld. Dat betekent dat deelnemers steeds tegen tegenstanders spelen die op ongeveer gelijke hoogte staan.
Ook nu zal er weer in drie groepen kampioenschappen zijn te verdelen. Er wordt wel in één groep gespeeld, maar de eindrangschikking bestaat uit drie groepen. In 30 ronden zal worden uitgemaakt wie de nieuwe kampioenen zullen worden.
Het speeltempo zal waarschijnlijk aangepast gaan worden aan het speeltempo dat ook in de RSB  gehanteerd gaat worden; 1 uur en 40 minuten + bij elke zet 5 seconden erbij.