Zomerschaak 2011
Juli t/m augustus 2011

Tabitha en Naomi in Vlissingen

 Adrian doet van zich spreken

 Andrew staat ook in de top-10

Jorik kende een mindere derde dag

SLIEDRECHT - Schakers houden best van vakantie, maar nog meer van schaken. Vandaar dat beide zaken in de zomer vaak worden gecombineerd. Ook dit jaar zullen vele Sliedrechtse schakers actief zijn bij verschillende toernooien, zowel in het binnen- als buitenland.

De volgende Sliedrechtse leden zullen we volgenen hebben we gevolgd tijdens hun schaakactiviteiten bij de verschillende toernooien:

1.) Naomi en Tabitha Snikkers hebben meegedaan aan het  Hogeschool Zeeland-toernooi.Ook Fries Willem Kuiper was in Zeeland te bewonderen.
In de negende en laatste ronde bevestigde Naomi haar naam als remisekoningin door opnieuw de vrede te tekenen tegen een op papier sterkere tegenstander. Zij kwam zo op 4,5 punten en een TPR van maar liefst 1966.
Willem Kuiper moest in de laatste ronde opnieuw een nul incasseren en bleef zodoende op 4 punten staan. Met een TPR van 1947 zal hij zeker tevreden terugkijken op zijn schaakvakantie.
Tabithawist in de laatste ronde de eer te redeen door te winnen. Zo eindigde ze op 2,5 punten. Scores: Naomi 4,5, Willem 4 en Tabitha 2,5.
Alle rangen en standen zijn te vinden op de site van het toernooi.

Klik op het logo voor alle resultaten en de eindstand van het toernooi.

2.) Dit jaar is Sliedrecht ook weer tijdens het ONJK te Enschede vertegenwoordigd geweest. Jeugdtalent Jorik Klein maakt e zijn opwachting in de E-categorie. 

Adrian en Andrew Mensing hebben hun krachten gemeten in de D-categorie.

Adrian wist op de slotdag zijn prachtige vijfde plaats te continueren. Hij eindigde met 8,5 punten uit 13 partijen. Daarmee heeft hij bewezen tot de top van Nederland te behoren. 

Broer Andrew scoorde één punt minder, maar met 6,5 punten eindigde hij op een keurige elfde plaats in het sterke deelnemersveld.

Jorik kende een mindere slotdag, waardoor hij uiteindelijk als tiende eindigde in zaijn categorie. Met een iets betere laatste ronde was hij in de top geëindigd.

Door deze resultaten lijkt de Sliedrechtse jeugd klaar voor het nieuwe seizoen.

Volg alle resultaten en de tussenstanden op de site van het ONJK.

3.) De gebroeders Mensing hebben uitstekend gespeeld  in het toernooi te Amsterdam bij AmsterdamChess.

In een veld van 45 alleen maar deelnemers en -sters met een hogere rating bereikte Adrian de 19de plaats (gedeeld 12/21ste plaats) met 5 punten uit 9 partijen. In de laatste drie ronden scoorde hij liefst 2½ punt. Zijn rating van 1137 werd overtroffen door zijn TPR van 1423!

Andrew kreeg het in de laatste drie ronden hard te verduren tegen hoge ratings. Hij veroverde niettemin 1½ punt en kwam uit op de 6de plaats (gedeeld 5/9de plaats) met 6 punten uit 9 partijen. Zijn TPR werd ten slotte 1665!!

Alle info over dit toernooi is te vinden op de site van het toernooi.

4.) Evert Bos heeft zijn kunsten vertoond tijdens het Open Kampioenschap van Nederland te Dieren.  In de Reserve-C-groep speelde hij een goed toernooi en streed hij tot en met de laatste ronde om de hoofdprijzen. Evert deed het met 6 uit 9 duidelijk beter dan vorig jaar. Met een uiteindelijke negende plaats kon hij tevreden terugkijken op zijn voorbereidingstoernooi.

Evert Bos

Alle uitslagen en eindstanden zijn te vinden op de site van het ONK.