Robert van Rekom (Sliedrecht) wint twaalfde Den Witten Haen schaaktoernooi 
27 februari 2012
Robert (l) winnaar van de 12e editie

De gebroeders Mensing sloegen ook weer toe
 
Joost zag het niet meer zitten  

Naomi aan het werk

Adrian sloeg hard toe

DORDRECHT –  Met een mooie score van 5 uit 7 heeft Robert van Rekom van SV Sliedrecht het 12e Witten Haen toernooi op zijn naam geschreven. In de eindrangschikking eindigden weliswaar 3 spelers met 5 uit 7, maar Robert had de betere weerstandscore en bleef als enige in de hoogste groep ongeslagen. De speler van Sliedrecht 1 wist 3 keer te winnen en 4 keer remise te spelen.
Op de 2e plaats eindigde Maurice Manoch van Charlois-Europoort en een keurige 3e plaats was er voor Joop de Jong van De Willige Dame, die in de laatste ronde de Sliedrechtse favoriet Peter van den Bergh wist te verslaan. Voor Robert van Rekom is het de 2e keer dat hij het toernooi wint. In 2007 won hij ook al de tweede editie van het toernooi. RSB-voorzitter Arjen Postma  kon hem zo feliciteren met zijn tweede toernooiwinst in de serie van 12.

Henk tegen Peter

De 2e groep werd een prooi voor Richard Hofman uit Almere. Richard wist in de laatste ronde de koppositie over te nemen van Gijs van Dongen van Promotie uit Zoetermeer, die met 5 uit 5 bijna zeker was van de 1e plaats, maar de laatste 2 ronden toch nog verloor en genoegen moest nemen met de 2e plek. Een prima prestatie was er voor de pas 11-jarige Andrew Mensing van SV Sliedrecht met een verdiende 3e plaats.

Andrew aan het werk

In de derde groep was de spanning na de 6e ronde al een beetje weg. Adrian Mensing van SV Sliedrecht stond al op 6 uit 6 en aangezien zijn achtervolgers remise speelden was de 7e ronde voor hem een verplicht nummer, maar ook deze partij wist hij te winnen, dus een 100% score voor het jeugdtalent uit Sliedrecht. Teus Slotboom van SV Zwijndrecht mocht met 5,5 punt op de 2e plaats zeker niet klagen en ook John Dessens van Ashtapada ging niet met lege handen naar huis; hij mocht de 3e prijs in ontvangst nemen.

Met 50 deelnemers kan de organisatie bestaande uit leden van De Willige Dame, Sliedrecht en Zwijndrecht zeer tevreden zijn. Waar krijg je op een gewone maandag nog zoveel enthousiaste spelers bij elkaar voor een schaaktoernooi? Uiteraard staat binnenkort de 13e editie alweer op de agenda. Deze zal plaatsvinden in de week van de kerstvakantie in oktober 2012.

Voor alle rangen en standen zie de site van Tom van Bokhoven.