Henk Prins wint verrassend Westpolderschaaktoernooi 2011
24 september 2011
Henk Prins (l) veegt hier Henk Barends van het bord
 
Jerry (r) bleef ongeslagen

Peter Vis (r) won van schaakvriend Jack de Ruijter

Gerard (r) speelde wel sterk tegen Lennard
PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag heeft Henk Prins zijn succesvolle schaakjaar een goed gevolg gegeven. Hij wist de 17e editie van het Westpolderschaaktoernooi te winnen. Na 7 spannende rondes bleek de Sliedrechtse penningmeester  met 6 punten de sterkste van het hele veld. Hij bleef de favorieten Lennard den Boer en Melvin Holwijn een halfje voor.

Dat Henk het gehele toernooi ongeslagen bleef zag er in de laatste ronde niet naar uit. Tegen drievoudig winnaar van het winkelierstoernooi, Jerry van Rekom, stond hij duidelijk slechter, maar laatstgenoemde wilde in tijdnood ook niet teveel risico nemen en aanvaardde het remiseaanbod van zijn clubgenoot.

De Sliedrechtse delegatie

Zo won de Internationaal meester zijn tweede grote toernooi van het jaar. Na eerst in juni kampioen te zijn geworden van het OKD sloeg hij nu dus toe in Papendrecht. Met 5 winstpartijen en 2 remises was de toernooiwinst meer dan terecht.
Jerry van Rekom bleef ook ongeslagen, maar met 4 remises moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats.
Peter Vis - de verrassende koploper in de interne competitie van Sliedrecht - wist 3 punten bijeen te sprokkelen, terwijl Gerard Kolenbrander - ook al sterk in de interne - met 2,5 punten genoegen moest nemen.

Jerry ontving de gebruikelijke speculaas van zijn vriend

Al met al een geslaagd toernooi met opnieuw een Sliedrechtse winnaar.

Zie voor de eindstand en foto's de site van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam.