Sliedrechtse schakers feesten in Slowakije
22 + 23 september 2007
De heenreis

Het eerste biertje

De jubilarissen in klederdracht

De zon zorgde voor de mooie plaatjes

De resileiding aan kop

Even een pizza naar binnen werken
 

SLOWAKIJE - Afgelopen weekend hebben een 16-tal Sliedrechtse schakers en aanhang Slowakije onveilig gemaakt. Aanleiding was de viering van de 60-ste verjaardagen van Leo Koppelaar en van barkeepster Anita. Dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden. 
Reisbureau Stoute van Rekom, onder leiding van de schaakvrienden Frank Stoute en Jerry van Rekom hadden een zeer intensief programma samengesteld. 

En zo kon het gebeuren dat afgelopen zaterdagochtend een ludiek gezelschap het vliegtuig nam naar Bratislava om vervolgens door te reizen naar Nitra. Daar werden de jubilarissen in Hollandse klederdracht getogen om vervolgens via een treintje een rondrit te maken.

Daarna nam het gezelschap de weg naar een kasteel om daar de nodige cultuur op te snuiven. Daarna werd het tijd voor de uitgebreide feestavond. En dat hebben de jarigen geweten. Iedere deelnemer had wel iets ludieks te vertellen of te zingen over Leo en Anita, die met volle teugen (?!) genoten.

En de volgende dag terug naar Bratislave om daar de oude binnenstand te bezoeken en onveilig te maken.

's Avonds weer naar het vliegveld en terug naar Schiphol. Daarmee kwam een einde aan een unieke reis, waarvan alle Sliedrechtse schakers enorm van hebben genoten en mede door hun klompendans zal Slowakije nooit meer zijn wat het geweest is.
De jubilarissen hebben iets gekregen waar ze nog jaren op terug kunnen kijken.

Schaakvereniging Sliedrecht en haar vrienden blijven de schaakwereld verbazen. "Houen-zo" is een inmiddels zeer bekende Sliedrechtse kreet geworden.....

(De ongecensureerde versie van het verslag komt in de volgende editie van Schakend Sliedrecht!)