Sliedrechtse schakers zetten Gent (Be) op stelten
7, 8 en 9 september 2012
De hele ploeg in Gent

Gravin Anita & Dikke Leo III

Prachtig weer in Gent

Winnaars puzzeltocht

Het Reisbureau
 

GENT –  Leo Koppelaar - pas nog gehuldigd vanwege zijn 25-jarige lidmaatschap bij Schaakvereniging Sliedrecht - is onlangs 65 jaar geworden. Ook de trouwe barkeepster van Schaakvereniging Sliedrecht - Anita Bleecke - wordt eerdaags 65 jaar. Deze heuglijke feiten waren voor Reisbureau Stoute Mark van Rekom natuurlijk aanleiding om dit uitgebreid te gaan vieren. En na een half jaar uitgebreide voorbereiding was het afgelopen weekend zover; in totaal 23 mannen en vrouwen trokken naar Gent (Be) om via een overvol cultureel programma de beide pensionada's te huldigen.

Op de vrijdag fietsten de vrouwen cultureel door de Gentse parken, terwijl de mannen cultureel produkten van enkele abdijen tot zich namen, om vervolgens in Bierbrouwerij Gruut allen van een proeverij en een diner te genieten.

Op zaterdag werden de kersverse gepensioneerden omgetoverd tot Dikke Leo III en gravin Anita in kasteel Gravensteen.  Gids Zwart - voornaam Frank - deed de historie van het kasteel uit de doeken voordat iedereen in het kasteel zoek kon raken.

Het bootje in...

's Middags deden alle schakers en hun aanhang een puzzeltocht van 2 uur door de stad, onderbroken door een uurtje rondvaart door de prachtige grachten van Gent.

Te paard!

De avond werd benut om een hilarische feestavond te vullen. Cabaretier Jan Sulman vertelde op eigen wijze het verhaal van Leo & Anita. Ook de winnaars van de puzzeltocht - de jonkies - werden gehuldigd, waarna enkele slapsticks over Leo en Anita - gemaakt door Joost Stoker, Pieter Blokland en Robert van Rekom - zorgden voor veel schaterlach.
De feestavond werd afgesloten met de Grote Wiekentquiz, waarbij Leo en Anita vragen over elkaar moesten beantwoorden. Anita bleek de beste!

De feestavond

De zondagochtend werd ook nog nuttig besteed door het bezoek aan het Illuseum, waar velen een illusie zagen en velen een illusie armer werd. Natuurlijk speelde goochel-assistent Leo een hoofdrol bij een spannende kaarttruc...

En zo eindigde een geweldig weekend. En natuurlijk is bovenstaande een gecensureerde versie...

Er zijn heel wat foto's geschoten in het weekend. Op deze pagina ziet men een selectie.

Klik  hier voor de foto's van Pierre Poisson.
Klik hier voor de foto's van de Uitvinder van de Waterbus.
Klik hier voor de foto's van medeorganisator Mark van Hulst.