Visfeest groot succes in Rotjeknor
6 juli 2013
De feestbende

Gedicht voor Peter van Robert

Bootsman Dikke Leo

Op de Euromast

De puzzeltocht door Delfshaven

Nog maar een cadeau  

De winnaars van de puzzeltocht

De nummers 3

ROTTERDAM – Hij zag er best wel een beetje tegenop. Hij had tenslotte vele voorgangers al eerder gepest en hij was terecht bang voor een beetje wraak. En die wraak kwam afgelopen zaterdag in een zonovergoten Rotterdam waar de onlangs 50 geworden Peter Vis op een ludiek Abraham-feest werd getrakteerd door 25 vrienden en vriendinnen.

Ed Trompet opende het bal

Reisbureau Stoute Mark van Rekom had voor een geweldig programma gezorgd dat natuurlijk begon op de waterbus richting Rotterdam. Even werd gedreigd Pierre Poisson overboord te gooien, een vis moet tenslotte zwemmen, maar heldhaftig opreden van zoon Johan zorgde ervoor dat Peter Vis droog de Willemskade bereikte.

Peter, toepasselijk aangekleed

Daar werd het feest officieel open geschalmd door Ed Trompet, die na afgelopen zaterdag een bekende Sliedrechter in Rotterdam is geworden.
Natuurlijk werd de jubilaris op gepaste wijze aangekleed en trok het gezelschap op naar het Schaakstukkenmuseum en de Kijkkubus. Daar keken de schakers en hun aanhang hun ogen uit. De jubilaris genoot en zag meer schaakstukken dan hij ooit heeft weggegeven...

In het Schaakstukkenmuseum

Na de musea trok het gezelschap naar de Leuvehaven om daar per watertaxi  met grotte snelheid naar de Euromast te racen. Daar ging het grote gedeelte van het gezelschap omhoog om van het prachtige uitzicht te genieten.

Vervolgens werd het gezelschap in Delfshaven losgelaten en moesten drie groepem elkaar in een puzzeltocht bekampen. Natuurlijk trok de tocht langs de enige brouwerij in Rotterdam de Pelgrim, en eindigde op het terras van tapperij 't Kraantje.

Nog even een cadeautje

Daar werd de jubilaris nog verrast met enige toepasselijke cadeaus en gedichten, waarna het gezelschap in café Boudewijn de dag met een diner afsloot.

Natuurlijk werden de prijswinnaars van de puzzeltocht op eigen wijze gehuldigd. Dit keer ging de damesgroep met de jubilaris en Keesje Tippel er met de eerste prijs vandoor.

De nummers 2

Zo eindigde een prachtige dag, die weer tot veel cultuur snuiven en lol heeft opgeleverd.

Klik hier voor foto's van Tom van Bokhoven in het Schaakstukkenmuseum.
Klik hier voor meer foto's van Mark van Hulst.