Abraham Mark van Hulst krijgt een vriendenhulde voor gouden tijd
3 december 2011
Abraham Mark

Met maat Henri

Toehoorders bij de voordrachten

Mark, Monique en Frank


Leo koopt de wedstrijdleiding weer eens om

DEN HAAG - De gouden eeuw en de man van goud kwamen zaterdag even bij elkaar in Den Haag. Het Dordtse gezicht van de gouden eeuw, raadspensionaris Johan de Witt, stond naast de man, die goud haalde: Mark of Marko van Hulst. Zijn vrienden brachten hem een gehele dag hulde voor zijn vijftigste levensjaar in Den Haag.

Frank verkleedt Mark

Mark was een gezellig meewerkend voorbeeld, die opvallend veel kennis bleek te hebben voor de nationale geschiedenis en de geschiedenis van zijn fanclub.
Misschien komt dat ook wel dat zijn meest bekende rol als wedstrijdleider van Sliedrecht en de arbiter van succesvolle toernooien als den Witten Haen, Pank Hoogendoorn, het Open Kampioenschap van de Drechtreek en het Alblasserwaard-toernooi.
Mark van Hulst heeft in de loop van de tijd een eigen stijl ontwikkeld: De Marko-stijl. Voor Schaakvereniging Sliedrecht is hij goud waard in het bestuur en tussen alle leden en als schaakliefhebber houdt hij van goud gerande gezelligheid. Zijn sportieve resultaten achter het bord maakt het makkelijk ondergeschikt aan alweer een ontmoeting met een schaakvriend of schaakvriendin.

Leo eerde Mark

Dat werd nog eens onderstreept en dus gevierd tot in de kleine uurtjes. Om in historisch stijl te blijven. De kersverse Abraham bracht eerst een bezoek aan museum de Gevangenenpoort, zoals een Dordtenaar als eerste doet op vreemde grond.  Daar in die omgeving lieten twee De Witten uit Dordrecht in 1572 gruwelijk het leven. Ook werd in die omgeving duidelijk dat het recht met andere middelen werd afgedwongen, dan de beminnelijke arbiter Mark van Hulst dat doet.
En gelukkig werd Mark weer vol levenslust mee terug genomen naar Dordrecht. Hij bleek niet alleen een makelaar tussen mensen en schakers te zijn, maar is ook makelaar op de woningmarkt. Zijn toespraak tot het gezelschap als slot maakte hem ook tot kandidaat-ceremoniemeester voor volgende plechtigheden.

Van verbinden word je beter en daar was de vriendendag in de Hofstad weer een treffend voorbeeld van. Zoals de traditie wil, werd de gezelligheid, de educatie, het eten, de ontmoeting, weer voortreffelijk geregeld door het regionale schaakreisbureau Stoute van Rekom. Zij hadden enkele maanden geleden het programma al voorgeproefd.
Kortom: het was promotie voor schaken als mede middel tot sociaal en natuurlijk was 3 december de dag van Mark van Hulst PROMOTIE.

Het gehele gezelschap

Klik hier voor de foto's van fotograaf Peter Vis.
Klik hier voor foto's van Reisbureau Stoute van Rekom.
Klik hier voor foto's van André van Dieën