Zonnig schaakfeest rondom muziektent
19 mei 2012
De topborden aan het werk

De tweede groep

Lekker in de zon

Voorproefje voor Frankrijk

SLIEDRECHT – In een stralende zon en met veel muziek wisten 10 spelers van Schaakvereniging Sliedrecht  en 5 spelers van de Regiohakkers, SG de Giessen en Papendrecht de weg naar het plein met de muziektempel  te vinden. De spelers werden in twee groepen van 8 verdeeld, waarbij Jerry van Rekom en William Gijssen de groep van niet-Sliedrechters aanvulden. Zo konden er per groep 4 ronden van 20 minuten per persoon per partij worden gespeeld.

Onder de klanken van de artiesten van United by Music werd het schaakfeest gestart.

De artiesten van UBM

Groep 1 bestond uit ‘toppers’ van beide verenigingen en hier ging men zeer serieus aan de gang. Uiteindelijk bleken de Sliedrechters een maatje te klein te zijn en met 11,5 tegen 4,5 verloren de gastgevers van hun bezoekers.

De indivduele uitslagen van de 1e groep:

Eddy Korevaar 1
Andries Dekker 2,5
Jaco Vonk 4
Hemmo Mulder 4

Peter van den Bergh 2
Wim Hokken 1
Kees Wessels  1
Niels Mijnster 0,5

In de 2e groep was het net andersom. Ondanks de steun van Jerry van Rekom gingen de gasten hier met 5,5 tegen 10,5 ten onder, maar dat was voldoende om de totaalstand in het voordeel van de bezoekers te houden.

Leo betaalde grif voor het punt

Leo Koppelaar moest voor zijn overwinning op Jack de Ruiter wel zijn knip trekken (zie foto), maar de andere ‘Baggeraars’ konden zonder kosten hun partijen winnen.

De individuele uitslagen van de 2e groep:

Bert van Hees 1,5
Wiliam Gijssen 0
Jack de Ruijter 0
Jerry van Rekom 4

Peter Vis 3
Floris Verweij 2,5
Mark van Hulst 3
Leo Koppelaar 2

Het muziekfeest trok veel publieke belangstelling en ook het schaken had veel bekijks. Een goed initiatief dat in ieder geval een vervolg gaat krijgen!