Massakamp Zwijndrecht - Sliedrecht
Gezelligheid troef
Peter Vis tegen Gert-Jan; de koffie won dit keer!

Cees, met zijn Damhuis-syndroom

Wie heeft zijn glas weer leeg?

De clubkampioenen
 
En wie staat er aan het bier?

ZWIJNDRECHT Een nieuwe traditie is geboren. De eerste massakamp tussen de schaakverenigingen Zwijndrecht en Sliedrecht stond in het teken van gezelligheid en verbroedering. Qua gezelligheid werd het een gelijkspel, qua schaken bleek Sliedrecht een maatje te groot; 10,5-23,5.

De Zwijndrechtse voorzitter Frank Stoute opende het bal met een ludieke toespraak, waarbij elke deelnemer wel een opmerking naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Toen de bierkenner het over het speeltempo had van 40 zetten voor de gehele partij kreeg de remisekoning de wind van voren: "40 zetten, dat haal jij nooit, daar doe jij een heel seizoen over!" De toon was gezet en vervolgens vlogen de stukken over het bord. De 17 spelers van elke vereniging bekampten elkaar een keer met wit en zwart. Het eerste wapenfeit kwam van Peter Vis, die webmaster Gert-Jan den Heeten van het bord veegde. Vervolgens sloegen de Sliedrechters hard toe, maar Zwijndrecht vocht vooral aan de topborden sterk terug.

Vooral de partijen tussen Wim van Dijk en Jerry van Rekom waren van een vechtgehalte, waar menig grootmeester jaloers op zou zijn. Dat het beiden niet meer opleverde dan twee remises, mocht de pret niet drukken.

Zwijndrecht zette in de tweede ronde een extra wapen in; er mocht gerookt worden. Vooral de aan het Damhuis-syndroom lijdende Cees van 't Hof veerde op en bereikte een prima remise tegen Sliedrechtse rots in de branding Wim Hokken.

De titanenstrijd tussen de clubkampioenen eindigde in een 1,5-0,5 zege voor Hans Klein. Opvallend was wel de 2-0 zege van de Zwijndrechtse wedstrijdleider Wim van Vliet op zijn Sliedrechtse evenknie Mark van Hulst.
Ook opvallend was de 2-0 zege van de Sliedrechtse jeugdspeler Martijn Stoker, die bestand was tegen de charmes van de enige vrouwelijke deelnemer, Annemarie Slotboom.

Op het staartbord speelde Frank Stoute eerst remise tegen Leo Koppelaar, om vervolgens hard toe te slaan in de tweede ronde.

De massakamp is zeker voor herhaling vatbaar. Dat bleek wel tijdens de uitgebreide analyse van alle partijen. Volgend jaar dus in Sliedrecht.

De individuele uitslagen waren:

Zwijndrecht - Sliedrecht 10,5 -23,5

 1. Roland van Keeken - Hans Klein 0,5-1,5
 2. Xander van Doorn - Wout Boer 0-2
 3. Wim van Dijk - Jerry van Rekom 1-1
 4. Cees van 't Hof - Wim Hokken 0,5-1,5
 5. Marcel van Oostrom - Rob Klop 1,5-0,5
 6. Arjan Aarnoudse - Niels Mijnster 0-2
 7. Lennard den Boer - Pieter Pons 1-1
 8. Teus Slotboom jr. - Robert van Rekom 1-1
 9. André van de Graaf - Henk Prins 0-2
10. Johan Euser - Kees van der Does 0-2
11. Bas Nugteren - Gerard Kolenbrander 0,5-1,5
12. Gert-Jan den Heeten - Peter Vis 0-2
13. Teus Slotboom sr. - Henri Hartog jr. 1-1
14. Annemarie Slotboom - Martijn Stoker 0-2
15. Wim van Vliet - Mark van Hulst 2-0
16. Frank Wever - Koen van Noortwijk 0-2
17. Frank Stoute - Leo Koppelaar 1,5-0,5