Jan Jaap Janse winnaar snelschaaktoernooi in kader van KWF-actie
25 mei 2013
Winnaar Jan Jaap (l) tegen Bob Fijlstra

Jan Veenis tegen Henri Hartog

Gemenegd gezelschap

Eddy Korevaar tegen Andries Dekker

Volle bak
SLIEDRECHT - Het snelschaaktoernooi dat deel uit maakte van het Blues Benefiet-festival waarvan de opbrengsten voor 100% naar het KWF gaan kende bij haar eerste editie maar liefst 28 deelnemers. Opvallend was dat de deelnemers zelf uit België, Gouda, Utrecht en Leerdam kwamen. De organisatie van het snelschaaktoernooi was in handen van Schaakvereniging Sliedrecht. Jerry van Rekom en Mark van Hulst hadden voor muzikale omlijsting gezorgd door Ed Trompet tijdens alle partijen verzoeknummers te spelen. Zo werd ook het taboe dat je bij schaken stil moet zijn weerlegd.

Ed Trompet aan het werk

De uiteindelijk toernooiwinst ging naar Utrechter Jan Jaap Janse. In 14 partijen gaf hij maar 1,5 punten cadeau aan zijn tegenstanders. De voormalige Alblasserwaarder bleef ratingfavoriet Andries Dekker (Leerdam) 2,5 punten voor. De derde plaats was voor Goudenaar Arjan van der Leij.
Beste Sliedrechter werd Theo Dekker op een vierde plaats en beste jeugdspeler werd Andrew Mensing op een achtste plaats, terwijl de poedelprijs naar wedstrijdleider Mark van Hulst ging, die op de laatste plaats eindigde.

Tijdens het toernooi was er ook een oefenmatch tussen volleyballer Ruben van Mourik en sponsor Leo Koppelaar. Deze match eindigde na een hevige strijd in remise.

Dikke Leo tegen Plank

Klik hier voor de volledige eindranglijst.

Mede met dank aan Sliedrecht Sport die belangeloos De Stoeprand ter beschikking heeft gesteld werd  de nevenactie een groot succes. De organisatie heeft inmiddels aangegeven dat de schaaknevenactie maar liefst € 437,02 heeft opgeleverd, een bedrag waar de schakers trots op mogen zijn.

Klik hier voor foto's van het evenement gemaakt door Mark van Hulst.

Meer info over de actie is te vinden op https://www.facebook.com/Bluesbenefiet