Niels Mijnster (senioren) en Jochanan Alberts (jeugd) winnaars van Kempertoernooi
13 april 2013
Niels met de wisselbeker

Jochanan met zijn beker

William speelde mee in de top

Voor Koos ging het soms te snel

Jochanan aan het werk

ALBLASSERDAM – Op het allerlaatste moment ingeschreven, geen partij verliezen en slechts 2 remises, waarbij de laatste remise het winnende halfje was en hij niet meer hoefde te spelen voor een overwinning. Niels Mijnster heeft netjes het Kemper-toernooi op zijn naam geschreven. In een goed georganiseerd toernooi van Schaakvereniging Papendrecht / Alblasserdam stond op Niels geen maat en wist hij mooie partijen op het bord te toveren. Hij werd beloond met de wisselbeker en een taart. Op de wisselbeker stonden de namen van zijn voorgangers, en dat zijn ook een paar illustere bekenden. 

Niels aan het werk

Niels heeft al aangekondigd volgend jaar terug te komen, terwijl zijn doel is om de beker 3 keer achter elkaar te winnen. We zijn benieuwd.  In tegenstelling tot veel van zijn clubgenoten, had hij er in ieder geval ook geen moeite mee om kleine meisjes te verslaan.

Martijn was nog aan het feesten

Ook bij de senioren schaakten de gebroeders Stoker mee. Martijn zat al vroeg aan het gerstenat en bij hem was ook te merken dat de druk van het 3e team was weggevallen en speelde onder zijn kunnen. Maar zoals hij zelf zei: "Het bier smaakte goed." Met 3 punten eindigde hij in de middenmoot.  Broer Joost weet dat hij nog moet vlammen in het eerste en had dus nog focus. Uiteindelijk wist hij met 5 punten de 7e plaats te behalen.

Joost deed het prima

Ook de jeugd van Sliedrecht was aanwezig. 3 man van het tweede Groene Hart Cup team deed mee bij de jeugd.  Jochanan Alberts wist zijn eerste toernooizege te boeken door brutaal de B groep te winnen. Met fris aanvallend spel liet hij zien geen moeite te hebben met een speeltijd van 10 minuten per persoon en liet zijn tegenstanders met nederlagen achter. Een mooie prestatie! 
William Gijzen en Koos van de Berg speelden in de A groep. William kon net niet opboksen tegen de top 3 en eindigde uiteindelijk op de 5e plaats en ging met een beker naar huis. Koos leek ook op bekerkoers te liggen, zeker nadat hij in de laatste ronde bijna de latere winnaar wist pootje te lichten, maar het speeltempo van 10 minuten is eigenlijk te weinig voor Koos en dat is weer een voordeel, want er zijn veel meer toernooien met langere bedenktijd. Uiteindelijk werd hij 7e in de A groep.

Een leuk toernooi met een goede organisatie.