Frank Stoute (60) gepest met het verkeerde Oktoberfest!!
10 t/m 12 oktober
Feestvarken Frank met Duitse vlag!!

Sigaar voor Suus

Het gehele reisgezelschap

Tijdens de puzzeltocht

Bij het Brauhaus

Frank in zijn element

Henri Hartog en Jan Jaap Janse  
Kees vd Does

De wijnkoning

NEUSTADT AN DER WEINSTRASSE – Schaakvereniging Sliedrecht heeft de traditie van het vieren van het feit dat iemand 40, 50, 60 of 65 is geworden voortgezet. En hoe!! Schaakvriend Frank Stoute werd afgelopen vrijdag 10 oktober 60 jaar en dat heeft hij geweten. Zijn Sliedrechtse schaakvrienden hebben de voorzitter van Schaakvereniging Zwijndrecht een weekend lang in Duitsland in het zonnetje of voor schut gezet.

Ed Trompet blies weer eens

Onder het mottoe "Hoe kunnen we het beste Frank Stoute pesten?" werd gekozen om de bierliefhebber juist tijdens de wijnfeesten in het Duitse Pfalz op gepaste wijze te huldigen.

Familie Vis was ook aanwezig

Met een groep van 19, waaronder ook de voorzitter van schaakvereniging Paul Keres Jan Jaap Janse, had het reisbureau onder leiding van Jerry van Rekom, Mark van Hulst en Jan Sulman een cultureel programma opgesteld, met daarbij natuurlijk een feestavond.

In optocht rond het slot

In Speyerbrunn had het reisgezelschap eenhotel volledig afgehuurd en dat was het vertrek- en eindpunt van de festiviteiten.

Twee voorzitters

Op Frank zijn verjaardag werden alle deelnemers op gepaste wijze aangekleed, zodat iedereen op zaterdag goed herkenbaar zou zijn. En zeker het feestvarken zelf.

Op zaterdag begon de dag met een busreis naar het historische Hambacher Schloss in Neustadt an der Weinstrasse. Daar werd vooral jubilaris Stoute in de maling genomen door een actrice, die op gepaste wijze de Duitse vlag in de 60-jarige stopte. Daar heeft hij het hele slot mee doorgelopen!

Onder het trompetgeschal van Ed Trompet werd de reis voortgezet naar het plaatselijkie Brauhaus! Natuurlijk een kolfje naar zijn hand, want Frank Stoute nam bijna de rondleiding van de brouwer over. Natuurlijk werd er ook geproefd wat er wordt gebrouwen.

Het Brauhaus

Vervolgens werd het gezelschap in het historische stadje, waar de wijnfeesten in volle gang waren met veel wijnbarretjes, veel muziek en een kermis, losgelaten en moesten twee groepem elkaar in een puzzeltocht bekampen. Opvallend was dat slechts drie deelnemers zijn zoekgeraakt...

Zingend met Peter Vis

Tijdens de feestavond liet Frank Stoute zijn sterke kant zien door iedere deelnemer op eigen wijze te typeren. En dat hebben zeker deelnemers als Monique Keuzenkamp, Willem Kuiper en Kees van der Does geweten.
Maar ook de jubilaris werd op vele manieren in de maling genomen, toegezongen en zelfs in filmpjes gepersifleerd.
En natuurlijk werden de winnaars van de puzzeltocht gehuldigd.

Het weekend werd op zondag afgesloten met een wandeling en stadsbezichtiging vn het wijndorp St. Martin en natuurlijk met een uitgebreide lunch met wat wijntjes. Daar bleek wel dat Frank bijna tot wijnkoning werd gekroond, want na een paar wijntjes leek hij bier zijn te vergeten...

Zo eindigde een prachtig weekend en werd maar weer eens bevestigd dat veel schaakvrienden met elkaar een prachtig weekend kunnen hebben zonder ook maar een stuk aan te raken.

Klik hier voor meer foto's van Mark van Hulst.
Klik hier voor de foto's van Peter Vis.