"Vergeten" jubilarissen in het zonnetje gezet
16 januari 2014

André van Dieën, 25 jaar lid

 Kees vd Does, 30 jaar lid

 Martin Prins 35 jaar lid

SLIEDRECHT - Foutjes maken is menselijk, ook bij de vrijwillige bestuurders van Schaakvereniging Sliedrecht. Sinds de oprichting in 1935 is het zo dat leden die 25 jaar lid zijn vanaf dat aantal elk lustrum gehuldigd worden. Dat was de nieuwe secretaris even vergeten en zo kon het gebeuren dat bij de laatst gehouden (september 2013) Algemene Ledenvergadering sommige jubilarissen niet in het zonnetje zijn gezet. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel en zo kon voorzitter Jerry van Rekom afgelopen donderdag vier "vergeten" jubilarissen onder trompetgeschal van Ed Trompet huldigen.

Daar was als eerste André van Dieën, die 25 jaar trouw lid is. Hij is vaste speler van het vierde team, teamleider van het vijfde en buiten het schaken om beter bekend als 'De uitvinder van de waterbus'.  Hij heeft ook  de gewoonte vaak te laat te komen, vandaar dat Cruijff zou zeggen: "Als je ergens niet bent, ben je of te vroeg, of te laat."

Kees van der Does (20-5-1959) is lid sinds 09-09-1983, dus ruim 30 jaar .
Hij is aActief in het derde team, teamleider van het tweede team en natuurlijk bekend als Keesje Tippel. Bij hem - als teamleider van het noodlijdende tweede team - past wel de Cruijffiaanse uitspraak:
"Je moet winnen, dus gelijkspelen en verliezen is geen optie."

Martin Prins (4-1-1966) is lid sinds 04-04-1978, dus ruim 35 jaar.
Hij is actief in het vierde team, is een degelijke speler en af en toe stuntend tegen één van de toppers en trouw lid. Altijd aanwezig behalve als hij moet werken. Bij hem past wel de volgende uitspraak van Cruijff:
"Ik hou van werken zolang het werken is waarvan ik hou."

Wim Hokken, 45 jaar lid1

Wim Hokken (13-6-1952), lid sinds 01-09-1968, dus ruim 45 jaar.
Hij is 20-voudig clubkampioen, is 27 jaar lang secretaris geweest, en nu nog steeds actief als examinator, jeugdleider, speler van het tweede team en trouwe Fourmiesganger.
Bij hem past wel de volgende uitspraak van Cruijff: "Het moeilijke van een makkelijke partij is om een zwakke tegenstander slecht te laten spelen."

Zo werd er recht gezet wat krom was...