Schaakvereniging Sliedrecht winnaar verenigingsactie AH Sliedrecht 
14 juni 2014
De verenigingsprijs voor Schaakvereniging Sliedrecht

De hoofdrolspelers

Alle prijswinnende verenigingen
SLIEDRECHT –  Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking van de spaaractie van AH Sliedrecht. In het nieuwe onderkomen van Schaakvereniging Sliedrecht waren zo'n 50 personen van verschillende  deelnemende verenigingen aanwezig om hun gespaarde bedragen op te halen, maar ook om te horen wie de verenigingsprijs voor de meest ludieke verenigingsactie in ontvangst mocht nemen.

Namens AH deden Hans de Ligt en Alfed Huyser de prijsuitreiking. Schaakvereniging Sliedrecht ontvang eerst een cheque van € 197,50 voor het gespaarde bedrag. De bedenker van de schakersactie, Leo Koppelaar, mocht de cheque in ontvangst nemen.

De verdiende spaarcheque  

Nadat alle spaarcheques waren uitgedeeld was het de beurt om de ludieke acties van de verenigingen te belonen. En na even in spanning te hebben gezeten bleek Schaakvereniging Sliedrecht met hun ludieke actie met  de denker, Ed Trompet en de simultaangevers de eerste prijs van
€ 250,- te mogen ontvangen. Natuurlijk namen de hoofdrolspelers, Leo Koppelaar (de denker) en Ed Trompet,  de welverdiende cheque in ontvangst.

Zo kwam er een geweldig einde aan een prachtige actie van AH, waarbij vooral de Sliedrechtse verenigingen zijn ondersteund. En Schaakvereniging Sliedrecht zal het welverdiende geld goed gaan besteden aan jeugdtrainingen.

Zie ook de site van Sliedrecht vandaag voor een verslag en meer foto's.

(Foto's zijn van Jefry Bervoets)
De Denker en Ed Trompet

De Denker

Henri Dom

SLIEDRECHT – Op Paaszaterdag 19 april was het een komen een gaan bij AH te Sliedrecht. En elke klant stond even stil bij de act van Schaakvereniging Sliedrecht. Naast het kunnen spelen tegen een Nederlands kampioen of een veelvoudig kampioen van Sliedrecht was er de mogelijkheid om een ontmoeting te hebben met De Denker van Rodin!
En ook dat werd een enorm succes,  De duizend klanten konden niet om De Denker heen en menigeen vroeg zich af of het wel echt was.  En dat was ie!!

Alfred Huiser en Ed Trompet

Onder het getoeter van Ed Trompet maakte het Sliedrechtse winkelpubliek kennis met de creativiteit van de slimste sporters van Sliedrecht. Zo kon men zijn/haar schaakkrachten meten met de gebroeders Mensing of met Nederlands kampioen snelschaken Jorik Klein. 's Middags was het de beurt aan 20-voudig kampioen Wim Hokken om zich te bewijzen en dat deed hij tegen heel wat tegenspelers. Tenslotte liet Peter vd Bergh zien waarom hij niet voor niets clubkampioen van Sliedrecht is.

De schaaksimultaan

De schaakpromotie was een groot succes, vooral dankzij de inzet van De Denker, die menigeen op de foto heeft gezet.  Zo werd bewezen dat schaken zeker geen saaie gelegenheid is,  integendeel. Het was een feestje bij deze ludieke actie.

Klik hier voor en uitgebreide fotoreportage.