Hendrik Donders en Samuël Gijsen de jeugdkampioenen van Sliedrecht
25 juni 2015
Alle prijswinnaars

Jeugdleider Joost Stoker bij de vele prijzen

Jochanan Alberts won 2 bekers

Maarten Hartkoren, nr. 2 van de Ladder

Raphaël Alberts, nr. 5 van groep 2

Bart vd Beek, nr. 6 van groep 2

SLIEDRECHT -  De nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht is de 8-jarige Hendrik Donders geworden. Dat is niet echt nieuw, want hij wist ook de Najaarscompetitie te winnen. Afgelopen donderdag mocht Hendrik dan opnieuw de grootste beker uit handen van jeugdleider Joost Stoker ontvangen.

Jeugdkampioen Hendrik Donders

Op de tweede plaats eindigde Gerard van Steenoven, vlak voor Jochanan Alberts.

Samuël Gijsen, winnaar groep 2

De tweede groep werd overtuigend gewonnen door het 6-jarige aanstormende talent Samuël Gijsen. Afgelopen zaterdag nog actief bij de Nationale Pupillendag kreeg hij nu de beker voor de eerste prijs uitgereikt.

Miquel Verhoef, nr. 2 van groep 2

In de tweede groep werd Miquel Verhoef fraai tweede en Sharujan Ratnam (die ook nog eens slaagde voor Stap 1) derde.

Gerard van Steenoven, winnaar Laddercompetitie1

De Laddercompetitie werd opnieuw een prooi voor Gerard van Steenoven, die daarmee zijn titel wist te prolongeren. Maarten Hartkoren werd keurig tweede, terwijl de pas 8-jarige Luana Mensing als derde eindigde.

Luana werd derde in de Ladder

Zo kwam er een einde aan een sportief gezien mooi schaakseizoen bij de jeugd. Op donderdag 3 september aanstaande start de nieuwe jeugdcompetitie.
Gerard prolongeerde zijn titel

Jochanan won van Luana voor de Ladder
SLIEDRECHT -  In de laatste  ronde van de Laddercompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  titelverdediger Gerard van Steenoven zijn kampioenschap veilig gesteld. Ondanks een nederlaag tegen naaste achtervolger Maarten Hartkoren wist Gerard dus zijn titel te prolongeren. Een uitstekende prestatie van het aanstormende talent.
Maarten Hartkoren eindigde keurig als tweede, terwijl Luana Mensing haar talent bevestigde met een fraaie derde plaats.

In de Voorjaarscompetitie was het opnieuw spannend tot en met de laatste zet. De top 3 werd door elkaar gehusseld, nadat Hendrik Donders van koploper  Jochanan Alberts wist te winnen, terwijl Gerard van Steenoven van Luana Mensing wist te winnen.
Aanstaande donderdag zal de officiële eindstand worden opgemaakt en zullen de kampioenen gehuldigd worden.
Vanaf 19.30 zal de prijsuitreiking plaats gaan vinden. Het belooft een mooie afsluiting van het schaakzeizoen bij de jeugd te gaan worden.

Uitslagen jeugd:
Gerard van Steenoven - Luana Mensing 1-0
Jochanan Alberts - Hendrik Donders 0-1
Miquel Verhoef - Bart vd Beek 0-1
Raphaël Alberts - Maarten Hartkoren 0-1
Samuël Gijsen - Tim de Waard 0-1
Maarten is in topvorm

Joëlle slaagde voor Stap 1
SLIEDRECHT -  In de zeventiende ronde van de Voorjaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Maarten van Hartkoren laten zien in topvorm te zijn. Ten eerste versloeg hij in de reguliere competitie Tim de Waard, waardoor hij naar de tiende plaats steeg. Ten tweede wist hij ook in de Laddercompetitie te winnen van Barend van Dieren en wist hij zodoende kans te behouden op een ereplaats.

In de Voorjaarscompetitie lijkt het toch nog spannend te worden, omdat koploper Jochanan Alberts verrassend verloor van Gerard van Steenoven.  Titelverdediger kwam goed weg tegen Joppe den Breejen, maar behoudt door zijn winst nog wel kans op titelprolongatie.

In de Laddercompetitie leed koploper Gerard van Steenoven een verrassende nederlaag tegen Luana Mensing en zag zo de concurrentie dichterbij komen.

Joëlle Moes deed examen voor Stap 1 en wist te slagen met een 8,5. Een prima prestatie van Joëlle, die dit seizoen begonnen is met schaken.

Aanstaande donderdag heeft na de training de laatste ronde van de jeugdcompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop - Luana Mensing 0,5-0,5
Gerard van Steenoven -Jochanan Alberts 1-0
Joëlle Moes - Miquel Verhoef 0-1
Hendrik Donders - Joppe den Breejen 1-0
Maarten Hartkoren - Tim de Waard 1-0
Barend van Dieren - Shaurujan Ratnam 1-0
Gian de Laar - Raphaël Alberts 0,5-0,5
Bart vd Beek - Raoul van Olderen 0,5-0,5
Barend zorgde voor een verrassing
SLIEDRECHT -  In de zestiende ronde van de Voorjaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Barend van Dieren voor een enorme verrassing gezorgd door titelverdediger Hendrik Donders te verslaan. Daardoor steeg Barend naar een mooie vijfde plaats en heeft nog zicht op het podium. Voor Hendrik wordt het heel moeilijk zijn titel te prolongeren, want de achterstand op koploper Jochanan Alberts is wel erg groot geworden.

Gerard van Steenoven verstevigde zijn derde plaats door Luana Mensing te verslaan.

In de Laddercompetitie deed titelverdediger Gerard van Steenoven ook goede zaken door te winnen. Zijn grootste belager is de ook winnende Luana Mensing. Ook Maarten Hartkoren en Joppe den Breejen hebben nog kans op een hoge positie.

Aanstaande donderdag heeft na de training de volgende ronde van de jeugdcompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Luana Mensing - Gerard van Steenoven 0-1
Miquel Verhoef -  Roland Kop 0-1
Joppe den Breejen - Maarten Hartkoren 0,5-0,5
Tim de Waard - Samuël Gijsen 1-0
Barend van Dieren - Hendrik Donders 1-0
Joëlle Moes - Shaurujan Ratnam 1-0
Tim is in grootse doen

Luana is in topvorm

SLIEDRECHT -  In de vijftiende ronde van de Voorjaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Tim de Waard laten zien in grootse doen te zijn. Ten eerste wist hij in de reguliere competitie op overtuigende wijze te winnen van Barend van Dieren, waardoor hij naar de achtste plaats steeg. Ten tweede wist Tim inde Laddercompetitie te winnen van Sharujan Ratnam, waardoor hij de top-10 in stormde.

Bovenaan zorgde Luana Mensing voor een enorme verrassing door titelverdediger Hendrik Donders te verslaan. Daarmee lijkt de pas 8-jarige jeugdspeelster klaar voor de Nationale Pupillendag, waar ze zeker kans maakt op een toppositie.

In de Laddercompetitie zag koploper Gerard van Steenovende concurrentie dichterbij komen na zijn remise tegen Barend van Dieren. Vooral Jochanan Alberts lijkt nu zijn voornaamste belager.

Aanstaande donderdag heeft na de training de volgende ronde van de jeugdcompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Gerard van Steenoven - Roland Kop 0,5-0,5
Jochanan Alberts - Maarten Hartkoren 1-0
Joppe den Breejen - Samuël Gijsen 1-0
Barend van Dieren - Tim de Waard 0-1
Joëlle Moes - Bart van der Beek 1-0
Miquel Verhoef - Shaurujan Ratnam 1-0
Hendrik Donders - Luana Mensing 0-1
Joppe speelde sterk
SLIEDRECHT -  In de veertiende ronde van de Voorjaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Joppe den Breejen laten zien weer in vorm te geraken. Hij wist namelijk fraai te winnen van Bart van der Beek.

Bovenaan boekte titelverdediger Hendrik Donders een belangrijke overwinning op concurrent Gerard van Steenoven. Zo verstevigde Hendrik zijn koppositie met Jochanan Alberts als belangrijkste achtervolger.
Maarten Hartkoren boekte een keurige remise tegen Roland Kop, terwijl Luana Mensing verder gaat met winnen. Dit keer bond ze Tim de Waard aan haar zegekar.

In de Laddercompetitie verstevigde Gerard van Steenoven zijn koppositie. De titelverdediger wist Hendrik Donders te verslaan. Barend van Dieren staat keurig tweede na zijn zege op Bart van der Beek.

Aanstaande donderdag heeft na de training de volgende ronde van de jeugdcompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop  - Maarten Hartkoren 0,5-0,5
Samuël Gijsen - Barend van Dieren 1-0
Joëlle Moes - Miquel Verhoef 0-1
Joppe den Breejen - Bart van de Beek 1-0
Tim de Waard - Luana Mensing 0-1
Hendrik Donders - Gerard van Steenoven 1-0
Luana in topvorm

De topper eindigde vredig1
SLIEDRECHT -  In de dertiende ronde van de Voorjaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Luana Mensing opnieuw laten zien een enorm talent te zijn. In no time wist ze Sharujan Ratnam te verslaan, terwijl ze in de Laddercompetitie Barend van Dieren, toch niet de minste, schaakles gaf. Luana kende sowieso een prima week, want tijdens het Grand Prix toernooi in Rotterdam wist ze haar groep met maar liefst 7 uit 7 te winnen! Op 20 juni doet de jongste Mensing mee aan de Nationale Pupillendag en in deze vorm zal ze zeker één van de kanshebsters zijn.

Bovenaan eindigde het topduel tussen Roland Kop en Jochanan Alberts in remise en daar kwam laatstgenoemde goed mee weg.
Opvallend was ook de fraaie zege van Bart van de Beek op Joëlle Moes. Bart gaat met de week beter spelen en volgt de schaaklessen enthousiast.

Aanstaande donderdag is er geen schaken (Hemelvaartsdag), op 21 mei wordt de competitie voortgezet.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop  - Jochanan Alberts 0,5-0,5
Barend van Dieren - Rafaël Alberts 1-0
Joëlle Moes - Bart van de Beek 0-1
Luana Mensing - Sharujan Ratnam 1-0
Miquel Verhoef scoorde dubbel
SLIEDRECHT -  In de twaalfde ronde van de Voorjaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft  Miquel Verhoef uitstekende zaken gedaan. Ten eerste wist hij na een spannend eindspel Joëlle Moes te verslaan,en ten tweede kwam Miquel in de Laddercompetitie ook tot winst tegen Bart van de Beek. Zo laat de jeugdspeler zien dat hij de afgelopen maanden flinke stappen heeft gemaakt.
Ook Luana Mensing kende een prima ronde, want ook zij kwam in beide competities tot winst.

In de Laddercompetitie is de strijd weer helemaal open na het verrassende verlies van koploper gerard van Steenoven tegen een ontketende Jochanan Alberts. Maarten Hartkoren profiteerde optimaal door te winnen van Samuël Gijsen en is de koploper op slechts 2 punten genaderd.

Aanstaande donderdag heeft de twaalfde ronde van de competitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Maarten Hartkoren - Jochanan Alberts 0-1
Barend van Dieren - Tim de Waard 1-0
Bart van de Beek - Sharujan Ratnam 0,5-0,5
Luana Mensing - Rafaël Alberts 1-0
Samuël Gijsen - Gerard van Steenoven 0-1
Joëlle Moes - Miquel Verhoef 0-1
Barend van Dieren in topvorm


SLIEDRECHT -  In de elfde ronde van de Voorjaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Barend van Dieren zijn topvorm getoond. Na een spannende partij wist hij namelijk MaartenHartkoren te verslaan. Door de zege steeg Barend naar een knappe vijfde plaats en heeft hij het podium in zicht.
Bovenaan wordt een nek-aan-nek race tussen de favorieten Hendrik Donders en Jochanan Alberts.

In de laddercompetitie maakte titelverdediger Gerard van Steenoven duidelijk dat hij weer kampioen wil worden. In een knappe partij versloeg hij naaste concurrent Jochanan Alberts. Maarten Hartkoren blijft in de slipstream van de koploper na een zege op Joppe den Breejen.

Aanstaande donderdag heeft de twaalfde ronde van de competitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Maarten Hartkoren - Barend van Dieren 0-1
Bart van de Beek - Rafaël Alberts 0,5-0,5
Sharujan Ratnam - Tim de Waard 0-1
Luana Mensing - Hendrik Donders 0-1
Samuël Gijsen - Jochanan Alberts 0-1
art van de Beek leert snel

Maarten speelde sterk
SLIEDRECHT -  Hij is één van de jongste leden van Schaakvereniging Sliedrecht, komt helemaal uit 's Gravendeel schaken bij Sliedrecht en hij gaat met sprongen vooruit. Bart van de Beek ontwikkelt zich snel en als hij rustig speelt gaat hij nog veel meer punten scoren. Dat deed hij  al in de tiende ronde van de Voorjaarscompetitie, waarin hij op krachtige wijze Miquel Verhoef mat wist te zetten. Zo lang Bart zijn lessen blojft volgen zullen er zeker nog meer winstpartijen komen.

Opvallend is ook de topvorm van Marten Hartkoren, die zowel in de Voorjaars- als Laddercompetitie wist te winnen. Ook hier geldt dat als Maarten rustig speelt hij heel goed kan schaken.
Ook Gerard van Steenoven kende een prima speelavond. Hij won in de Laddercompetitie en lijkt rechtstreeks op prolongatie af te stevenen.
ook in de Voorjaarscompetitie staat hij hoog genoteerd.
Hetzelfde geldt voor Samuël Gijsen, die ook in beide competities in de top-3 staat.

Aanstaande donderdag heeft de elfde ronde van de competitie plaats..

Uitslagen jeugd:
Gerard van Steenoven - Barend van Dieren 1-0
Rafaël Alberts - Tim de Waard 0-1
Joëlle Moes -  Maarten Hartkoren 0-1
Jochanan Alberts - Luana Mensing 1-0
Samuël Gijsen - Sharujan Ratnam 1-0
Bart van de Beek - Miquel Verhoef 1-0
Gerard is in topvorm


SLIEDRECHT -  Hij is de titelverdediger bij de Laddercompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Hij is ook medefavoriet in de Voorjaarscompetitie. Gerard van Steenoven heeft dus twee ijzers in het vuur en afgelopen donderdag liet hij zijn topvorm zien.
In de negende ronde van de voorjaarscompetitie bracht hij een fraai offer tegen Roland Kop, die snel daarna moest capituleren. Door deze zege steeg Gerard naar de vierde plaats en heeft hij goede kansen om in de top 3 te eindigen. Bovenaan staan hendrik Donders en Jochanan Alberts, terwijl Samuël Gijsen de top 3 vol maakt.

In de laddercompetitie sloeg Gerard een gat met zijn achtervolgers door naaste concurrent Maarten Hartkoren te verslaan. Ook hier doen Hendrik Donders en Samuël Gijsen het uitstekend. De laatste maanden van het seizoen zullen dus spannend blijven.

Aanstaande donderdag heeft de tiende ronde van de competitie plaats..

Uitslagen jeugd:
Roland Kop - Gerard van Steenoven 0-1
Tim de Waard - Hendrik Donders 0-1
Barend van Dieren - Maarten Hartkoren 1-0
Luana Mensing - Jochanan Alberts 0-1
Joppe den Breejen - Samuël Gijsen 0-1
Miquel Verhoef - Adriaan Donders 1-0
Sharujan - Bart vd Beek 1-0
Joëlle Moes - Rafaël Alberts 0-1
Jochanan,de nieuwe eierkoning bij de jeugd

Joppe won groep 2
SLIEDRECHT - Bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht vond afgelopen donderdag het traditionele snelschaken om paaseieren plaats.
"Paashaas" Martijn Stoker had zijn handen vol aan de snel spelende jeugd, die in twee groepen speelden.
In de eerste groep wist uiteindelijk Jochanan Alberts zich tot eierkoning te kronen. Na een spannende strijd bleef hij  de verrassend sterk spelende Luana Mensing nipt voor, terwijl Hendrik Donders als derde eindigde.

In de tweede groep wist Joppe den Breejen de meeste punten - dus eieren - te winnen.  Samuël Gijsen eindigde keurig als tweede, terwijl Matthanja Alberts derde werd.

Natuurlijk had de paashaas ervoor gezorgd dat iedereen prijs had!
Rafaël won fraai
SLIEDRECHT - Hij schaakt nog maar net, is pas 5 jaar en weet nu al wat winnen is. In de achtste ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht wist Rafaël Alberts fraai te winnen van Adriaan Donders. Daarmee bewees Rafaël dat hij  net als broer Jochanan het nodige talent te hebben.
De oudere Jochanan wist ook te winnen en wel van Barend van Dieren en bleef zo in het spoor van titelverdediger Hendrik Donders.
Samuël Gijsen blijft na zijn zege op Miquel Verhoef meedoen in de top 3.

In de laddercompetitie wisten de koplopers te winnen. Gerard van Steenoven won van Barend van Dieren, terwijl Maarten Hartkoren Luana mensing wist te verslaan. Ook hier maakt Samuël Gijsen de top 3 compleet.

Aanstaande donderdag heeft het paasschaken om eieren plaats.

Uitslagen jeugd:
Gerard van Steenoven - Hendrik Donders 0-1
Barend van Dieren - Jochanan Alberts 0-1
Luana Mensing - Tim de Waard 1-0
Samuël Gijsen - Miquel Verhoef 1-0
Adriaan Donders - Rafaël Alberts 0-1
Bart van der Beek - Paola van Houwelingen 0-1
Maarten Hartkoren - Damiam Flameling 1-0
Joppe den Breejen - Roland Kop 0-1
Adriaan Donders leert snel

Hendrik won van Jochanan

Sharujan won van Miquel
SLIEDRECHT - Hij is nog maar net lid, maar laat nu al mooie dingen zien in de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Adriaan Donders lijkt zijn broer Hendik achterna te gaan, want na 3 partijen heeft hij er al 2 gewonnen. Dit keer won hij van Joëlle Moes. Met zijn 66% score staat Adriaan dan ook al direct in de top-10. Als hij net zo goed wordt als Hendrik zullen er zeker nog veel winstpartijen volgen.

Over Hendrik Donders gesproken. De titelverdediger nam weer de koppositie door naaste concurrent Jochanan Alberts te verslaan.
Jochanan zakte van 1 naar 3, want ook Gerard van Steenoven ging hem voorbij na zijn zege op Tim de Waard.

Gerard won van Tim

In de laddercompetitie blijft titelverdediger Gerard van Steenoven aan kop ondanks verlies tegen Hendrik Donders en zag zo zijn concurrenten Barend van Dieren, Maarten Hartkoren en de verrassende Samuël Gijsen dichterbij komen,

Aanstaande donderdag heeft de zevende ronde van de Voorjaarscompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Hendrik Donders - Jochanan Alberts 1-0
Tim de Waard - Gerard van Steenoven 0-1
Sharujan -  Miquel Verhoef 1-0
Samuël Gijsen - Barend van Dieren 0-1
Adriaan Donders - Joëlle Moes 1-0
Bart van der Beek - Maarten Hartkoren 0-1
Joppe den Breejen - Luana Mensing 0-1
Jochanan gaat aan kop

Maarten tegen Hendrik
SLIEDRECHT - Hij is de favoriet in de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht, maar dat wil niet altijd zeggen dat je dan ook kampioen wordt. Dat ondervond Jochanan Alberts dan ook in de Najaarscompetitie, waarin hij uiteindelijk als tweede eindigde achter kampioen Hendrik Donders. In de nieuwe competitie staat hij echter soeverein aan kop met 4 uit 4. In de partij tegen Tim de Waard kwam Jochanan wel met de schrik vrij, maar wist uiteindelijk toch te winnen.

Jochanan deelt de kop met Samuël Gijsen die opnieuw wist te winnen, nu van Adriaan Donders.
Joppe den Breejen heeft de weg omhoog ook weer gevonden. Hij wist fraai te winnen van Miquel verhoef.
het duel der meiden tussen Luana Mensing en Matthanja Alberts werd in het voordeel van Luana beslist.

In de laddercompetitie deden de koplopers Gerard van Steenoven en Maarten Hartkoren weer goede zaken door te winnen.

Aanstaande donderdag heeft de zesde ronde van de Voorjaarscompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Jochanan Alberts - Tim de Waard 1-0
Sharujan -  Rafaël Alberts 1-0
Samuël Gijsen - Adriaan Donders 1-0
Bart van der Beek - Joëlle Moes 0-1
Luana Mensing - Matthanja Alberts 1-0
Barend van Dieren - Gerard van Steenoven 0-1
Maarten Hartkoren - Hendrik Donders 0-1
Roland Kop - Damiam Flameling 1-0
Miquel Verhoef - Joppe den Breejen 0-1
Samuël is in topvorm

Tim won ook weer
SLIEDRECHT - Hij is pas 6 jaar, maar schaakt al als een grote vent. Afgelopen zaterdag wist hij zich (nog) net niet te plaatsen voor het NK, maar dat hij in grote vorm is bewees hij in de vierde ronde van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Samuël Gijsen wist namelijk voor de derde keer op rij te winnen en staat met een 100%  score fraai aan kop. Samuël ontwikkelt zich razendsnel en lijkt één van de grotere talenten van Sliedrecht te worden.
Dat het spelen van grote toernooien belangrijk is bewijst ook Tim de Waard, die zijn opgedane ervaring bij het PJK omzet naar opnieuw winst en nu tegen Rafaël Alberts.
Opvallend was ook de eerste winst van nieuwkomer Adriaan Donders tegen Sharujan.

In de laddercompetitie is een spannende strijd ontstaan tussen titelverdediger Gerard van Steenoven, Jochanan Alberts en Maarten Hartkoren. Dit trio zit elkaar op de hielen. Voorlopig heeft Gerard 2 punten voorsprong op zijn achtervolgende concurrenten.

Aanstaande donderdag heeft de vijfde ronde van de Voorjaarscompetitie plaats, alsook de diplomauitreiking.

Uitslagen jeugd:
Tim de Waard - Rafaël Alberts 1-0
Samuël Gijsen - Bart van der Beek 1-0
Matthanja Alberts - Barend van Dieren 0-1
Maarten Hartkoren - Gerard van Steenoven 0-1
Jochanan Alberts - Damiam Flameling 1-0
Miquel Verhoef - Joëlle Moes 1-0
Sharujan - Adriaan Donders 0-1
Maarten speelde sterk

Matthanja is het nog niet verleerd
SLIEDRECHT - In de derde ronde van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Maarten Hartkoren voor een grote verrassing gezorgd. Na zich eerst bij het PJK warm te hebben gespeeld veegde hij in een prima partij Roland Kop van het bord. Zo laat Maarten zien dat als hij rustig speelt goed kan schaken.

Matthanja Alberts liet zien dat ze het schaken niet heeft verleerd. In een goede partij wist ze namelijk Joëlle Moes te verslaan.
Bovenaan blijft haar broer Jochanan, die dit keer het kampioenschap zeker wil gaan behalen. Gerard van Steenoven moest dit ondervinden.
In de laddercompetitie staat diezelfde Gerard nog steeds bovenaan. De titelverdediger heeft slechts een kleine voorsprong op Jochanan Alberts en Luana Mensing.

Aanstaande donderdag heeft de vierde ronde van de Voorjaarscompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Rafaël Alberts - Bart van der Beek 1-0
Barend van Dieren - Luana Mensing 0,5-0,5
Maarten Hartkoren - Roland Kop 1-0
Gerard van Steenoven - Jochanan Alberts 0-1
Miquel Verhoef - Tim de Waard 0-1
Joëlle Moes - Matthanja Alberts 0-1
Gerard is in topvorm

Sharujan gaat steeds beter schaken
SLIEDRECHT - In de tweede ronde van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Gerard van Steenoven zijn topvorm getoond. Ten eerste wist hij na een spannende partij Maarten Hartkoren te verslaan en door deze zege staat Gerard aan kop in de eerste groep. ten tweede wist hij ook in de Laddercompetitie te winnen en ook daar gaat hij aan kop.

In de tweede groep van de Voorjaarscompetitie gaat Samuël Gijsen aan kop met nog steeds een 100% score. Dit keer wist hij nieuwkomer Bart van der Beek te verslaan. Diezelfde Bart won wel zijn eerste partij in de Laddercompetitie en wel van Miquel Verhoef.

Opvallend was ook het eerste halfje van Sharujan. Hij heeft net leren schaken  en dat levert nu al goede resultaten op.

Aanstaande donderdag heeft de derde ronde van de Voorjaarscompetitie plaats.

Uitslagen jeugd:
Bart van der Beek - Samuël Gijsen 0-1
Barend van Dieren - Luana Mensing 1-0
Roland Kop - Hendrik Donders 0-1
Maarten Hartkoren - Gerard van Steenoven 0-1
Sharujan - Miquel Verhoef 0,5-0,5
Joppe den Breejen - Tim de Waard 0-1
Joëlle Moes gaat direct aan kop

Jochanan startte weer sterk
SLIEDRECHT - De eerste ronde van de Voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit er alweer op. En daarin zijn er direct enkele verrassende uitslagen te vermelden.

Ten eerste weet kampioen Hendrik Donders dat er op hem gejaagd zal worden. iedereen wil van hem winnen. En dat lukte Barend van Dieren bijna. na een spannende partij eindigde deze uiteindelijk in remise.
Ten tweede liet Joëlle Moes zien dat ze steeds beter gaat schaken. Dat bewees ze in haar partij tegen nieuwkomer Rafaël Alberts. Joëlle boekte een fraaie zege.
Samuël Gijsen liet zien hoge ogen te willen gaan gooien in de Voorjaarscompetitie. Hij startte voortvarend met en winst op Miquel Verhoef.

Diezelfde Miquel Verhoef startte de nieuwe Laddercompetitie weer uitstekend met een goede winst op Joëlle Moes. Jochanan Alberts gaat voorlopig aan kop in de Ladder na winst op Maarten Hartkoren en verlies tegen Hendrik Donders.

Aanstaande donderdag heeft de tweede ronde van de Voorjaarscompetitie plaats. Nieuwkomers kunnen nog aansluiten! Mail naar de jeugdleider.

Uitslagen jeugd:
Bart van der Beek - Jochanan Alberts 0-1
Barend van Dieren - Hendrik Donders 0,5-0,5
Luana Mensing - Maarten Hartkoren 0-1
Matthanja Alberts - Gerard van Steenoven 0-1
Miquel Verhoef - Samuël Gijsen 0-1
Rafaël Alberts - Joëlle Moes 0-1

Hendrik Donders, de nieuwe jeugdkampioen

Luana Mensing, kampioen 2e groep

Gerard van Steenoven, kampioen Laddercompetitie

Maarten Hartkoren, nummer 2 Laddercompetitie

Joppe, vijfde in de Ladder

Gerard wordt geïnterviewd

De trotse winnares van 2 bekers
SLIEDRECHT - De Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit er weer op. Afgelopen donderdag zijn alle kampioenen en overige bekerwinnaars gehuldigd. Jeugdleider Joost Stoker mocht heel wat bekers uitreiken en deed dat onder toezicht van MerweTV, die opnames van de uitreiking hebben gemaakt en die elke kampioen heeft geïnterviewd.

De bekers

Jeugdkampioen van Sliedrecht is de pas 8-jarige Hendrik Donders geworden, die in de laatste ronde naast concurrent Jochanan Alberts versloeg en daarmee de opvolger van Christiaan Verheij is geworden.
Als tweede eindigde dus Jochanan Alberts, terwijl de eeuwige jeugdspeler, Roland Kop, keurig als derde eindigde.

Top-3 eerste groep:

1.    Hendrik Donders   77%
2.    Jochanan Alberts   72%
3.    Roland Kop            69%

De tweede groep werd een prooi voor de ook pas 8-jarige Luana Mensing, die liet zien haar mannetje te staan tussen al die jongens. De laatste maanden is Luana hard vooruit gegaan en wist ze heel veel partijen te winnen met het kampioenschap als resultaat.
In deze groep werd Barend van Dieren keurig tweede, terwijl Samuël Gijsen en Tim de Waard als gedeeld derde eindigden.

Top-3 tweede groep:

1.    Luana Mensing                                  62%
2.    Barend van Dieren                             59%
3.    Samuël Gijsen en Tim de Waard      55%

Samuël Gijsen werd keurig derde

De Laddercompetitie werd met enige overmacht gewonnen door Gerard van Steenoven, die titelverdediger Maarten Hartkoren voorbleef.
De derde plaats was ook hier voor Tim de Waard, die steeds beter gaat schaken. tenslotte mochten ook Joppe den Breejen (vierde) en Luana Mensing (vijfde) een beker in ontvangst  nemen.

Top-5 Laddercompetitie:

1.    Gerard van Steenoven     46 pnt.
2.    Maarten Hartkoren           41 pnt.
3.    Tim de Waard                  38 pnt.
4.    Joppe den Breejen           37 pnt.
5.    Luana Mensing                33 pnt.

Tim de Waard, twee keer derde

Zo eindigde een spannende Najaarscompetitie in een ludieke prijsuitreiking met veel bekerwinnaars.

Iedereen had prijs!

Aanstaande donderdag 12 februari start de Voorjaarscompetitie en een nieuwe Laddercompetitie. Natuurlijk zijn nieuwe jeugdleden welkom om ook aan deze competities deel te gaan nemen. Zij zijn vanaf 19.00 uur welkom in Activiteitencentrum De Havik te Sliedrecht.

Klik hier voor een filmexpressie door MerweTV van de prijsuitreiking.

Het beslissende duel om de titel

Gerard, de winnaar van de laddercompetitie
SLIEDRECHT - In de laatste ronde van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht  zijn alle beslissingen gevallen. In een bloedstollende finale maakten Jochanan Alberts en Hendrik Donders in een onderling duel uit wie de nieuwe jeugdkampioen is van Sliedrecht. Aanvankelijk had Jochanan de beste kansen, maar Hendrik knokte zich terug in de partij en via een mooie combinatie wist hij te winnen en zodoende werd de pas 8-jarige jeugdspeler  de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht. Jochanan werd keurig tweede, terwijl Roland Kop als derde eindigde.
Wie in de tweede groep kampioen is geworden wordt aanstaande donderdag tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt.

In de laddercompetitie ging de titel naar Gerard van Steenoven, ondanks een nederlaag in de laatste ronde tegen titelverdediger Maarten Hartkoren. Maarten eindigde wel als tweede, terwijl Tim de Waard en Joppe den Breejen op een keurige derde en vierde plaats eindigden.

Aanstaande donderdag heeft dus de prijsuitreiking plaats. Jeugdleider en bestuurslid Joost Stoker heeft beloofd voor een ludieke uitreiking te gaan zorgen. We zijn benieuwd.

Uitslagen jeugd:
Jochanan Alberts - Hendrik Donders 0-1
Maarten Hartkoren - Tim de Waard 0,5-0,5
Luana Mensing - Gerard van Steenoven0-1
Miquel Verhoef - Samuël Gijsen 0-1
Barend van Dieren - Joppe den Breejen 1-0
Rafaël krijgt training van Wim

Joëlle gaat steeds beter spelen
SLIEDRECHT - Na de negentiende en tevens voorlaatste ronde van de Najaarscompetitie van de jeugd Schaakvereniging Sliedrecht  is de strijd om het kampioenschap nog niet beslist. Koploper Yochanan Alberts ging namelijk verrassend onderuit tegen een ontketende Gerard  van Steenoven.  Naaste concurrent Hendrik Donders wist maar half te profiteren van de hele misstap van de koploper. Hendrik remiseerde tegen Roland Kopen heeft nog een minimale achterstand op Yochanan. In de allerlaatste ronde zal de beslissing vallen. Beide spelers hebben dus nog kansen op het kampioenschap.
Luana Mensing blijft het geweldig doen. Dit keer won ze zeer fraai van Tim de Waard. Luana heeft zo uitziicht op haar eerste kampioenschap en wel in de tweedegroep.

In de laddercompetitie is Gerard van Steenoven met nog één ronde te gaan nog wel in te halen, maar hij heeft het kampioenschap in eigen hand. Opvallend was de mooie winstpartij van Miquel Verhoef op Joëlle Moes, die wel steeds beter gaat  spelen.

Aanstaande donderdag heeft dus  de laatste ronde van de Najaarscompetitie plaats, waarbij voorafgaand Wim Hokken training zal geven.

Uitslagen jeugd:
Hendrik Donders - Roland Kop 0,50,5
Maarten Hartkoren - Joëlle Moes 1-0
Tim de Waard - Luana Mensing 0-1
Gerard van Steenoven - Yochanan Alberts 1-0
Samuël Gijsen - Miquel Verhoef 1-0
Gerard gaat aan kop
SLIEDRECHT - Na de achttiende ronde van de Laddercompetitie van de jeugd Schaakvereniging Sliedrecht lijkt de strijd beslist. Met nog 2 ronden te gaan lijkt de voorsprong van koploper Gerard van Steenoven niet meer te overbruggen voor titelverdediger Maarten Hartkoren. Gerard zelf won verrassend van Yochanan Alberts, terwijl Maarten ongelukkig onderuit ging tegen Tim de Waard. Joppe den Breejen staat keurig derde en kan zelfs nog tweede worden.

In de Najaarscompetitie gaan de laatste 2 ronden beslissen wie de nieuwe jeugdkampioen van Sliedrecht worden. Er zijn nog twee kandidaten, namelijk Yochanan Alberts en Hendrik Donders. Beiden wisten in de 18e ronde tte winnen. Roland Kop lijkt al zeker van de derde plaats.
In de strijd om de eerste plaats in de tweede groep gaat de strijd tussen Tim de Waard en een in topvorm verkerende Luana Mensing.

Aanstaande donderdag heeft de voorlaatste ronde van de Najaarscompetitie plaats, waarbij voorafgaand Joost Stoker training zal geven.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop - Damiam Flameling 1-0
Maarten Hartkoren - Hendrik Donders 0-1
Luana Mensing - Barend van Dieren 1-0
Joppe den Breejen - Yochanan Alberts 0-1
Miquel Verhoef - Tim de Waard 0-1
Joëlle Moes - Samuël Gijsen 0-1
Hendrik speelde heel goed
SLIEDRECHT - In de zeventiende ronde van de Najaarscompetitie van de jeugd Schaakvereniging Sliedrecht wist aanstormend talent Hendrik Donders op zeer fraaie wijze routinier Roland Kop te verslaan. Het 8-jarige talent verstevigde zo zijn tweede positie aan de kop en is nog de enige concurrent van koploper Yochanan Alberts. Hendrik ontwikkelt zich razendsnel en dat in zijn eerste seizoen bij Sliedrecht. Dat belooft nog wat voor de toekomst.
Barend van Dieren gaat ook steeds beter en daar werd nu Luana Mensing het slachtoffer van. Barend steeg door zijn zege naar een fraaie vierde plaats met nog uitzicht op het podium.

In de laddercompetitie wist Maarten Hartkoren koploper Gerard van Steenoven op slechts 6 punten te benaderen. De titelverdediger heeft met nog 3 ronden te gaan zeker nog kans op titelprolongatie.

Aanstaande donderdag heeft de volgende ronde plaats, waarbij eerst clubkampioen Peter vd Bergh training zal geven.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop - Hendrik Donders 0-1
Barend van Dieren - Luana Mensing 1-0
Yochanan Alberts - Tim de Waard 1-0
Joppe den Breejen - Gerard van Steenoven 0,5-0,5
Sammuël Gijsen - Miquel Verhoef 1-0
Joëlle Moes - Maarten Hartkoren 0-1
Samuël in vorm


SLIEDRECHT - Vorige week werd de oudste jeugdspeler van Schaakvereniging Sliedrecht in het zonnetje gezet. Nu is het de beurt aan de jongste. De pas 6-jarige Samuël Gijsen heeft in korte tijd laten zien al goed te kunnen schaken voor zijn leeftijd. Ook in de zestiende ronde van de najaarscompetitie heeft hij dat bewezen. Na een goede partij wist de jongste Gijsen te winnen van Miquel Verhoef.  Door de zege heeft Samuël zelfs de top-10 in het vizier.
Ook de op één na jongste deed weer van haar spreken, want ook Luana Mensing wist weer te winnen en wel van de verrassing van dit seizoen Tim de Waard. De jongste Mensing stijgt daardoor naar de zesde plaats, een geweldige prestatie.
Bovenaan lijkt Yochanan Alberts op het kampioenschap af te stevenen. Dit keer versloeg hij Barend van Dieren.

In de laddercompetitie verstevigde Gerard van Steenoven zijn eerste plats, terwijl Joppe den Breejen naar de derde plaats wist te stijgen.

De eerst volgende competitieronde is op donderdag 8 januari 2015. Eerst is er dan training door Wim Hokken.

Uitslagen jeugd:
Jesse Vonk - Roland Kop 0-1
Luana Mensing - Tim de Waard 1-0
Yochanan Alberts - Barend van Dieren 1-0
Joppe den Breejen - Gerard van Steenoven 0,5-0,5
Miquel Verhoef - Samuël Gijsen 1-0
Roland Kop in opperste concentratie

Leo geeft schrijfles aan Hendrik

Joost aan o.a. Gerard

Peter aan Yochanan
SLIEDRECHT - Schaakvereniging Sliedrecht heeft het beleid om jeugdspelers snel door te laten stromen naar de senioren, maar ook om spelers die het naar de zin hebben bij de jeugd daar ook te laten. Dat betekent wel eens dat jeugdspelers lang blijven hangen. Een groot voorbeeld daarvan is Roland Kop, die echt de oudste jeugdspeler in Nederland is. Maar iedereen vindt het prachtig hem te zien genieten bij de jeugd en dat Roland daar nog zoveel plezier aan beleeft. En hij gaat steeds beter spelen. In de veertiende ronde van de Najaarscompetitie wist hij zich door een zege op Tim de Waard weer in de top-3 te spelen, achter de koplopers Yochanan Alberts en Hendrik Donders. En zo lijkt Roland Kop weer te gaan meestrijden om de titel. Het beloven daardoor nog spannende laatste ronden te worden.

Jesse Vonk deed ook van zich spreken door Barend van Dieren te verslaan, hetgeen een prima resultaat is. Ook Luana Mensing blijft maar winnen, dit keer van Samuël Gijsen.
Joppe den Breejen gaat ook steeds beter spelen. Dit keer werd Damiam Flameling daar het slachtoffer van.

In de laddercompetitie gaat het kampioenschap tussen Gerard van Steenoven en titelverdediger Maarten Hartkoren.

Wim aan Luana en Miquel

De jeugd kreeg afgelopen donderdag notatieles en kregen de verplichting om de eigen partij te noteren. dat leverde bij de eerste keer al langere en betere partijen op.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop - Tim de Waard 1-0
Yochanan Alberts - Hendrik Donders 0,5-0,5
Barend van Dieren - Jesse Vonk 0-1
Gerard van Steenoven - Maarten Hartkoren 1-0
Samuël Gijsen - Luana Mensing 0-1
Joppe den Breejen - Damiam Flameling 1-0
Joëlle Moes - Caelan van Eijnsbergen 1-0
Miquel Verhoef - Leo Koppelaar 0,5-0,5
De teams tegen elkaar

Het ging er fel aan toeSLIEDRECHT - Hoezo "Zwarte Piet of niet?" Hoezo "Sinterklaas bestaat niet?" Bij Schaakvereniging Sliedrecht speelde iedereen bij het ludieke decemberschaak voor Sinterklaas! De jeugdleiders "de Gezusters Stoker"  maakten er op bijna-pakjesavond een dolle boel van.

De stukken vlogen over het bord

In twee  teams streden alle jeugdspelers om het door sommige activisten zo verfoeide snoepgoed.
De stukken vlogen over het bord, bij het schaken waarbij elke speler van elk team bij elke gongslag een stoel op moest schuiven en zo de stelling van zijn/haar teamgenoot moest vervolgen. Soms betekende dat een gewonnen stelling afmaken en soms het  kijken naar een verloren stelling en kijken wat er nog te redden viel.

Hardtegen hard!

Na een bevlogen, bewogen en vooral ludiek uur bleek  dat het uitspelende team 2 met 21-15 had gewonnen van de thuisploeg. Omdat ook Sinterklaas geen onderscheid maakt tussen alle naar cadeaus smachtende kinderen, bleek iedereen na afloop evenveel prijs te hebben!

Zo eindigde het Sinterklaas met alleen maar blije gezichten!
Luana in topvorm

Wim Hokken geeft schaakles
SLIEDRECHT - In de dertiende ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht  heeft Luana Mensing bewezen een groot talent te zijn. In aanvallende stijl - waar haar broers jaloers op zouden zijn - zette ze Joppe den Breejen midden op het bord mat. Luana scoorde ook in de Laddercompetitie weer uitstekend. Zo bewees de 8-jarige Luana een groot talent te zijn en dat ze de komende tijd in veel competities hoge ogen kan gooien.
Bovenaan won Hendrik Donders van Tim de Waard en zodoende kwam het jonge talent weer op de tweede plaats en zakte Tim naar de derde plaats. Koploper blijft Yochanan Alberts, die Jesse Vonk wist te verslaan.

In de laddercompetitie nam Gerard van Steenoven revanche op Barend van Dieren, die hem in de Najaarscompetitie had verslagen.

Aanstaande donderdag  heeft er Sinterklaasschaak plaats onder leiding van Zwarte Piet Martijn Stoker.

Uitslagen jeugd:
Hendrik Donders - Tim de Waard 1-0
Jesse Vonk - Yochanan Alberts 0-1
Barend van Dieren - Gerard van Steenoven 1-0
Maarten Hartkoren - Samuël Gijsen 1-0
Joppe den Breejen - Luana Mensing 0-1
Joëlle Moes - Damiam Flameling 0-1
Caelan van Eijnsbergen - Miquel Verhoef 0,5-0,5
Damiam won fraai

Joëlle won verrassend van Tim
SLIEDRECHT -  In de twaalfde ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht  is Damiam Flameling in de juiste vorm geraakt. Zijn aanvallende stijl werd Caelan van Eijnsbergen teveel, zodat Damiam een verdiend vol punt wist te scoren. Zo komt hij weer een beetje richting de top-10, waar hij thuis hoort.
Bovenaan jagen Yochanan Alberts en Tim de Waard elkaar op. Beiden wisten opnieuw te winnen van respectievelijk Maarten Hartkoren en Gerard van Steenoven, zeker niet de minste tegenstanders.

In de laddercompetitie boekte Joëlle Moes een verrassende tegen Tim de Waard en zo liet ze zien in korte tijd al aardig schaken te hebben geleerd.
Bovenaan staat nog steeds Gerard van Steenoven, maar Maarten Hartkoren blijft he op de hielen zitten.

Aanstaande donderdag wordt de dertiende ronde gespeeld en zal jeugdleider Joost Stoker training geven.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop - Luana Mensing  1-0
Joppe den Breejen - Barend van Dieren 0-1
Samuël Gijsen -  Joëlle Moes 1-0
Yochanan Alberts - Maarten Hartkoren 1-0
Tim de Waard - Gerard van Steenoven 1-0
Damiam Flameling - Caelan van Eijnsbergen 1-0
Joppe in topvorm
SLIEDRECHT - Hij kende een matige start, maar is inmiddels flink op stoom gekomen. In de elfde ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht bewees Joppe den Breejen in topvorm te zijn. Hij wist namelijk verrassend, maar ook overtuigend koploper Tim de Waard beentje te lichten.  Zo nadert Joppe weer de top-10, waarin hij ook zeker thuis hoort.
Tim de Waard kon dus maar één week genieten van de koppositie, die nu weer is overgenomen door favoriet Yochanan Alberts, die concurrent Gerard van Steenoven wist te verslaan.

In de laddercompetitie deden vooral de jonkies van zich spreken. Luana Mensing wist namelijk fraai te winnen van Samuël Gijsen, die zich flink verweerde, maar toch het onderspit dolf.

Aanstaande donderdag wordt de twaalfde ronde gespeeld en zal jeugdleider Peter vd Bergh training geven.

Uitslagen jeugd:
 Luana Mensing - Jesse Vonk 0-1
Roland Kop - Barend van Dieren 0,5-0,5
Samuël Gijsen -  Maarten Hartkoren 0-1
Yochanan Alberts - Gerard van Steenoven 1-0
Tim de Waard - Joppe den Breejen 0-1
Miquel Verhoef - Joëlle Moes 0,5-0,5
De verrassende koploper Tim de Waard

Samuël won fraai van Essto
SLIEDRECHT - Hij schaakt nog niet zo lang, maar hij ontpopt zich heel snel als groot talent. De 11-jarige Tim de waard heeft dat in de tiende ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht bewezen door koploper Yochanan Alberts te verslaan. Daardoor neemt Tim verrassend de koppositie over van favoriet Yochanan, die de tweede plaats moet delen met aanstormend talent Hendrik Donders.
Verrassend was ook de zege van Barend van Dieren op Maarten Hartkoren, terwijl Samuël Gijsen fraai van Esto Safaipour wist te winnen.

Joppe den Breejen raakt ook weer in vorm. Hij boekte tegen Miquel Verhoef de tweede zege op rij.

In de laddercompetitie wordt het ook weer spannender, want ook Yochanan Alberts en Hendrik Donders zijn met een enorme opmars bezig, waardoor ze steeds dichter bij koploper Gerard van Steenoven komen.

Aanstaande donderdag wordt de elfde ronde gespeeld en zal jeugdleider Wim Hokken training geven.

Uitslagen jeugd:
Hendrik Donders - Luana Mensing 1-0
Barend van Dieren - Maarten Hartkoren 1-0
Yochanan Alberts - Tim de Waard 0-1
Gerard van Steenoven - Roland Kop 0-1
Jesse Vonk  - Caelan van Eijnsbergen 1-0
Joppe den Breejen - Miquel Verhoef 1-0
Esto Safaipour - Samuël Gijsen 0-1
Damiam Flameling - Joëlle Moes 1-0
Jesse raakt in vorm

Esto deed goede zaken in de ladder
SLIEDRECHT - In de negende ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Jesse Vonk weer eens laten zien dat hij best een schaaktalent is. Na een lastige start van de competitie heeft hij nu weer de juiste vorm te pakken. In een goede partij wist hij Esto Safaipour te verslaan. Door de zege staat Jesse weer op 50% en nadert hij weer de top-10, waarin hij ook thuis hoort.

Bovenaan leed koploper Yochanan Alberts zijn eerste nederlaag. Hij moest na een spannende partij zijn meerdere in Roland Kop erkennen. Toch blijft Yochanan nog ruim aan kop, zeker omdat de nummer 2 - Hendrik Donders - ook onderuit ging tegen een sterk spelende Gerard van Steenoven. Tim de Waard steeg naar de tweede plaats na zijn zege op Caelan van Eijnsbergen.

In de laddercompetitie deed Esto Safaipour goede zaken door te winnen van Tim de Waard en klom zodoende naar een derde plaats

Aanstaande donderdag wordt de tiende ronde gespeeld en zal jeugdleider Joost Stoker training geven.

Uitslagen jeugd:
Luana Mensing - Maarten Hartkoren 1-0
Yochanan Alberts - Roland Kop 0-1
Hendrik Donders  - Gerard van Steenoven 0-1
Tim de Waard - Caelan van Eijnsbergen 1-0
Miquel Verhoef - Joppe den Breeken 0-1
Esto Safaipour - Jesse Vonk 0-1
Barend van Dieren - Damiam Flameling 1-0
Miquel op weg naar de winst
SLIEDRECHT - Hij heeft er even op moeten wachten, maar in de achtste ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht was daar dan toch de eerste winst . Miquel Verhoef wist namelijk na een spannende partij te winnen van Luana Mensing.  Na 2 eerdere remises was er nu de volle winst voor Miquel, die steeds beter gaat schaken.

Bovenaan eindigde de topper tussen de koplopers Hendrik Donders en Yochanan Alberts in het voordeel van laatstgenoemde die zodoende nu fier aan kop gaat.
Tim de Waard  verstevigde zijn derde plaats door te winnen van Samuël Gijsen.

In de laddercompetitie behield Gerard van Steenoven de leidende positie, maar titelverdediger Maarten Hartkoren liet de voorsprong niet groeien, zodat er nog spannende rondes zullen volgen.

Aanstaande donderdag wordt er gespeeld in de korfbalkantine (naast De Havik) en zal clubkampioen Peter vd Bergh training geven.

Uitslagen jeugd:
Maarten Hartkoren - Roland Kop 0,5-0,5
Hendrik Donders  - Yochanan Alberts 0-1
Gerard van Steenoven - Luana Mensing 1-0
Tim de Waard - Samuël Gijsen 1-0
Joëlle Moes - Miquel Verhoef 0-1
Barend van Dieren in vorm
SLIEDRECHT - In de zevende ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Barend van Dieren van zich laten spreken. In een spannende partij wist hij favoriet Jesse Vonk te verslaan. Door deze verrassende zege stormt Barend de top-10 binnen.
Bovenaan staan nog steeds Yochanan Alberts en Hendrik Donders, allebei met een 100%-score.  Tim de Waard is de verrassende nummer 3.

In de laddercompetitie behield Gerard van Steenoven de leidende positie, maar Joppe den Breejen, titelverdediger Maarten Hartkoren en Esto Safaipour zitten hem inmiddels op de hielen.

Aanstaande donderdag is er ondanks de herfstvakantie gewoon schaken.

Uitslagen jeugd:
Joppe den Breejen - Roland Kop 0-1
Maarten Hartkoren - Yochanan Alberts 0-1
Luana Mensing - Samuël Gijsen 1-0
Caelan van Eijnsbergen - Joëlle Moes 1-0
Jesse Vonk - Barend van Dieren 0-1
Esto Safairpour - Gerard van Steenoven 0-1
Tim de Waard - Miquel Verhoef 1-0
Samuel Gijsen in vorm
SLIEDRECHT - In de zesde ronde van de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Samuël Gijsen bewezen in goede vorm te zijn. Na een spannende partij wist hij Miquel Verhoef te verslaan. Daardoor steeg de Benjamin van de familie Gijsen weer een paar plaatsen.
Verder was de overwinning van Tim de Waard op Gerard van Steenoven een grote verrassing. Tim gaat steeds beter spelen en dat ondervond favoriet Gerard.
Maarten hartkoren speelde een uitstekende partij tegen Roland Kop, die met remise nog goed wegkwam.
In de laddercompetitie spitst de strijd zich toe tussen Gerard van Steenoven en Joppe den Breejen, al is Hendrik Donders met een uitstekende opmars bezig.

Uitslagen jeugd:
Roland Kop – Maarten Hartkoren 0,5-0,5
Damiam Flameling – Luana Mensing 0,5-0,5
Joppe den Breejen – Caelan van Eijnsbergen 0-1
Barend van Dieren – Esto Safairpour 0-1
Hendrik Donders – Jesse Vonk 1-0
Gerard van Steenoven – Tim de Waard 0-1
Miquel Verhoef – Samuel Gijsen 0-1
Luana staat haar mannetje
SLIEDRECHT - Ze is één van de jongste, één van de weinige meisjes die schaken, maar na een paar weken staat zij al haar mannetje. We hebben het over de pas 8-jarige Luana Mensing, die bij de Najaarscompetitie van Schaakvereniging Sliedrecht al menige partij heeft gewonnen. Dit keer was Caelan van Eijnsbergen haar slachtoffer. Met haar talent lijkt Luana snel haar broers Adrian en Andrew achteraan te gaan. Dat belooft nog wat!
In de vijfde ronde was vooral Gerard van Steenoven in topvorm. Eerst won hij van Barend van Dieren, om vervolgens tijdens de Laddercompetitie zijn koppositie te verstevigen door Tim de Waard te verslaan.
Diezelfde Tim de Waard had voor de najaarscompetitie fraai gewonnen van Esto Safaipour.
Het topduel tussen Jesse Vonk en Joppe den Breejen eindigde in het voordeel van eerstgenoemde.

Aanstaande donderdag heeft de zesde ronde plaats en krijgt de jeugd training van Joost Stoker.

Uitslagen jeugd:
Maarten Hartkoren - Samuel Gijsen 1-0
Esto Safaipour - Tim de Waard 0-1
Damiam Flameling - Miquel Verhoef 0,5-0,5
Jesse Vonk - Joppe den Breejen 1-0
Gerard van Steenoven - Barend van Dieren 1-0
Caelan van Eijnsbergen - Luana Mensing 0-1
Yochanan (l) startte uitstekend
SLIEDRECHT - Na vier ronden in de Najaarscompetitie van de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht hebben de toptalenten Yochanan Alberts en Hendrik Donders samen de koppositie ingenomen. Beide jeugdspelers hebben een score van 3 uit 3 en dat betekent dat beiden nog een 100% score hebben. Vooral de start van Hendrik Donders is verrassend omdat hij als nieuweling en als één van de jongsten deelneemt aan de competitie. Van Yochanan Alberts was bekend dat hij heel goed kan schaken en dat maakt hij nu ook waar.
Ook Barend van Dieren kent een goede start en staat zeer goed op de vijfde plaats.

In de laddercompetitie is Gerard van Steenoven de overtuigende koploper. Met 4 overwinningen heeft hij al 3 punten voorsprong op de ook sterk spelende Jesse Vonk. Esto Safaipour is hier de goede nummer drie.

Aanstaande donderdag staat de vijfde ronde op het programma. Kijken of de koplopers dan ook weer zullen winnen.

Esto won verrassend van Roland Kop
SLIEDRECHT -  Bij de jeugd werd de tweede ronde van de najaarscompetitie gespeeld.
Hoewel er nog vele rondes te gaan zijn, zien we toch al een lichte afscheiding.
Zo wist in groep 1 Esto Safaipour op overtuigende wijze te winnen van mede titelkandidaat Roland Kop. Verder wisten Gerard van Steenoven, Mitchell van Vonderen en Jesse Vonk hun mindere start te herstellen. Ze staan weer op gelijke hoogte met Joppe den Breejen en Maarten.  HartkorenNieuweling Sujeevan moest dit keer toezien dat hij van outsider Hendrik Donders nog wat kan leren.

In groep 2 liet Tim de Waard zien dat hij zijn lessen goed volgt. Met een 100% score tot nu toe mogen we veel van hem verwachten? In deze groep hebben Luuk van Dijk en Caelan van Eijnsbergen zich nog niet laten zien. Ook zij behoren tot de favorieten.
Maar wie weet!! Ook onze jongste nieuweling, Luana Mensing, heeft haar eerste punt te pakken.
Aan al diegenen die nog niet hebben gescoord, niet getreurd, de punten gaan er vast nog komen. We zijn nog maar net begonnen.

Tim de Waard won verrassend van Mitchell

Yochanan is weer terug, en hoe!

Drukke boel
SLIEDRECHT - De jeugdcompetitie van Schaakverenging Sliedrecht is vlammend van start gegaan. De stukken vlogen direct van het bord. Opvallend was dat er maar liefst 5 nieuwe jeugdleden te verwelkomen waren, waaronder zelfs 2 meisjes. Ook wat dat betreft dus een uitstekende start.

In de eerste ronde van de Najaarscompetitie zorgde Tim de Waard voor een daverende verrassong door Mitchell van Vonderen te verslaan. Een prachtig resultaat voor Tim.
Nieuwkomer Sujeevan liet zien dat hij al goed kan schaken door Luana Mensing te verslaan. Ook Yochanan Alberts liet direct zien dat hij tot de favorieten behoort door Barend van Dieren te verslaan.

In de laddercompetitie liet titelverdediger Maarten Hartkoren zien dat hij ook dit seizoen die grote beker wil winnen. Maar Joppe den Breejen en Gerard van Steenoven denken daar hetzelfde over. Al met al betekent dat een spannende competitie.

Natuurlijk zijn nieuwkomers nog steeds welkom bij Schaakvereniging Sliedrecht. De jongste jeugdspelers en beginners zullen weer training krijgen van de verschillende jeugdleiders.
In de eerste groep spelen de sterkste jeugdspelers van Sliedrecht tegen elkaar. Ook de sterkste jeugdspelers zullen training krijgen en opgaan voor de examens voor de verschillende Stappen.

Dus elke jeugdspeler krijgt de aandacht die hij/zij verdient.
De jeugdcommissie is klaar voor het nieuwe seizoen en kunnen zeker nog nieuwe jeugdspelers gebruiken. Aanmelden kan bij Jerry van Rekom, tel. 0184411212 of via de mail. Natuurlijk kunnen belangstellenden ook eerst een kijkje komen nemen op de clubavond, elke donderdag van 19.00 uur.  Activiteitencentrum De Havik  is de speellocatie van Schaakvereniging Sliedrecht.

Uitslagen jeugd:
Samuel Gijsen - Esto Safaipour 0-1
Tim de Waard  - Mitchell van Vonderen 1-0
Damiam Flameling - Joppe den Breejen 0-1
Roland Kop - Gerard van Steenoven 1-0
Jesse Vonk - Maarten Hartkoren 0-1
Yochanan Alberts - Barend van Dieren 1-0
Joële Moes - Diederik 0-1
Luana Mensing - Sujeevan 0-1