Sliedrechts A team levert mooie prestatie op NK snelschaken voor teams
18 april 2015
Het succesvolle A-team

De kopmannen

De staartborden
DEN BOSCH - Op de dag van het Alblasserwaardtoernooi werd op een laat tijdstip ook het NK snelschaken voor teams geplaatst. Niet alleen jammer, maar ook onbegrijpelijk dat dit soort toernooien laat worden gepland en dat er dan geen rekening wordt gehouden met andere toernooien. Vorig jaar nam Sliedrecht nog deel met 3 teams, nu werd dus alleen ons eigen A team naar Den Bosch gezonden, want wat is er voor een jeugdteam nu leuker dan een dagje snelschaken met de toppers uit Nederland.

A-team aan het werk

Marijn den Hartog, Andrew Mensing, Adrian Mensing en Jorik Klein doen alweer voor het derde jaar mee en ondanks dat er hier en daar jeugdspelers meedoen, zijn er geen andere complete jeugdteams te vinden. Het team was als 31ste geplaatst en zou dus een zware dag krijgen. Met veel optimisme startte het team tegen verenigingen als Max Euwe, Zukertort en Paul Keres.  In de eerste ronden viel het nog niet mee en na de zesde ronde bungelde het team in de onderste regionen. De heren, nu gewend aan het spelen van lange partijen, hadden moeite met het tempo en waren niet in staat een vuist te maken tegen de sterkere teams en gewonnen stellingen werden in de tijdnoodfase weggegeven.

Na de pauze werd alles anders. Niet alleen werd er niet meer verloren, maar tegen vaak sterkere teams werden punten gescoord. Helaas waren de prijzen voor de teams per ronde vervallen en waren er nu individuele prijzen, maar het team liet zich er niet van weerhouden om steeds iets verder te stijgen op de ranglijst. Uiteindelijk werd er een verdienstelijke 23ste plaats bereikt, waarbij Marijn en Andrew topscoorders van het team werden met 7,5 punten uit 14 partijen. Adrian en Jorik scoorden 5,5 punten. Een mooie prestatie van het team. Ook nu bleek weer de samenhang onderling. Dit toernooi is dan ook langzamerhand weer de opmaat voor de start richting de Meesterklasse A.

Een mooie dag in Den Bosch in ieder geval. Hopelijk volgend jaar weer met meer teams uit Sliedrecht.

Klik hier voor de prestaties van alle teams bij het NK.
William deed het prima

Jorik scoorde ook positief
14 maart 2015
SPIJKENISSE - Afgelopen zaterdag was de Spijkenisse schaakmarathon, vijftien partijen van 20 minuten per persoon per partij. De dag was erg lang van 10:00- 00:00 uur namelijk.
De Sliedrechtse deelnemers waren de jeugdspelers William Gijsen en Jorik Klein.
In een sterk deelnemersveld was Jorik iets onder de middenmoot geplaatst en was William onderin geplaatst, maar dat weerhield hen er niet van mooie resultaten neer te zetten
De start was nog lastig beiden begonnen met 1 uit 3, maar daarna ging Jorik los. Hij versloeg 3 1800 spelers op rij, terwijl William keurig zijn puntenaantal omhoog werkte en zeker boven zijn rating speelde.
In de avondpauze had William een overscore van 1 en Jorik van 2,5, maar toch wilden beiden nog meer.
Na de avondpauze versloeg Jorik weer een 1800 speler en William een 1700 speler.
Jorik stond na 13 ronden op 8 punten, maar kreeg het toen te zwaar met de tegenstand en eindigde op 8 uit 15 met een overscore van 3, dat natuurlijk mooi is!
William eindigde met 6 uit 15 boven zijn eigen verwachting met ook een mooie overscore van 1!
Zo kwam er een einde aan een gezellige en toch ook wel vermoeiende dag.

Klik hier voor alle uitslagen.
Luana won direct een beker

Jesse was te hoog ingedeeld

Luana aan het werk

Maarten won een fraaie medaille
PAPENDRECHT - In het eerste RSB Grand Prix toernooi, het Ideko Toernooi hebben een aantal van onze jeugdschakers zich van hun beste kant laten zien.
Koos van den Berg en Yochanan Alberts mochten zelfs in de hoofdgroep aantreden. Niet makkelijk dus, maar Koos en Yochanan knokten voor elk punt en wisten zo 6e en 7e te worden in een sterk veld. Goed gedaan dus!

Koos aan het werk1

Jesse Vonk had geen geluk met de indeling en kwam in Groep 2 terecht. Iets te hoog gegrepen voor deze keer, maar dat zal de volgende keer beter gaan. In. Groep 6 speelde Maarten Hartkoren en dat deed hij niet slecht. Uiteindelijk werd hij 4e en mocht hij een mooie gouden medaille in ontvangst nemen.

In. Groep 8 wist Luana Mensing keurig 2e te worden en zo een beker mee naar huis te nemen. Gefeliciteerd Luana!

Raphael Alberts is nog niet eens lid van onze vereniging, maar deed wel al mee. Een talent voor de toekomst. Nog niet veel punten, maar dit komt vanzelf wel.

Een gezellig toernooi dus, en dan gaat de volgende keer ook een sportief succesvol toernooi worden. Op naar het volgende Grand Prix toernooi!

Klik hier voor alle uitslagen.
Jorik Klein in topvorm

William en Jorik aan het werk
11 oktober 2014
BUNSCHOTEN - Opnieuw schaaksucces voor de Sliedrechtse jeugd. Jorik Klein heeft een mooie derde plaats op het NK snelschaken behaald. Al eerder wisten Jorik en ook Andrew Mensing Nederlands Kampioen te worden tijdens dit toernooi, maar Jorik laat opnieuw zien bij de top van Nederland te behoren in zijn leeftijdscategorie in het snelschaken. Het toernooi was in de breedte dit jaar niet zo vol bezet, dit komt ook doordat er veel weekendtoernooien zijn waar veel jeugd aan meedoet, maar de echte snelschakers waren er. Werd hij vorig jaar vijfde, dit jaar wist hij op het podium te komen. In de ochtendomloop stond hij al derde en moest hij nog enkele remises toestaan en verloor hij van de uiteindelijke nummer 1, maar in de middagomloop wist hij zelfs de eerste plaats te behalen. Alleen een verlies tegen de nummer 2. Uiteindelijk dus een terecht mooi resultaat, waarmee hij zich dus 3e van Nederland t/m 14 jaar mag noemen.
Ook William Gijsen liet zich niet onbetuigd. In een constant toernooi wist hij uiteindelijk gedeeld 5e te worden in dezelfde categorie en dat is ook een topprestatie.

Van beide jeugdspelers van Schaakvereniging Sliedrecht een topprestatie.

Klik hier voor de eindstanden van het NK Snel Jeugd 2014.
William speelde heel sterk
6 september 2014
GOUDA - Voor onze jeugd is het seizoen goed begonnen.  Een aantal van onze jeugdspelers deed mee in het altijd leuke toernooi van Gouda.
William Gijzen was de man van de dag in Gouda, want hij wist in de zware C groep een mooie gedeelde eerste plaats te behalen, naast Lorena Kalkman uit Spijkenisse.  Lorena had weliswaar een halve weerstandpunt meer, maar dat doet niets af aan de mooie prestatie van William, die laat zien steeds beter te gaan schaken.  Hij gaat ongetwijfeld een belangrijke kracht in het vierde seniorenteam worden het komend jaar.

Naast William deden er nog meer jeugdspelers mee.  Bij de senioren wisten Adrian en Andrew Mensing goed in hun groepen mee te komen, en kunnen zo met een goed gevoel aan het komend seizoen beginnen.  Niet alleen intern en in het tweede seniorenteam, maar ook in de Meesterklasse A.  Zusje Luana Mensing is ook weer begonnen en wist gelijk een aantal punten te scoren!  Dat ziet er dus goed uit!  Gerard van Steenoven en Barend van Dieren zitten nog maar een paar maanden op de schaakvereniging, maar laten zien dat zij al aardig kunnen schaken. In stevig bezette leeftijdsgroepen wisten ze nu al mooi in de middenmoot mee te draaien.  Klasse dus!  Dit gold overigens ook voor Damian Flameling en Jochanan Alberts.  Keurig draaiden ze mee, en wisten ze menig punt te pakken.  Dit gaat nog wat beloven het komend seizoen.  Op naar de volgende toernooien!

Klik hier voor de eindstanden van het Goudse jeugdtoernooi.