JeugdClubKampioenschappen RSB 2015
Sliedrechts E-team keurig zesde
Het setrke E-team in wording

Kopman Maarten deed het goed

Samuël scoorde goed

E-team aan het werk
14 maart 2015:
GOUDA - Tijdens de tweede dag van de Jeugdclubkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond is het Sliedrechtse E-team keurig als zesde geëindigd. De prestatie is des te beter, omdat Sliedrecht maar slechts met  één echte E-speler speelde, namelijk Maarten Hartkoren. De rest van het team is F- (Hendrik Donders en Luana Mensing) of zelfs nog pas H-speler (Samuël Gijsen).


Na een zeer spannende middag bleek dat het Sliedrechtse team het zwaaste programma had gehad van alle teams. Ondanks dat feit werd er toch maar liefst drie keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld.

Kopman Maarten Hartkoren deed het uitstekend en scoorde 50%. Tegen de sterkste tegenstanders had hij het lastig, maar tegen de anderen scoorde hij uitstekend en gaf daarmee het goede voorbeeld aan de rest.

Hendrik en Luana scoorde prima

Jeugdkampioen Hendrik Donders is een groot talent en bewees dat door maar liefst 5 van de 7 partijen te winnen. Dat gaat nog wat worden in de toekomst.

Voor Luana Mensing  geldt eigenlijk hetzelfde, want als je in zo'n sterk deelnemersveld 4 uit 7 scoort heb je het prima gedaan.

Samuël Gijsen is met zijn 6 jaar één van de jongste deelnemers. Als je dan al 3 punten scoort is dat meer dan goed.

Coach Henri geeft training

Coach Henri Hartog zag het aan en heeft voldoende vertrouwen voor het komende jaar. Hij lkeidde al eerder een E-team naar het NK, En als het huidige E-team zich verder ontwikkelt dan zijn volgend jaar de kansen weer groot om dat te bereiken.

Zie voor uitslagen en de standen de site van de RSB.

D-team aan de start

De kopmannen

De staartborden

Jochanan speelde goed

Het team aan het werk
31 januari 2015:
SPIJKENISSE - Tijdens de eerste dag van de Jeugdclubkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond is het Sliedrechtse D-team eervol zevende geworden. In een spannende dag werd met 10 teams gestreden om 2 NK-plaatsen. Sliedrecht deed eindelijk weer eens mee met eeh D-team, al was het gezien de leeftijden eerder een E-team. Het D-team heeft dus de toekomst gezien de goede resultaten.

Het D-team bestond uit Jochanan Alberts, kerverse jeugdkampioen Hendrik Donders, Maarten hartkoren, Joppe den Breejen en Luana Mensing. Dat team deed het vooral in de ochtend uitstekend met 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. Vooral de overwnning op Messemaker 1847 was verrassen, maar de uitslag - 4-0 - was duidelijk. Daarna sloeg de vermoeidheid toe en werd het team uiteindelijk zevende.

De kopmannen met prijzen

Topscorer van het team werd Hendrik Donders, die aan het tweede bord maar liefst 4 keer wist te winnen! Daardoor kon hij een fraaie beker in ontvangst nemen.
Kopman Jochanan deed het ook uitstekend met 3 winstpartijen.

Luana speeld heel goed

Luana liet zien dat er nog veel van haar verwacht kan worden, want als je als 8-jarige tegen 11-jarigen al drie keer weet te winnen is dat uitstekend.
Joppe wist een mooie winstpartij neer te zetten, terwijl Maarten enkele goede stellingen alsnog wist te verliezen, want anders...

Maarten deed veel ervaring op

Al met al een goed resultaat van het nieuwe D-team! Op naar het E-team dat op 14 maart aanstaande de strijd zal aangaan om enkele NK-plaatsen.

Zie voor uitslagen en de standen de site van de RSB.