Jorik Klein prolongeert  titel Grand Prix Cyclus RSB, gebr. Mensing gedeeld 3e
3 september 2011
De trotse bekerwinnaars

 

 

 


GOUDA – Bij de start van het nieuwe schaakseizoen werden de prijzen van het afgelopen jaar uitgereikt en daarmee bleek Sliedrecht opnieuw schaaksucces te boeken.
Allereerst wist Jorik Klein in de E categorie opnieuw genoeg punten bij elkaar te sprokkelen om zich voor het tweede jaar op rij de eerste plaats toe te eigenen in de RSB Grand Prix toernooi cyclus categorie E. Dit klassement wordt opgemaakt uit 6 regionale toernooien waarbij op leeftijdsklasse wordt ingedeeld. Na een uitstekend begin met enkele toernooizeges speelde Jorik het seizoen constant uit en bekroonde zo een mooi seizoen, waarbij hij ook op nationaal niveau mooie successen behaalde. Zo werd hij het afgelopen jaar 4e in zijn categorie op het Nederlands Kampioenschap en wist aansprekende resultaten te behalen.
De gebroeders Mensing mochten ook op het podium verschijnen en deelden gebroederlijk de 3e prijs in de D categorie. Beide broers wisten toernooien op hun naam te schrijven en ook zij lieten zien een goed en constant seizoen te hebben gespeeld. De laatste maanden boeken beide broers veel progressie. Andrew speelde zeer goed in een zomertoernooi in Amsterdam en Adrian wist zelfs op het open NK deze zomer in de D categorie 5e te worden. Een prestatie van formaat.
Het komend seizoen zullen de 3 toptalenten van Schaakvereniging Sliedrecht meer en meer bij de senioren gaan spelen en toernooien gaan spelen om hun groei  vorm te geven. Daarnaast spelen de 10-jarige Jorik, de 11-jarige Andrew en de 12-jarige Adrian ook in het viertal wat zich geplaatst heeft voor de landelijke Meesterklasse in de C-categorie (t/m 14 jaar). Deze wedstrijden zullen de komende maanden gaan plaatsvinden.
Met deze 3 talenten laat schaakvereniging Sliedrecht zien stevig aan de jeugdontwikkeling te werken. Zowel regionaal als nationaal doen deze talenten op hoog niveau mee.

Zie voor de eindstanden de jeugdpagina van de RSB-site.
 
Marcel Klein