Sliedrechtse schaakjeugd behaalt diploma's
12 maart 2015
De geslaagden

Jochanan denkt na

Gerard scoorde een 10!!
SLIEDRECHT - De Sliedrechtse schaakjeugd heeft de afgelopen weken examen gedaan voor  verschillende stappen. Afgelopen donderdag kregen alle kandidaten van examinator Wim Hokken te horen of ze geslaagd waren. En dat waren ze allemaal!
De examinator had voorafgaand aan de examens nog zijn vraagtekens, maar de Sliedrechtse jeugd liet tijdens het examen zien dat ze de geleerde schaakstof heel goed in praktijk kon brengen.

In totaal kon Wim Hokken 8 diploma's uitreiken. Voor Stap 2  behaalde Barend van Dieren het hoogste cijfer, namelijk een 9. Tim de Waard en Luana Mensing deden niet veel voor hem onder en wisten met een fraaie 8,5 te slagen.

Joppe deed het prima

Voor Stap 3 slaagden 5 jeugdspelers. Daarbij behaalden Gerard van Steenoven en Hendrik Donders het hoogst haalbare cijfer, namelijk een 10!!
Jochanan Alberts deed het met een 9 ook uitstekend. Joppe den Breejen (8,5) en Maarten Hartkoren (7,5) boekten ook mooie cijfers.

Zo kwam er een goed einde aan een enerverende eerste helft van schaakseizoen bij de jeugd. Mede dankzij de schaaktrainers Peter vd Bergh, Wim Hokken en Joost Stoker werden er veel schaakdiploma's behaald. In de tweede helft van het seizoen staan er ook weer de nodige examens op het programma.