Tweede team, Klasse 1 A, seizoen 2014/2015
Tweede team ongeslagen KAMPIOEN!!! na bloedstollende wedstrijd
Het kampioensteam

De held van de avond, Adrian Mensing

De andere held Andrew Mensing

Teunis won fraai
12 maart 2015
SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is na een bloedstollende wedstrijd tegen Barendrecht/IJsselmonde 1 ongeslagen kampioen geworden van de eerste klasse A van de Rotterdamse Schaakbond. Het team van de succesvolle teamleider Leo Koppelaar (voor de derde keer op rij werd een team van hem ongeslagen kampioen!)  stelde pas in de laatste seconden van de wedstrijd het benodigde ene matchpunt veilig.

Opnieuw probeerden de Sliedrechtse reserves met een tactische opstelling de benodigde 4 bordpunten te bewerkstelligen. Vooral op de staartborden zouden de punten moeten worden behaald. Dat liep aanvankelijk mis, omdat Pieter Pons een kansrijke stelling in no time naar verlies wist te veranderen.
Het werd gelijk doordat Wout Boer bewees zijn goede vorm weer terug te hebben door aan bord 2 fraai te winnen.
Sliedrecht 2 kwam weer op achterstand doordat Jerry van Rekom het foutieve offer van zijn jeugdige tegenstander niet juist wist te weerleggen en vervolgens vakkundig werd uitgetikt.

Tobias kwam niet verder dan remise

Het werd nog erger voor de beoogde kampioensploeg nadat Tobias Dekker zijn voordeel niet wist vast te houden en zelfs blij moest zijn met de uiteindelijke remise.
Teunis den Rooijen speelde een prima partij en wist zeer gedecideerd zijn tegenstander in de tijdnoodfase mat te zetten.
Paniek sloeg er in het Sliedrechtse kamp toe, toen Robert van Rekom verloor aan bord 5. Daar ging de tactiek en bijna het kampioenschap, want de tussenstand werd zo 2,5-3,5 in het voordeel van Barendrecht/IJsselmonde.

Met nog alleen de gebroeders Mensing nog aan zet  werd het met de seconde spannender. Adrian speelde aan bord 8 en had nog minder dan een minuut om de benodigde winst binnen te slepen. Voor het oog koelbloedig wist hij de klus te klaren. Stand dus gelijk.

Kopman Andrew speelde tegen de verreweg sterkste tegenstander en speelde een geweldige partij. In het eindspel wist hij zijn tegenstander te trucen en kwam een kwaliteit voor. Maar omdat een halfje voldoende was en de seconden weg tikten eindigde de partij in remise.

Spannende apotheose van een spannend seizoen, waarin Sliedrecht 2 drie keer gelijk speelde en vier keer won. Topscorers werden Tobias Dekker (5,5 uit 7) en Andrew Mensing (4,5 uit 6), terwijl Teunis den Rooijen in zijn debuutseizoen ongeslagen bleef met  4,5 uit 7.

Al met al een geweldig seizoen voor Sliedrecht 2, dat dus direct na de degradatie van vorig seizoen weer terugkeert  naar de Promotieklasse van de RSB.

Klik hier voor de uitslagen en standen van Sliedrecht 2.
De Sliedrechtse toppers Robert en Tobias sloegen toe

Kopman Andrew speelde keurig remise

Adrian sloeg snel toe

12 maart 2015
SLIEDRECHT - Het met veel spanning tegemoet  geziene topduel tussen de titelkandidaten in klasse 1A van de RSB-competitie tussen Sliedrecht 2 en Nieuwerkerk ad IJssel 1 is in een 5-3 zege geëindigd voor de Sliedrechtse reserves.
In een zeer sportieve wedstrijd bleek het team van teamleider Leo Koppelaar uiteindelijk de sterkste. Via een tactische opstelling wisten de Sliedrechters vooral aan de staartborden te scoren. Zo wisten Robert van Rekom en Tobias Dekker via goede partijen 2 punten binnen te halen, terwijl Adrian Mensing aan het staartbord heel lang van een gewonnen stelling kon genieten en uiteindelijk wist te winnen. Tussendoor had Pieter Pons na een ingewikkelde partij met wederzijdse kansen via eeuwig schaak remise weten te behalen.
Dat was dus 3,5 punten aan de staartborden. De topborden mochten het vervolgens afmaken. Dat ging niet vanzelf, zeker niet toen Wout Boer een beetje te wild speelde en in de counter werd overspeeld. Terechte verliespartij.

Teunis speelde een degelijke remise

Teunis den Rooijen speelde een voorzichtige partij tegen zijn nog meer voorzichtig spelende tegenstander. Dat het uiteindelijk remise werd was dus geen verrassing.
Jerry van Rekom speelde ook behoudend en leek in een minder eindspel terecht te komen. Daarin knokte hij zich actief terug, waarna de overeengekomen remise ook de meest logische uitslag was.
Tenslotte wist kopman Andrew Mensing zijn sterke tegenstander ook keurig op remise te houden.

Door de terechte zege neemt Sliedrecht 2 de koppositie over van Nieuwerkerk, maar zal in de laatste ronde tegen Barendrecht/IJsselmonde opnieuw vol aan de bak moeten om het voor het kampioenschap waarschijnlijk benodigde gelijke spel binnen te slepen. Ongetwijfeld zal teamleider Leo Koppelaar weer gaan broeden op de opstelling...
Floris won eenvoudig
4 maart 2015
OUDE-TONGE - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de zesde ronde in klasse 1A van de RSB  de winst laten liggen tegen SOF/DZP 1.  Na een meer spannende dan goede wedstrijd werd het uiteindelijk 4-4.
De tactische opstelling van de degradatiekandidaat pakte dit keer goed uit  tegen de Sliedrechtse titelkandidaat.  Vooral de Sliedrechtse topborden lieten het bijna volledig afweten. Alleen kopman Tobias Dekker kwam tot winst, maar Robert van Rekom, Wout Boer en Jerry van Rekom verloren, waarbij vooral Robert de winst liet liggen.
De staartborden maakten dit echter uitstekend goed. Pieter Pons gaf het goede voorbeeld door snel te winnen. Dat voorbeeld werd snel gevolgd door de winst van invaller Floris Verweij. Teunis den Rooijen en invaller Jorik Klein wisten hun stelling net niet te winnen en remiseerden.
Uiteindelijk een terechte uitslag, waar wel wat meer in had gezeten.

Door het gelijke spel heeft Sliedrecht 2 volgende week in de wedstrijd tegen koploper Nieuwerkerk ad IJssel 1 maar één opdracht: winnen!
Kijken wat teamleider Leo Koppelaar nog als verrassing in petto heeft.
In ieder geval zullen de topborden gebrand zijn op een beter resultaat...
De weersvoorspelling van donderdagavond 5 februari 2015
5 februari 2015
SLIEDRECHT - De topper tussen Sliedrecht 2 en Nieuwerkerk ad IJssel is door competitieleider Arrian Rutten op verzoek van Nieuwerkerk ad IJssel afgelast. Nieuwerkerk heeft het verzoek ingediend op basis van mogelijke gladheid en sneeuwstormen op donderdagavond 5 februari 2015.
Veiligheid staat overal bovenaan, ook bij Schaakvereniging Sliedrecht, maar het KNMI verwachtte het beeld zoals hiernaast is afgebeeld.
Opvallend is ook dat alleen de wedstrijd tussen de koplopers in de eerste klasse A van de RSB is afgelast en de overige wedstrijden van het RSB-programma gewoon door zijn gegaan.

In goed overleg is er een nieuwe speeldatum vastgesteld namelijk donderdag 12 maart aanstaande.

.
Andrew speelde weer geweldig

Wout bleef ongeslagen
20 november 2014
DORDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de eerste helft van de competitie in 1A van de RSB afgesloten als Herbstmeister. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn team na een spannende wedstrijd gelijkspelen tegen Dordrecht 2; 4-4.

Wout Boer had reeds vooruitgespeeld en een remise behaald. Op de werkelijke speelavond namen de Dordtenaren brutaal de leiding nadat Pieter Pons zich had vergaloppeerd. Door  enkele saaie remises van Jerry van Rekom, Teunis den Rooijen en Adrian Mensing bleef de Sliedrechtse koploper tegen een achterstand aankijken; 3-2.
In de eindfase maakte Robert van Rekom korte metten met zijn tegenstander. 3-3 derhalve en nog 2 partijen te gaan.
De held van de avond werd Andrew Mensing die tegen één van de sterkste spelers van Dordrecht op een nederlaag leek af te stevenen, maar zich uitstekend terug knokte en de verbouwereerde tegenstander uiteindelijk uittikte. Met 3,5 uit 4 is de jeugdspeler de topscorer van het team.

Kopman Tobias Dekker speelde niet zijn beste partij en moest gezien de tussenstand risico nemen in plaats van op remise spelen. Dat werd hem helaas fataal, maar kenmerkt zijn teamgeest.

Met 4-4 waren beide teams tevreden, maar kan Sliedrecht zich Herbstmeister noemen. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft het team van Leo Koppelaar het kampioenschap in eigen hand.


De trotse teamleider

Pieter gaf het goede voorbeeld

Aad telde het punt al...
20 november 2014
SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht onder leiding van Leo Koppelaar heeft een prachtige 5,5-2,5 overwinning geboekt op het sterrenteam uit Schiedam. Na lang wikken en wegen besloot Don Leo met de vaste opstelling te spelen. Dit pakte meer dan goed uit voor de baggeraars tegen het op papier toch favoriete Schiedamse vlaggenschip.

Pieter Pons kwam al snel een stuk voor, waarna hij een aanval van zich afsloeg en de 1-0 binnenjaagde. Jerry van Rekom besloot om zijn naam hoog te houden en maakte er een schuifpartij van; remise dus.
De in bloedvorm kerende Wout Boer won een aantal pionnen door actief te spelen in  het eindspel, waarna hij simpel won.
Robert van Rekom kwam tegen zijn vertrouwde eigen opening al snel in tijdnood waardoor hij genoegen moest nemen met een gelijkspel door zettenherhaling in een gewonnen stelling.
Op bord 5 speelde Teunis den Rooijen een kansloze opening tegen een ontketende Aad Juijn, maar zoals we hem kennen bleef Teunis vechten tot het bittere eind, waardoor hij goed terug kwam, een half punt kon worden genoteerd. Den Rooijen blijft zo nog steeds ongeslagen voor Sliedrecht.

De Mensings weer onverslaanbaar

De gebroeders Mensing namen vervolgens beide remise aan, waardoor het team verzekerd was van een overwinning. Bij Adrian was het inderdaad een remisestelling, maar Andrew had de beste kansen op ene vol punt, maar koos voor het teambelang en dus de teamzege.
Op bord 1 had Tobias Dekker het lang moeilijk tegen John van Baarle, maar hoe verder de avond vorderde hoe beter het eruit zag voor hem. Hij won zijn partij uiteindelijk door zijn tegenstander ordinair door zijn te klok te jagen.

Het tweede team verkeert in bloedvorm en is op alle fronten nog in de race. Na drie prachtige overwinningen staat het team bovenaan. De volgende wedstrijd zal een beladen westrijd zijn, de derby tegen Dordrecht 2. De vraag is: Wat tovert tacticus, knuffelbeer Koppelaar nu weer uit zijn hoed?

Klik hier voor het ludieke en sportieve verslag van HZP/Schiedam.
Robert won fraai
31 oktober 2014
ROTTERDAM - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht  heeft de ideale score geboekt in de uitwedstrijd tegen SO Rotterdam 3. De trotse teamleider Leo Koppelaar kon na een spannend avondje de 8-0 met felicitaties in ontvangst nemen.

Op papier een logische uitslag, omdat op elk bord de Sliedrechtspeler op papier sterker was. Maar ja, dat zegt niet altijd alles en aanvankelijk leek een grote overwinning geen zekerheid. Wout Boer en Robert van Rekom gaven het goede voorbeeld en beiden kegelden hun tegenstander van het bord.
Daarna schwindelden de gebroeders Mensing naar winst, maar de manier waarop ze het beiden afmaakten was grote klasse.
Jerry van Rekom wist opnieuw met een dubieus gambiet de tegenstander te verschalken, waarna Pieter Pons de zes vol maakte met een goede aanvalspartij.
De slotakkoorden kwamen van kopman Tobias Dekker en Teunis den Rooijen. De ideale score was bereikt!

Zo staat het tweede team fier aan kop in de eerste klasse A, maar of dat zo zal blijven is de vraag, want in de volgende ronde wacht favoriet HZP/Schiedam 1.
Kopman Tobias gaf het goede voorbeeld
3 oktober 2014
SPIJKENISSE - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is het seizoen in de eerste klasse A goed begonnen. Tegen het versterkte Spijkenisse 3 wist het verjongde tweede team met 3-5 te winnen.
De gepromoveerde teamleider Leo Koppelaar had zijn mannen op zijn eigen wijze op scherp gezet. Dat leverde in de uitwedstrijd (natuurlijk)  tegen Spijkenisse een spannende wedstrijd, maar ook een regelmatige overwinning op.
Kopman Tobias Dekker gaf het goede voorbeeld en won fraai. Vervolgens wisten ook invaller Joost Stoker (die won wel van Villa Siu, Martijn!), Andrew Mensing en Jerry van Rekom. Wout Boer en debutant Theunis den Rooijen wisten met remises de winst veilig te stellen.
Robert van Rekom en Adrian Mensing verloren, waarna de eindstand van 3-5 op het bord kwam.

Goede start van de Sliedrechtse reserves, die dit seizoen proberen het verloren terrein weer goed te maken. Dat zal gezien de sterke klasse een moeilijk karwei worden,
 Teamleider Leo Koppelaar
September 2014
SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht komt komend seizoen uit in de klasse 1A van de Rotterdamse Schaakbond. Na de jammerlijke degradatie van vorig seizoen  gaan de Sliedrechtse reserves op jacht naar eerherstel.
Het tweede team roerde zich stevig op de transfermarkt. Belangrijkste wijziging is dat de succesvolle teamleider Leo Koppelaar als opvolger van Kees van der Does werd aangesteld. Koppelaar zorgde als teamleider er voor dat in de afgelopen seizoenen het derde team maar liefst twee keer achtereenvolgend ongeslagen kampioen werd en zo promoveerde naar de eerste klasse.
En Koppelaar gooit het roer stevig om. Hij spaart enkele 'oudjes', maar zet vooral in op verjonging. Hij beoogt daarmee een toppositie in de sterke, evenwichtige eerste klasse A te gaan bereiken.
Met sterke tegenstanders als Dordrecht 2, Barendrecht/IJsselmonde 1 en Nieuwerkerk ad IJssel 1 is succes echter niet verzekerd. Het belooft een spannende competitie te worden.

het tweede team start het seizoen op 29 september aanstaande met een uitwedstrijd tegen comivereniging Barendrecht/IJsselmonde 1.