Archief
 
Jan Sulman, Jan Jaap Janse en William Gijsen ` Sliedrechtse grootgeldverdieners'  in  Fourmies (Fr.)
23 t/m 25 mei 2015
Het Sliedrechtse gele leger

FOURMIES – Het Pinksterweekend werd opnieuw door een record aantal Sliedrechtse deelnemers (22!)  benut om deel te nemen aan het Open Kampioenschap van Fourmies (Frankrijk). In 3 dagen werden 7 partijen van 4 uur afgewerkt door 167 schakers uit Frankrijk, België, Duitsland, Rusland, Italië, Bulgarije, Wit Rusland, Oekraïne, Engeland en  Nederland. Onder de deelnemers waren enkele grootmeesters (6)  en veel Internationale meesters (8).
Met 22 Sliedrechtse deelnemers was Schaakvereniging Sliedrecht bijna het grootst qua aantal deelnemers. Zelfs het thuisteam van Fourmies had minder deelnemers (18). Door de gele shirts werd Sliedrechts al snel aangezien voor het gele leger.... Lees verder

 
Sliedrechtse schakers laten Chess Queen Bianca de Jong-Muhren zweten
23 april 2015
Bianca de Jong-Muhren

SLIEDRECHT - Maar liefst 22 Sliedrechtse schakers namen het afgelopen donderdag op tegen één van Nederlands beste schaaksters van dit moment. Chess Queen Bianca de Jong - Muhren had haar handen vol aan de slimste sporters van Sliedrecht. Na ruim vier uur spelen bereikte het lid van het Nederlandse Olympiadeteam een score van bijna 73%. Zij won 12 partijen, speelde er 8 remise en verloor er 2.  De simultaan vond plaats in het kader van de Nationale Sportweek. Lees verder.

 


Frank Stoute (60)  gepest met het verkeerde Oktoberfest!!
10 t/m 12 oktober 2014
Frank met een Duitse vlag!? NEUSTADT AN DER WEINSTRASSE – Schaakvereniging Sliedrecht heeft de traditie van het vieren van het feit dat iemand 40, 50, 60 of 65 is geworden voortgezet. En hoe!! Schaakvriend Frank Stoute werd afgelopen vrijdag 10 oktober 60 jaar en dat heeft hij geweten. Zijn Sliedrechtse schaakvrienden hebben de voorzitter van Schaakvereniging Zwijndrecht een weekend lang in Duitsland in het zonnetje of voor schut gezet. Lees verder.


Schaakvereniging Sliedrecht wint verenigingsactie AH Sliedrecht
15 juni 2014
De Denker en Ed Trompet ontvangen de fel begeerde cheque SLIEDRECHT - Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking van de spaaractie van AH Sliedrecht. In het nieuwe onderkomen van Schaakvereniging Sliedrecht waren zo'n 50 personen van verschillende  deelnemende verenigingen aanwezig om hun gespaarde bedragen op te halen, maar ook om te horen wie de verenigingsprijs voor de meest ludieke verenigingsactie in ontvangst mocht nemen. Lees verder.


Arjan vd Leij, Robert van Rekom en Niels Mijnster Sliedrechtse toppers in Fourmies (Fr.)
7 t/m 9 juni 2014
De topper FOURMIES – Het Pinksterweekend werd door een groot deel van de Sliedrechtse schakers opnieuw benut om deel te nemen aan het Open Kampioenschap van Fourmies (Frankrijk). In 3 dagen werden 7 partijen van 4 uur afgewerkt door 150 schakers uit Frankrijk, België, Duitsland, Rusland, Italië, Bulgarije, Wit Rusland, Tunesië, Ierland en  Nederland. Onder de deelnemers waren enkele grootmeesters (5)  en vele Internationale meesters 5).
Met 16 Sliedrechtse deelnemers was Schaakvereniging Sliedrecht bijna het grootst qua aantal deelnemers. Alleen het thuisteam van Fourmies had iets meer deelnemers. Lees verder.


Schaakvereniging Sliedrecht verhuist: van Huifkar naar Havik
5 juni 2014
Café Schalk/De Huifkar SLIEDRECHT - Sneller dan eigenlijk de bedoeling was gaat Schaakvereniging Sliedrecht van speelzaal veranderen. Vanwege een eerder geplande verbouwing van De Huifkar gaat de schaakvereniging met enige weemoed haar vertrouwde speelzaal per direct verlaten en verhuist het naar Activiteitencentrum De Havik, alwaar een prachtige zaal gemaakt te zijn voor het nodige schaakgeweld en -plezier. Lees verder. 


Sliedrechtse teams actief op NK Snelschaken voor teams in Den Bosch
15 februari 2014
Sliedrecht 1 tegen 2 DEN BOSCH – Na het mooie succes van ons C team vorig jaar op dit toernooi, was de animo om aan dit toernooi deel te nemen groot.  Met maar liefst 3 teams werd de strijd aangebonden in de mooie locatie “De Biechten” in Den Bosch.  64 teams uit heel Nederland wisten de weg naar Den Bosch te vinden, waar dit toernooi over 15 ronden plaatsvond. Lees verder.


"Vergeten" jubilarissen in het zonnetje gezet
16 januari 2014
André van Dieën, 25 jaar lid SLIEDRECHT - Foutjes maken is menselijk, ook bij de vrijwillige bestuurders van Schaakvereniging Sliedrecht. Sinds de oprichting in 1935 is het zo dat leden die 25 jaar lid zijn vanaf dat aantal elk lustrum gehuldigd worden. Dat was de nieuwe secretaris even vergeten en zo kon het gebeuren dat bij de laatst gehouden (september 2013) Algemene Ledenvergadering sommige jubilarissen niet in het zonnetje zijn gezet. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel en zo kon voorzitter Jerry van Rekom afgelopen donderdag vier "vergeten" jubilarissen onder trompetgeschal van Ed Trompet huldigen. Lees verder.


Visfeest groot succes in Rotjeknor
6 juli 2013
Het hele gezelschap ROTTERDAM – Hij zag er best wel een beetje tegenop. Hij had tenslotte vele voorgangers al eerder gepest en hij was terecht bang voor een beetje wraak. En die wraak kwam afgelopen zaterdag in een zonovergoten Rotterdam waar de onlangs 50 geworden Peter Vis op een ludiek Abraham-feest werd getrakteerd door 25 vrienden en vriendinnen. Lees verder.


Jan Jaap Janse winnaar KWF-snelschaaktoernooi 
25 mei 2013
Jan Jaap (l) aan het werk tegen Bob Fijlstra SLIEDRECHT - Het snelschaaktoernooi dat deel uit maakte van het Blues Benefiet-festival waarvan de opbrengsten voor 100% naar het KWF gaan kende maar liefst 28 deelnemers bij haar eerste editie. Opvallend was dat de deelnemers zelf uit België, Gouda, Utrecht en Leerdam kwamen. De organisatie van het snelschaaktoernooi was in handen van Schaakvereniging Sliedrecht. Jerry van Rekom en Mark van Hulst hadden voor muzikale omlijsting gezorgd door Ed Trompet tijdens alle partijen verzoeknummers te spelen. Zo werd ook het taboe dat je bij schaken stil moet zijn weerlegd. Lees verder.


Niels Mijnster Sliedrechtse topper in Fourmies (Fr.)
18, 19 en 20 mei 2013
Niels Mijnster sloeg toe FOURMIES – Het Pinksterweekend werd door een groot deel van de Sliedrechtse schakers benut om deel te nemen aan het Open Kampioenschap van Fourmies (Frankrijk). In 3 dagen werden 7 partijen van 4 uur afgewerkt door 212 schakers uit Frankrijk, België, Duitsland, Canada, Oekraïne, Italië, Bulgarije, Roemenië, Servië en  Nederland. Onder de deelnemers waren enkele grootmeester en vele Internationale meesters.
Met 18 Sliedrechtse deelnemers werd een nieuw record gevestigd. En daar bleef het niet bij, want ondanks dat er tussen de partijen gzellig gefeest werd, deed  de Sliedrechtse delegatie weer van zich deed spreken. Dat leverde uiteindelijk een recordbedrag aan priijzengeld op. Bijna € 500,- konden de Sliedrechtse prijswinnaars in ontvangst nemen. Lees verder.


Niels Mijnster (senioren) en Jochanan Alberts (jeugd) winnaars Kemper-toernooi 
13 april 2013
Niels Mijnster sloeg toe ALBLASSERDAM – Op het allerlaatste moment ingeschreven, geen partij verliezen en slechts 2 remises, waarbij de laatste remise het winnende halfje was en hij niet meer hoefde te spelen voor een overwinning. Niels Mijnster heeft netjes het Kemper-toernooi op zijn naam geschreven. In een goed georganiseerd toernooi van Schaakvereniging Papendrecht / Alblasserdam stond op Niels geen maat en wist hij mooie partijen op het bord te toveren. Hij werd beloond met de wisselbeker en een taart. Op de wisselbeker stonden de namen van zijn voorgangers, en dat zijn ook een paar illustere bekenden. Lees verder.


Schaakvereniging Sliedrecht legt hoofdsponsor vast 
24 november 2012
Sponsor Rob ter Meer en voorzitter Jerry van Rekom SLIEDRECHT  -  De voorzitter van Schaakvereniging Sliedrecht, Jerry van Rekom, was afgelopen zaterdag heel tevreden toen Rob ter Meer, Ricoh Document Center, hem een cheque ter waarde van € 2.000 overhandigde. Het bedrag is bedoeld om het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht een stimulans te geven om in de tweede klasse van de KNSB-competitie goed te presteren. Lees verder.


Sliedrechtse schakers zetten Gent (Be) op stelten 
7, 8 en 9 september 2012
De hele ploeg in Gent GENT –  Leo Koppelaar - pas nog gehuldigd vanwege zijn 25-jarige lidmaatschap bij Schaakvereniging Sliedrecht - is onlangs 65 jaar geworden. Ook de trouwe barkeepster van Schaakvereniging Sliedrecht - Anita Bleecke - wordt eerdaags 65 jaar. Deze heuglijke feiten waren natuurlijk voor Reisbureau Stoute Mark van Rekom aanleiding om dit uitgebreid te gaan vieren. En na een half jaar uitgebreide voorbereiding was het afgelopen weekend zover; in totaal 23 mannen en vrouwen trokken naar Gent (Be) om via een overvol cultureel programma de beide pensionada's te huldigen. Lees verder.


Wim Hokken temt grootmeester in Fourmies (Frankrijk)
26, 27 en 28 mei 2012
Met z'n allen minus Henri FOURMIES – Het Pinksterweekend werd door een groot deel van de Sliedrechtse schakers benut om deel te nemen aan het Open Kampioenschap van Fourmies (Frankrijk). In 3 dagen werden 7 partijen van 4 uur afgewerkt door 182 schakers uit Frankrijk, België, Duitsland, Canada, Oekraïne, Italië, Bullgarije, Roemenië, Servië, en  Nederland. Onder de deelnemers waren enkele grootmeester en vele Internationale meesters.
Met 16 Sliedrechtse deelnemers waren er meer Nederlandse deelnemers dan Belgische, of Duitse. En opnieuw deed  de Sliedrechtse delegatie weer van zich deed spreken. En niet alleen achter het bord... Lees verder.


Zonnig schaakfeest bij muziektent
19 mei 2012
De topborden SLIEDRECHT – In een stralende zon en met veel muziek wisten 10 spelers van Schaakvereniging Sliedrecht  en 5 spelers van de Regiohakkers, SG de Giessen en Papendrecht de weg naar het plein met de muziektempel  te vinden. De spelers werden in twee groepen van 8 verdeeld, waarbij Jerry van Rekom en William Gijssen de groep van niet-Sliedrechters aanvulden. Zo konden er per groep 4 ronden van 20 minuten per persoon per partij worden gespeeld. Lees verder.


Robert van Rekom wint 12e editie De Witten Haentoernooi
27 februari 2012
Robert (l) winnaar van 12e editie DORDRECHT –  Met een mooie score van 5 uit 7 heeft Robert van Rekom van SV Sliedrecht het 12e Witten Haen toernooi op zijn naam geschreven. In de eindrangschikking eindigden weliswaar 3 spelers met 5 uit 7, maar Robert had de betere weerstandscore en bleef als enige in de hoogste groep ongeslagen. De speler van Sliedrecht 1 wist 3 keer te winnen en 4 keer remise te spelen.
Op de 2e plaats eindigde Maurice Manoch van Charlois-Europoort en een keurige 3e plaats was er voor Joop de Jong van De Willige Dame, die in de laatste ronde de Sliedrechtse favoriet Peter van den Bergh wist te verslaan. Voor Robert van Rekom is het de 2e keer dat hij het toernooi wint. In 2007 won hij ook al de tweede editie van het toernooi. RSB-voorzitter Arjan Postma  kon hem zo feliciteren met zijn tweede toernooiwinst in de serie van 12. Lees verder.


Abraham Mark van Hulst krijgt vriendenhulde voor gouden tijd
3 december 2011
Abraham Mark van Hulst DEN HAAG - De gouden eeuw en de man van goud kwamen zaterdag even bij elkaar in Den Haag. Het Dordtse gezicht van de gouden eeuw, raadspensionaris Johan de Witt, stond naast de man, die goud haalde: Mark of Marko van Hulst. Zijn vrienden brachten hem een gehele dag hulde voor zijn vijftigste levensjaar in Den Haag.

Mark was een gezellig meewerkend voorbeeld, die opvallend veel kennis bleek te hebben voor de nationale geschiedenis en de geschiedenis van zijn fanclub. Lees verder.


Schaakvereniging Sliedrecht winnaar sportquiz Sliedrecht
7 november 2011
Het winnende team SLIEDRECHT - Afgelopen maandag organiseerde de sportraad Sliedrecht een grote sportquiz, waaraan alle aangesloten sportverenigingen aan mee konden doen. Ook Schaakvereniging Sliedrecht was aanwezig bij dit spektakel. Het team van teamleider Leo Koppelaar bestond verder uit Theo Dekker, Wim Hokken, Mark van Hulst en Jerry van Rekom. De denkers maakten hun naam tijdens de moeilijke quiz duidelijk waar. Na een zeer spannende avond en na het beantwoorden van in totaal zo'n 60 sportvragen werden de prijswinnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Piet van Loon, voorzitter van de Sliedrechtse sportraad. Lees verder.


Henk Prins verrassende winnaar Westpoldertoernooi 2011
24 september 2011
Toernoowinnaar Henk Prins (l) aan het werk PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag heeft Henk Prins zijn succesvolle schaakjaar een goed gevolg gegeven. Hij wist de 17e editie van het Westpolderschaaktoernooi te winnen. Na 7 spannende rondes bleek de Sliedrechtse penningmeester  met 6 punten de sterkste van het hele veld. Hij bleef de favorieten Lennard den Boer en Melvin Holwijn een halfje voor.

Dat Henk het gehele toernooi ongeslagen bleef zag er in de laatste ronde niet naar uit. Tegen drievoudig winnaar van het winkelierstoernooi, Jerry van Rekom, stond hij duidelijk slechter, maar laatstgenoemde wilde in tijdnood ook niet teveel risico nemen en aanvaardde het remiseaanbod van zijn clubgenoot. Lees verder.


Henk Prins verrassende winnaar Westpoldertoernooi 2011
15 september 2011
Veenis gehuldigd SLIEDRECHT - Het gebeurt niet vaak dat bestuursleden zo lang blijven en mogen blijven zitten. Schaker Jan Veenis heeft het echter maar liefst 51 jaar lang uitgehouden. Daarmee heeft hij het clubrecord van Schaakvereniging Sliedrecht, dat met 50 jaar op naam stond van P.C. Parel, met 1 jaar verbeterd. Afgelopen donderdag nam hij afscheid als bestuurder en werd hij terecht gehuldigd door voorzitter Wout Boer. Lees verder. 


Jorik Klein prolongeert  titel Grand Prix Cyclus RSB, gebr. Mensing gedeeld 3e
3 september 2011
De bekerwinnaars GOUDA – Bij de start van het nieuwe schaakseizoen werden de prijzen van het afgelopen jaar uitgereikt en daarmee bleek Sliedrecht opnieuw schaaksucces te boeken.
Allereerst wist Jorik Klein in de E categorie opnieuw genoeg punten bij elkaar te sprokkelen om zich voor het tweede jaar op rij de eerste plaats toe te eigenen in de RSB Grand Prix toernooi cyclus categorie E. Dit klassement wordt opgemaakt uit 6 regionale toernooien waarbij op leeftijdsklasse wordt ingedeeld. Na een uitstekend begin met enkele toernooizeges speelde Jorik het seizoen constant uit en bekroonde zo een mooi seizoen, waarbij hij ook op nationaal niveau mooie successen behaalde. Zo werd hij het afgelopen jaar 4e in zijn categorie op het Nederlands Kampioenschap en wist aansprekende resultaten te behalen.
Lees verder.


Vele Sliedrechtse leden actief tijdens zomermaanden
juli t/m augustus 2011
Adrian, vijfde van Nederland SLIEDRECHT - Schakers houden best van vakantie, maar nog meer van schaken. Vandaar dat beide zaken in de zomer vaak worden gecombineerd. Ook dit jaar zullen vele Sliedrechtse schakers actief zijn bij verschillende toernooien, zowel in het binnen- als buitenland.
De volgende Sliedrechtse leden zullen we volgen en hebben we gevolgd tijdens hun schaakactiviteiten bij de verschillende toernooien: Lees verder.


Sliedrechtse schakers scoren goed in Fourmies (Fr.)
11, 12 en 13 juni 2011
Pierre Poisson en zijn secondant FOURMIES – Het Pinksterweekend werd door een deel van de Sliedrechtse schakers benut om deel te nemen aan het Open Kampioenschap van Fourmies (Frankrijk). In 3 dagen werden 7 partijen van 4 uur afgewerkt door 156 schakers uit Frankrijk, België, Duitsland, Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Servië, en  Nederland. Onder de deelnemers waren enkele grootmeester en vele Internationale meesters.
Met 13 Sliedrechtse deelnemers waren er meer Nederlandse deelnemers dan Belgische, of Duitse. En dat de Sliedrechtse delegatie weer van zich deed spreken, wordt al beetje een gewoonte.
Lees verder.


Special AFTELLEN uitgereikt aan initiatiefnemers
17 maart 2011
De uitreiking SLIEDRECHT – De redactie van Schakend Sliedrecht, het clubbladorgaan van Schaakvereniging Sliedrecht, heeft een special uitgebracht, volledig gewijd aan de succesvolle rubriek AFTELLEN. Ruim 10 weken voorafgaand aan de grote Schaakmanifestatie van 13 november jongstleden ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Schaakvereniging Sliedrecht, maakten Teun Koorevaar en Henk Prins elke week een aflevering van de rubriek AFTELLEN op de druk bezochte site www.schaaksite.nl. In elke aflevering werd vooruitgekeken naar één van de evenementen van de Schaakmanifestatie. Lees verder.


Emotionele uitreiking jubileumboek aan kamp Amersfoort
26 februari 2011
Harry Ruijs ontvangt het jubileumboek AMERSFOORT – Een delegatie van schakers uit Sliedrecht en Dordrecht heeft op zaterdag 26 februari kamp Amersfoort bezocht. Bestuursleden van schaakclub Sliedrecht hebben tijdens een plechtigheid een  exemplaar van het jubileumboek aan de directeur van het kamp, Harry Ruijs, overhandigd.
In het jubileumboek, 'De kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht; 1935-2010',  is een hoofdstuk besteed aan twee schakers, die op 16 mei 1944 werden weggevoerd naar kamp Amersfoort.  Het verhaal speelde met name in de donkere oorlogsjaren van 1944 en is opgenomen in het jubileumboek 75 jaar Sliedrecht om de oorlog niet te vergeten.
Ook een verbinding te maken met het verhaal van toen en de schaaksport speelden familieleden van twee kampbewoners van toen (Bas van der Starre en Piet C. Parel) een symbolische schaakpartij. Lees verder.


Schaakvereniging Sliedrecht wint KNSB-verenigingsprijs 2010
23 januari 2011
Wout Boer ontvangt de prijs WIJK AAN ZEE - Dat 2010 voor Schaakvereniging Sliedrecht een topjaar is gebleken was al bekend gezien de resultaten van de jeugd, het tweede team, de Schaakmanifestatie en de uitgifte van het jubileumboek. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond heeft het jaar voorzien van een gouden randje. In Wijk  aan Zee, momenteel het walhalla van de internationale schaakelite,  ontving voorzitter Wout Boer uit handen van KNSB-bestuurslid Monique Stam en van schaakmeester en presentator Hans Böhm de Verenigingsprijs 2010 uitgereikt.

Lees verder.

Schaakmanifestatie een groot succes
13 november 2010
Ludieke opening SLIEDRECHT – Dat Schaakvereniging Sliedrecht 75 jaar bestaat heeft de schaakwereld geweten. Via een grandioze Schaakmanifestatie konden ruim 400 belangstellenden genieten van de vele activiteiten. In het tot schaakpaleis omgetoverde zalencomplex De Lockhorst begon de jubileumviering met een ludieke opening met danseressen, een filmpje over de historie van Schaakvereniging Sliedrecht en een show van Vadertje Tijd en de Razende Reporter. Hoogtepunt van de opening was de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘De Kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht; 1935-2010’ door voorzitter Wout Boer aan de schrijver van het boek Jerry van Rekom. Lees verder.
Succesvolle huiskamerdag in Wilhelminakerk
29 december 2007
Wout maakt zijn rondjes DORDRECHT - Ruim zevenhonderd mensen kwamen zaterdag 29 december naar de huiskamerdag in de Dordtse Wilhelminakerk toe. Het schaken - onder de naam van de tweevoudig openkampioen van Nederland Pank Hoogendoorn - was er een succesvol onderdeel van. 

Wedstrijdleider Mark van Hulst van de organiserende vereniging Sliedrecht: "We mogen weer terugkijken op een geslaagde dag! Geen enkele wanklank en alleen maar complimenten voor iedereen."  Ook de verenigingen de Willige Dame uit Dordrecht en Zwijndrecht droegen mede het unieke evenement in de kerk aan de Blekersdijk. Lees verder.

Louter winnaars bij Rob Klop-herdenkingstoernooi
20 december 2007
Voorzitter Wout Boer opent het toernooi SLIEDRECHT - Ruim veertig mensen uit Sliedrecht en wijde omgeving deden op donderdagavond 20 december jongstleden mee aan het Rob Klop-herdenkingstoernooi. De op 23 oktober 2007 onverwachts overleden Rob Klop wordt alom nog gemist.

De teamcaptein van het eerste team van Sliedrecht deed tot dat moment volop mee aan het schaakleven. Dat klonk ook door in een speciaal gemaakt clubblad van Sliedrecht. Het werd in de speelzaal aangeboden aan de twee broers van Rob. Ze stelden de aandacht voor hun op 49 jarige leeftijd overleden broer zeer op prijs en ook meer familieleden waren de gehele donderdagavond bij Schaakvereniging Sliedrecht aanwezig. Lees verder.

Sliedrechtse schakers feesten in Slowakije
22/23 september 2007
De feestvarkens SLOWAKIJE - Eind september 2007 hebben een 16-tal Sliedrechtse schakers en aanhang Slowakije onveilig gemaakt. Aanleiding was de viering van de 60-ste verjaardagen van Leo Koppelaar en van barkeepster Anita. Dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden. 
Reisbureau Stoute van Rekom, onder leiding van de schaakvrienden Frank Stoute en Jerry van Rekom hadden een zeer intensief programma samengesteld. Lees verder.
Robert van Rekom wint tweede Den Witte Haen-schaaktoernooi
29 augustus 2007
Foto Ab Scheel: winnaar Robert van Rekom en Cor Paans DORDRECHT –  Robert van Rekom van Sliedrecht heeft het tweede Witte Haenschaaktoernooi met overmacht gewonnen. Hij startte sterk met 6 uit 6. Toen Robert al zeker was van de hoofdprijs, moest hij alleen in de slotpartij een nederlaag accepteren tegen de op papier sterkste speler, Hans Berrevoets (de Willige Dame). 
Berrevoets bleef uiteindelijk een half puntje achter op Van Rekom jr. net zoals Evert Bos (ook Sliedrecht) die volgens de berekening van de computer knap derde werd. Lees verder
Massakamp Zwijndrecht - Sliedrecht
22 juni 2007
Frank tegen Leo ZWIJNDRECHT – Een nieuwe traditie is geboren. De eerste massakamp tussen de schaakverenigingen Zwijndrecht en Sliedrecht stond in het teken van gezelligheid en verbroedering. Qua gezelligheid werd het een gelijkspel, qua schaken bleek Sliedrecht een maatje te groot; 10,5-23,5.Lees verder
Jerry van Rekom sterke simultaangever in Dordtse Buitenwacht in Krispijn...........
31 januari 2007
Mooi rondje in de Buitenwacht DORDRECHT –  Schaakpromotie. Dat is hard nodig in deze tijd. De zesvoudig schaakkampioen van Sliedrecht, Jerry van Rekom, ontwikkelt zich als vaste promotor. Als simultaangever zet hij het schaken en gelijk ook zijn met Leo Jansen gemaakte schaakboeken over de opening de Leeuw in het zonnetje.

Het geven van schaaksimultaans stimuleert mensen juist om de Leeuw tegen de schrijver op het bord te brengen. Zo was er woensdag 31 januari op meerdere borden de opening de Leeuw zichtbaar als Zwarte en Wit wapen in centrum de Buitenwacht in de wijk Krispijn. Lees verder

Eerste Hoogendoornbokaal voor Jan Jaap Janse
30 december 2006
Jan Jaap en zijn fans DORDRECHT – De eerste Huiskamerdag in de Wilhelminakerk is een groot succes geworden. Tijdens deze spelletjesdag had de denksport schaken een belangrijke rol. 's Ochtends konden 20 schakers het opnemen tegen Jerry van Rekom, zesvoudig kampioen van Schaakvereniging Sliedrecht. 's Middags werd er gesnelschaakt om de Hoogendoornbokaal. Lees verder
Jerry van Rekom scoort prima in simultaan
30 december 2006
Jan Flach doet de eerste zet DORDRECHT –  Op de eerste huiskamerdag in de Wilhelminakerk in Dordrecht zette de veelvoudig kampioen van Sliedrecht, Jerry van Rekom, een topprestatie neer. Hij opende het festijn (uit de koker van Hans Berrevoets en Bert Braanker) op zaterdag 30 december met een zeer huiselijke simultaan. Lees verder