Merijn de Witte doet goede zaken op snelschaakavond jeugd.

SLIEDRECHT – Donderdagavond werd in gebouw De Havik een viertal ronden met 5 minuten per persoon per partij op de klok afgewerkt in de Najaarssnelschaakcompetitie van de jeugd.

Elke ronde werd er volop gestreden voor het punt, maar soms kon het niet anders en moest er tot een puntendeling worden besloten. Aan het eind van de avond had wedstrijdleider Cees Moes slechts 4 remises moeten optekenen.

Na het verspelen van drie van de vier ronden waren er nog vier spelers met een 100% score, te weten Siebe Groenewegen, Arnt van Tuijl, Jorn van Tuijl en Merijn de Witte.
Uit deze vier zouden mogelijk meerdere winnaars van de avond komen.

De laatste en vierde ronde gaf uitkomst. Siebe verloor van Isaac Theivendram, Arnt verloor van Rik Slagboom en Jorn verloor van Ezra Nagtegaal.

Bleef Merijn over die won van Justin Sloots, die een off-day had met 0 uit 4, en had als enige een score van 4 uit 4.

Siebe, Arnt en Jorn bleven daardoor op 3 uit 4 steken.Verdienstelijk scoorden verder Roël Koopman, Jabber al-Yassin en Rik Slagboom met 2,5 uit 4.
Spelers met 2 punten: Philip Leenman (uit 3), Ezra Nagtegaal, Shane Driesprong, Chiel Plug, Frans van der Veeken, Jayden Verloop en Isaac Theivendram.

Ook werden een aantal nieuwe jeugdleden verwelkomd, daarvoor was het tempo van 5 minuten per persoon per partij wellicht nog wat te snel.
Uitzondering was wel Pim de Jong die Jesse Koppelaar in zijn eerste en enige partij van de avond keurig op remise hield.

De top-10 uit de 44 namen tellende snelschaakcompetitie: (1) Joas Berkhouwer, (2) Jaimy Bakker, (3) Roël Koopman, (4) Rik Slagboom, (5) Jurrian Verweij, (6) Ezra Nagtegaal, (7) Arnt van Tuijl, (8) Chiel Plug, (9) Karel Peursem, (10) Jabber al-Yassin. Door zijn goede score steeg Merijn naar plek 11.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie