In Memoriam Anita Bleecke (1947-2024)

PAPENDRECHT – Afgelopen vrijdag werden de leden van Schaakvereniging Sliedrecht opgeschrikt door het toch nog plotse overlijden van Anita Bleecke (77 jaar). Anita is maar liefst 43 jaar de barvrouw op clubavonden, wedstrijddagen en toernooien van Schaakvereniging Sliedrecht geweest. Dat was eerst bijna 35 jaar in de voormalige Huifkar en later nog eens 8 jaar in de huidige speellocatie De Havik. Een betere gastvrouwe had de schaakvereniging zich niet kunnen wensen. Daarnaast was ze een vertrouwenspersoon voor veel leden, die bij haar altijd hun verhaal kwijt konden. De leden op hun beurt hielpen haar tijdens het schaken bij het oplossen van één van de duizenden kruiswoordpuzzels, die ze in al die jaren heeft gemaakt..

Anita heeft veel leden zien opgroeien en heeft altijd aangegeven te zullen stoppen wanneer al die vrijgezelle leden getrouwd zouden zijn. Ze heeft dus menige bruiloft van de leden meegemaakt!

Ook bij alle jubileumfeestjes was Anita een vaste gast, want ondanks dat ze geen lid was, werd ze altijd betrokken bij alle feestjes. Dat betekende ook dat zij zelf ook regelmatig in het zonnetje gezet werd bij een jubileumleeftijd. Samen met leeftijdgenoot Leo Koppelaar was Anita de belangrijkste gast in Slowakije (60 jaar), Gent (65 jaar) en Monschau (70 jaar).

Door haar trouwe dienst werd Anita op 24 maart 2005 geëerd en kreeg ze definitief de titel van “ere-koffiefee”. Een terecht eerbetoon aan de vrouw die zoveel heeft betekend voor heel veel leden, maar die ook bij alle schakers die op bezoek kwamen in Sliedrecht zeer geliefd was.

Dat veel leden geschokt zijn door haar overlijden bleek afgelopen zaterdag bij het kroegloperstoernooi te Dordrecht. Daar deden bijna 20 Sliedrechtleden aan mee en was Anita het gesprek van de dag. Aan het eind van de dag werd Anita herdacht; alle leden dronken een Martini, het favoriete drankje van Anita.

Schaakvereniging Sliedrecht denkt met louter positieve herinneringen terug aan de meest trouwe barvrouw uit de bijna 90-jarige historie van de vereniging. De gedachten gaan vooral uit naar haar kinderen, kleinkinderen en verdere familieleden.

Aanstaande donderdag heeft de uitvaart om 13.15 uur in Rotterdam plaats (zie onder op de rouwkaart) en aanstaande donderdag zal er op de clubavond zeker stil worden gestaan bij Anita, die altijd gemist gaat worden. Moge zij rusten in vrede.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie