Sliedrecht 3 (KNSB) heeft pittige seizoenstart

Hoofdpijn voor de teamleider

SLIEDRECHT – Promoveren betekent studeren. Na de fraaie promotie van afgelopen seizoen, moet Sliedrecht 3 flink aan de bak in Klasse 4H van de nationale KNSB-competitie. Na de eerste twee wedstrijden, staat de matchpuntteller nog op nul. Kan een trainingskamp het tij keren? De wedstrijd tegen het eerste team van De Raadsheer (Zundert) verliep als volgt:

In een volgepakt clubgebouw speelde Henk Prins sterk op bord 1. Zijn tegenstander koos voor de Jobava-London, maar dat is natuurlijk veel te saai voor Henk. Na op eigen wijze een draai te hebben gegeven aan de stelling, kwam Henk actief te staan. Wat volgde is een zeldzame marathonpartij, die uiteindelijk op een extra pion werd beslist in het voordeel van de tegenstander. Buurman Joost nam een kijkje in de Franse keuken, kwam positioneel lekker uit de opening, maar greep op zet 20 mis. De twee sterkste leden van De Raadsheer bleken te sterk voor de worstelaars van Sliedrecht 3.

Op bord 3 was Niels Verhaar gepositioneerd. Na een worstelpartij op vrijdagavond, had Niels wat last van fysieke ongemakken. Ook zijn prominente zwarte koningsloper had last van een stijve nek: deze Konings-Indische strijder is niet verder dan g7 gekomen, om uiteindelijk dodelijk gepend te worden. Dit kostte Niels de partij. Bert Dobber noteerde op bord 4 het eerste resultaat van de middag, door op soepele wijze remise overeen te komen.

De lijdende teamleider Martijn had zichzelf op bord 5 gepositioneerd. In een solide Caro Kann kwamen zowel zijn tegenstander als hijzelf niet in de problemen: remise. Van de partij van Maarten Hartkoren heeft uw verslaggever niet veel meegekregen. Aan de bar deelde Maarten na afloop mede dat het een verdrietige partij was. Zonder dalen geen pieken.

De enige speler aan Sliedrechtse zijde die afgelopen zaterdag een winstpartij binnen handbereik had, was Tjerry Hut. Na een kwaliteitswinst dicteerde hij de partij, maar kwam helaas niet verder dan quitte. Ook Jeroen Brandsma kreeg wat hij wilde: controle over de zwarte velden en activiteit. In de krochten van het middenspel greep hij echter mis, wat lege handen opleverde.

Na 16 partijen slechts 5 bordpunten, dat moet natuurlijk beter. In ronde 3 wacht opnieuw een eerste team, dit keer de sterkste spelers van Roosendaal en omstreken. Promoveren, leren, presteren.

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 3. Bookmark de permalink.

Geef een reactie