Ouwemannenteam laat favoriet kansloos

Aan de start in volle Havik

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de KNSB-competitie heeft het ouwemannenteam van Schaakvereniging Sliedrecht favoriet Schaakhuis 1 met lege handen naar huis (Den Haag) gestuurd. Teamleider Jerry van Rekom zag zijn manschappen doen wat hij vooraf had gehoopt. Niet zoals Ronald Koeman zijn manschappen in een hopeloze eerste helft tegen Hongarije achteruit zag schuiven, nee, vooruit en de favorieten bij de keel grijpen. Dat leverde uiteindelijk een 6-2 overwinning op en tevens de koppositie in klasse 4F!

De strijd tegen de Haagse bluf begon met een gratis punt. Als je niet tegen Teunis den Rooijen durft te spelen kom je gewoon niet; 1-0! Deze geruststellende voorsprong werd verdubbeld door staartbordkoning Johan van de Griend. Zonder mobiele telefoon loopt Johan niet tegen een reglementaire nul op als zijn buurvrouw belt. Dat leverde al snel een kwaliteit op en dat liet Van de Griend niet meer lopen; 2-0. Dat hij daarna direct naar zijn buurvrouw belde leverde dit keer geen straf op!

De sterke staartborden

Invaller Bert Terlouw liet zien dat hij niet voor niets een supersub is. Met aanvallend spel liet hij zijn sympathieke tegenstander in het middenspel kansloos. Zo kan de pensionaris met zijn aanstaande pensionarisse genieten van een oude dag; 3-0!

Theo Dekker dacht: “Ik doe hetzelfde als de vorige wedstijd; slecht openen en dan oogsten!”. En laat dat nu weer uitkomen. Na een baggeropening kwam Dekker een pion achter, maar dat was het sein om echt te gaan schaken met als gevolg een betere stelling. maar gezien de tussenstand het sein om remise aan te bieden. Dat aanbod werd maar al te graag aangenomen; 3,5-0,5.

Waar waren de favorieten? Niet aan het bord van Wim Hokken, want die gaf even schaakles. Even een pionnetje veroveren en dan even uitschuiven. Daar was geen Haags torentje tegen bestand; 4,5-0,5.

Kopman Jerry van Rekom speelde sneller dan de schaduw van Lucky Luke, maar dat was niet voor niets. Met een hork als tegenstander en dan ook nog eens met de lelijkste sjaal van Nederland om zijn nek moest er aangevallen worden. Dat lukte wonderwel, maar de mokerslag bleef uit; 4,5-1,5.

Meinte Smink speelde opnieuw een uitstekende partij. Even leek hij overlopen te worden maar zijn counter bleek dodelijk te zijn; 5,5-1,5.

Willem Kuiper zorgde voor het slotakkoord. Na een mindere opening (achteruit schaken is meestal niet goed) knokte hij zich uitstekend terug en wist in voordelige stelling remise af te dwingen; 6-2.

Met 4 punten gaat het tweede team verrassend aan kop. En dat twee keer met Van Rekom als teamleider. Kijken of Van de Griend dat kan voortzetten!

Dit bericht is geplaatst in KNSB Sliedrecht 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie