Jeugdschaker Ezra Nagtegaal ongenaakbaar

Ezra denkt zich naar de winst

SLIEDRECHT – Op de derde speelavond van de Najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Ezra Nagtegaal afgelopen donderdag flink huisgehouden. Het aanstormende talent wist al zijn partijen in groep 2 te winnen en dat was gezien de tegenstand een uitstekende prestatie. Ezra komt zodoende aan kop in groep 2 en wel met een 100%-score. Hij moet de koppositie met Chiel Plug delen, die tot nu toe ook al zijn partijen wist te winnen. Beide ongenaakbare koplopers komen in de volgende ronde tegen elkaar uit. Dat belooft nog wat!

In dezelfde groep wist Merijn de Witte ook alle drie de partijen te winnen en staat daardoor op een derde plaats. Isaac Theivendram won 2 van de 3 partijen. Isaac bewijst daardoor dat de trainingen steeds meer rendement opleveren.

Nieuwkomer Frans van der Veeken wist zijn eerste winst te pakken en daar zullen de komende weken zeker meer winstpartijen bij komen.

In de eerste groep is de strijd om het kampioenschap nog volledig open. Zowel Jesse Koppelaar, Karel Peursem als Joas Berkhouwer staan er goed voor, maar ook Jabber Al-Yassin en Rik Slagboom gaan voor een toppositie.

Komende donderdag hebben de volgende rondes van de Blitz-competitie plaats.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie