Fijnschrijver Hans Klein breekt de ban

Fijnschrijver Hans sloeg nu wel toe

SLIEDRECHT – In de vijfde ronde van de interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Hans Klein afgelopen donderdag zelfs in tijdnood weten te winnen. In zijn partij tegen Joost Stoker stond Klein de gehele partij overwegend tot gewonnen. De afgelopen maanden was dat zeker geen zekerheid voor de winst, integendeel, de tijd was meestal zijn grootste onverslaanbaar lijkende tegenstander. Nu brak hij de ban door in hoge tijdnood al fijnschrijvend het volle punt binnen te halen. Door deze winst stijgt het oudst schakende lid van Sliedrecht naar de top-20, waar Klein zeker thuishoort.

Bovenaan boekte Arjan van der Leij zijn vierde winstpartij op rij. Dit keer wist hij de taai verdedigende Dana Verheij te verslaan. Van der Leij is zodoende samen met Jorik Klein de koploper. Maar William Gijsen, Wout Boer en titelverdediger Peter van den Bergh zitten de koplopers op de hielen.

Henk denkt zich naar de winst

De meest verrassende uitslag kwam uit de hoek van Henk van der Hoek, die een uitstekende partij tegen Teunis den Rooijen beloond zag worden met een vol punt. Theo Dekker wist na een partij met wisselende kansen Martijn Stoker te verslaan en staat stevig in de top-10.

Onderaan boekte Johan Gijsen zijn eerste zege van het seizoen. Tegen Julian van Dieën wist Gijsen senior in het middenspel toe te slaan.

Spannend was ook de partij tussen de oud-buren André van Dieën en Henri hartog. Uiteindelijk wist eerstgenoemde het punt binnen te halen.

Komende donderdag heeft de zesde ronde plaats en dan zullen de koplopers onderling gaan uitmaken wie momenteel de sterkste is.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie