Jeugdspeler Joas Berkhouwer sterk in snelschaken

Joas Berkhouwer, de blitzer van de week

SLIEDRECHT – Afgelopen donderdag zijn er weer 4 ronden gespeeld bij de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht. Joas Berkhouwer bewees een uitstekende blitzer (een stoerder woord voor snelschaker) te zijn. Van de 4 partijen wist hij er maar liefst 3 te winnen. Vooral zijn winstpartij tegen Jabber Al-Yassin mocht er zijn. Joas gaat na 12 rondes ook aan kop in de najaarscompetitie. Zal hij zijn eerste kampioenschap gaan behalen?

Ook Sven Langstraat was in vorm, want ook hij wist 3 van de 4 partijen te winnen. Hij staat daardoor op een voorlopige derde plaats, vlak achter Jaimy Bakker, die hij wel wist te verslaan.

Chiel schaakt zich naar de top 5

Chiel Plug deed ook van zich spreken. Dat lijkt inmiddels een gebruikelijk gegevn te zijn, want Chiel schaakt steeds beter en dat bewees hij dit keer door ook drie keer te winnen. Zijn verliespartij tegen Justin Sloots was een terechte, omdat Justin een prima partij speelde.

Onderaan bewees Jayden Fang het nodige talent te hebben, want dat is zo als je ook tegen sterke tegenstand 75% scoort.

Trainers Rik Versteeg en Roland Kop krijgen het met de week drukker bij de training voor nieuwkomers. Ook dit keer zat de zaal vol en hebben 6 nieuwkomers weer het nodige geleerd.

Aanstaande donderdag staat de volgende ronde van de Reguliere Najaarscompetitie plaats. Nieuwkomers kunnen nog steeds instromen.

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.

Geef een reactie