Interne competitie ronde 2; volle bak!

Pas een dag later (dan de rest van de vereniging) won Jurgen van Henk!

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de interne competitie was het volle bak! Maar liefst 50 schakers wisten de weg naar de Havik te vinden voor een (ont)(ge)spannen potje schaak in 25 onderlinge partijen. Mogelijk is dit de grootste opkomst – tot heden – in het bijna 90-jarig bestaan van wellicht de leukste schaakvereniging van Nederland.

Het mooie aan 25 schaakborden is dat er overal strijd en energie is te zien. Grote verrassingen bleven deze ronde uit, hoewel nagenoeg op ieder bord er sprake was van verrassingen en inzet tot het bittere eind. Slechts 2 partijen eindigden in remise.

De langste partij van deze avond staat op naam van Henk van der Hoek tegen Jurgen de Haan. In deze partij die tot na middernacht werd doorgespeeld was het Jurgen die – onder tijdsdruk – het hoofd koel hield en een giftige pion liet slaan in het verre eindspel, waarna het witte paard (#klinkt als een mooi, bruin, cafe!) van Henk volstrekt vast stond op het bord en daarna los in het doosje mocht. Via deze meesterlijke zet won Jurgen de partij.

Robert op weg naar de felbegeerde titel: ‘GM van Hardinxveld’

In de partij tussen Tjerry Hut en Robert van Rekom speelden ook de paarden de hoofdrol. Na een scherpe partij met verschillende rokades (1 per persoon dan), sloeg Tjerry – in de hoop een stuk terug te winnen – in met een toren op een stelling vol met pionnen, paarden en de zwarte koning van Robert. De toren dolf vervolgens het onderspit, waarna Tjerry met kwaliteitsverlies het eindspel in ging. Gelukkig had hij nog een paard en wat pionnen… echter… het paard van Tjerry had welgeteld 0 plekjes om naar toe te gaan, zodat het maar snel gras, hooi en wortels is gaan eten in het bakje bij de andere stukken. Winst voor Robert die al snel op weg is om de fel begeerde titel; ‘Grootmeester van Hardinxeld’ te veroveren!

Hans won een goede partij

Hans Klein won gedecideerd van Eric Harms in een mooie pot en Paul Schakel liet Joost Stoker zweten, maar verloor. Dan is er altijd nog iets moois om naar uit te kijken…. hoe gaat het met de familie uit Brandwijk? In 2024 wonen er maar liefst 1375 inwoners in Brandwijk (wie had dat gedacht). 0,002% hiervan speelt bij SV Sliedrecht. Dat is meer dan de hoeveelheid Brandwijkers die bij AFC Ajax spelen. Zie hier opnieuw de aantrekkingskracht van een levendige vereniging. Maar goed…. William Gijsen speelde in deze ronde tegen een betere tegenstander dan in zijn eerste ronde, maar helaas (voor de veelspeler van de vereniging) moest Johan vd Griend ook het onderspit delven. William heeft zijn zinnen gezet op een tweede titel. Niet omdat hij dit graag op zijn palmares heeft staan, maar eenvoudig weg… hij bezit nog steeds (ergens… ver weg… in een doos… of een la…. of een kast… of….) de wisselbeker! Wel zo handig als hij kampioen wordt, dan hoeft hij niet meer verder te zoeken!

Vader Johan Gijsen verloor helaas een paard en daarna de partij tegen Sami Al-Yassin na een goede opening en mooi middenspel. De derde Gijsen is Samuel Gijsen. Fysiek zat hij braaf naast zijn vader te spelen tegen de wedstrijdleider. Tegen alle verwachtingen in – en zeker niet handig voor de verdere indeling voor hem in deze competitie – wist hij te winnen van Rik Versteeg. Een topprestatie van de jongste telg ‘Gijsen’ die het zijn broer mogelijk nog moeilijk gaat maken dit seizoen!

Al met al… een mooie avond waarin veel is gebeurd. Was dan alles rozengeur en maneschijn? Nee, toch niet. De echte verslaggever van deze avond was ondergedoken, zodat ad interim dit verslag maar is opgesteld. Als tegenprestatie is de lat hoog gelegd om komende week het ultieme schaakverslag op te stellen van ronde 3. We zijn benieuwd!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie