Nieuwkomer Eric Harms schaakt zich direct naar stunt

Eric Harms stuntte direct

SLIEDRECHT – De interne competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht is afgelopen donderdag direct met grote verrassingen gestart. Zo wist nieuwkomer Eric Harms direct te winnen en wel van de op papier sterkere Jeroen Brandsma. Na een valse start wist Harms na een flitsende aanval alsnog te winnen. Een uitstekende start van deze talentvolle nieuwkomer.

Een andere grote verassing was dat jeugdspeler Jesse Koppelaar de Internationale meester schaakproblemen componeren – Henk Prins – eindspel gaf. Na een ingewikkelde partij ontstand een eindspel van toren tegen veel pionnen. Dat eindspel wist Koppelaar keurig uit te spelen.

David verraste Theo

De derde verrassing was de remise van David Prook tegen de op papier veel sterkere Theo Dekker. Prook speelde een uitstekende partij en leek lang op de winst af te stevenen. Dekker knokte zich echter terug naar een remise-eindspel.

De vierde verrassing was de remise van Mark van Hulst tegen voormalig clubkampioen Hans Klein. Van Hulst veranderde van openingsrepertoire en dat leverde hem in het verre eindspel een terecht halfje op. Het was voor het eerst dat de voormalige wedstrijdleider zo’n grote “vis” aan de haak wist te slaan.

Verder wisten alle favorieten te winnen, al was de overwinning van Robert van Rekom tegen jeugdtalent Theo Theunisse een moeizame en wist Van Rekom sr. een in vorm zijnde André van Dieën pas aan het eind van de avond te verslaan.

Aanstaande donderdag heeft de tweede ronde van de interne competitie plaats. Nieuwkomers zijn zeker nog welkom!

Dit bericht is geplaatst in Weekverslag senioren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie