Wie wint Goud, Zilver en Brons bij het Vakantietoernooi?

Rik de Wilde, koploper groep 1

SLIEDRECHT – Met de Olympische spelen vol aan de gang, zijn natuurlijk veel ogen gericht op Parijs.  Nederland scoort weer volop en daar zal de laatste dagen nog wel wat bij komen.  Na 4 speeldagen kunnen we langzamerhand wat voorspellingen gaan doen, wie er met de medailles in de verschillende groepen naar huis zullen gaan.  Zijn er nog verrassingen in de maak? Of zijn de kaarten al een beetje geschud?

In ieder geval was ook aan de inwendige mens gedacht dit toernooi. Want het was weer warm. Onze trouwe deelnemer aan dit toernooi Ben van Bloppoel helpt elk jaar mee met de extra’s. Dit jaar zorgde hij voor ijsjes voor alle deelnemers op deze warme avond. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Bedankt Ben!

Het was in ieder geval weer gezellig druk in de Havik.  Midden in de vakantie zijn er altijd wel minder mensen dan op de eerste en laatste avonden, maar de temperaturen schoten weer omhoog.  Thuisblijvers die de Olympische Spelen wilden volgen, maakten natuurlijk de verkeerde keus, want tussen de partijen door werd er gekeken naar de bronzen race van Femke Bol en bleven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ajax won weer eens en de hockeymannen leverden een mooie prestatie.

Maar het gaat natuurlijk om het schaken.  Grote kanshebber voor het goud in Groep 1 is Rik de Wilde.  Na een moeizame eerste avond komt hij op stoom en als een voleerde Harry Lavreysen vermorzeld hij zijn tegenstanders. Maar het is nog niet gespeeld.  Robert van Rekom maakt kans om à la Jeffrey Hoogland gewoon nog terug te keren in de top, als hij de komende avonden speelt, maar ook Dana Verheij  kan als Hetty van der Wouw gewoon nog een mooie medaille scoren. En dan zijn er nog een viertal spelers die wellicht nog een ultieme jump naar de top 3 kunnen maken.  Daarvoor lijkt goud ver weg, maar zilver of brons kan nog steeds.  Neem de zeilers maar als voorbeeld. In Groep 1 spelen overigens meerdere familieleden. We weten natuurlijk van Jorik en Hans Klein, maar wat dacht je van Tim Schakel, zoon Tijmen Schakel en schoonzoon Rik de Wilde. Met z’n 3en speelden ze naast elkaar.

De familie Schakel
Emilian de Kievit kanshebber in Groep 2

In Groep 2 is Martijn Stoker nog steeds op trainingskamp. Als een voleerde Marit Bouwmeester was hij eerst op kamp in Canada en nu op hoogtestage in Europa.  Alles om op de laatste speelavond voor goud te gaan. Maar hier is de concurrentie groot.  Emilian de Kievit  sloop als Marianne Vos de kopgroep in, maar neemt geen genoegen met zilver.  Ook Ron Melger stroomde in. Een trouwe deelnemer die al jaren hoog meespeelt. Kan hij Karolien Florijn nadoen en het goud pakken?   Maar ook hier is het nog niet gespeeld. Hans Schreuder voert het peloton aan als een volleerde Worthy de Jong, scoren op de meest onmogelijke momenten. 

Wint Joran Groep 3?

Joran van Eijl lijkt de Sharon van Rouwendaal te worden in Groep 3.  Het was de afgelopen weken hier stuivertje wisselen aan de top.  Iedereen won van iedereen naar Joran lijkt een uitstekende kans te hebben op goud.  Michaël Houweling doet à la Femke Bol een stapje terug, maar Christiaan Blom knalt als een volleerde schaker met als metafoor de Hollandse hockeymannen naar voren.  Kan hij nog voor goud gaan?

Zo gaat bij het vakantietoernooi ook de eindfase in.  Kan er nog voor verrassingen worden gezorgd, dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien. Het is niet voorbij voordat de laatste ronde is geschaakt.  Parijs is nog ver zei een groot Nederlands sporter ooit.

Voordat we de linkjes naar de standen en statistieken vermelden, toch nog wel even een oproep: Het vakantietoernooi is een succesvol toernooi en dat willen we graag zo houden. Daar is een organisatie voor nodig. Marcel en Martijn hebben dit jaren gedaan en willen hun expertise graag overbrengen aan een nieuwe club mensen. Dit jaar zijn Rik Versteeg, David Prook en Tim de Waard al lekker bezig, maar we denken dat er nog meer schakers nodig zijn in het organisatieteam. Lijkt het je wat, geef dit dan even de komende speeldagen aan bij de organisatie. Nu moeten we het af en toe met stagiaires doen (zoals Joost) en dat is natuurlijk prima, maar voor niemand wenselijk :-). We rekenen op jullie! Want ook volgend jaar willen we dit tenslotte weer organiseren.

Naar de standen na avond 3: http://www.schakendsliedrecht.nl/vakantietoernooi-stand/

Naar de bijgewerkte statistieken: http://www.schakendsliedrecht.nl/statistieken-2/

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie