Stevige strijd in het Vakantietoernooi

Weer druk in de Havik

SLIEDRECHT – Op momenten dat het schaakseizoen in grote delen van het land volledig stil ligt en dat het zomerweer flink van zich af laat weten, kan men beiden zaken flink compenseren op het Vakantietoernooi in Sliedrecht. Hier wordt namelijk de zomer in de speelzaal gebracht, terwijl er gezellig doorgeschaakt kan worden.

Onze razende reporter David Prook bericht: Menig schaker betitelt dit toernooi dan ook als hét toernooi van het jaar. Ook dit jaar zien we dit terug aan het aantal deelnemers, de felle competitie, maar vooral de gezellige sfeer die heerst tijdens de avonden. Schakers vanuit de hele regio zoeken elkaar op om gemoedelijk en gezamenlijk hun hobby uit te oefenen. Donderdag 26 juli stond speelavond 2 op het programma, en ook op deze avond vonden velen hun weg naar De Havik. 

Overzicht vanaf de bar. Het bier van de week was snel op!

Voor dat er werd afgetrapt werd iedereen welkom geheten door de voorzitter, welke uiteraard ook even tijd nam voor een jonge, maar zeer gewaardeerde traditie; het bier van de week. Waar het buiten precies begon te regenen, haalde Schaakvereniging Sliedrecht de zomer in de speelzaal met de Schuppenboer Summer. De zomer bleef de rest van de avond hangen in en rondom de Havik. 

Gespannen gezichten

In groep 1 staat Dana Verheij nog steeds bovenaan met 3 uit 3. Maar nieuwe kanshebbers zitten haar op de hielen. Rik de Wilde (oud-winnaar) en Robert van Rekom zullen komende weken ongetwijfeld de aanval openen. Grootvader en kleinzoon Klein maken de top 5 compleet met een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Beiden hebben nog geen partij gemist zover, en staan op 4 uit 6. In deze zware groep is het een grote uitdaging om je hoofd boven water te houden. Daarom is het een vermelding waard dat Joost Stoker zich in deze groep naar de topborden in de arena heeft geknokt op de afgelopen speelavond. Gaat dit eeuwige talent zich eindelijk mengen in de traditionele top? 

Zit er een nieuwe stunt voor Joost in?

Groep 2 kent inmiddels 3 koplopers welke op een 100% score staan. Martijn Stoker won vorige week al zijn partijen. Van schrik is hij naar Canada vertrokken, en is het nog onbekend of hij op tijd is bijgekomen van de schrik en dus gaat deelnemen aan de rest van het toernooi. Peter Vis won deze week al zijn partijen en staat daarmee op gelijke voet. Ook Micha de Jong staat nog op 100% na zijn 2 winstpartijen vorige week.. De toekomst zal leren hoe lang deze toppers ongeslagen kunnen blijven in deze bloeddorstige 2e groep. Teus Slotboom en Eric Hill zitten hen namelijk op de hielen met elk 6 partijen gespeeld en een percentage van respectievelijk 83.3% en 72.2%.

In groep 3 is er een frontale aanval ingezet afgelopen Donderdag. Waar Ferhat Erdoğan tot nu toe ongeslagen is geweest, en al zijn partijen in de arena (top 3 klassering) heeft gespeeld, is hij in de laatste speelronde toch verslagen waardoor hij op de derde plek staat met 5 uit 6. Ook Johan Gijsen kon zijn winst-reeks van vorige speelavond helaas niet voortzetten. De frontale aanval op de top posities in groep 3 kwam van Jasper de Jager  en Rick van Hulzen, welke alle partijen hebben gewonnen deze speelavond. Omdat Jasper 3 partijen heeft gespeeld en Rick 2, staat Jasper de Jager op de nummer 1 positie in groep 3.

De komende weken is de verwachting dat de strijd om posities in alle groepen gaat losbarsten. Deze wetenschap in combinatie met de gemoedelijke sfeer op het toernooi en wederom een nieuw bier van de week zorgt voor hoge verwachtingen de komende speelavonden! Donderdag 1 augustus is de derde speelavond van het Vakantietoernooi. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Je bepaalt zelf hoe vaak je mee speelt. Hopelijk tot donderdag!

Naar de standen na avond 2: http://www.schakendsliedrecht.nl/vakantietoernooi-stand/

Naar de bijgewerkte statistieken: http://www.schakendsliedrecht.nl/statistieken-2/

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen, Vaklantie-stand. Bookmark de permalink.

Geef een reactie