Vakantietoernooi Schaakvereniging Sliedrecht weer van start

SLIEDRECHT – Stel dat je een fervent schaker bent. Elke week ga je met een verhoogde hartslag richting de speelzaal van je vereniging waar je weer een schitterende partij schaakt. Voldaan (en soms gefrustreerd) keer je weer huiswaarts na een heerlijke schaakavond. Maar dan komt de zomervakantie. Bij sommige verenigingen wordt er wel zes weken niet geschaakt in de zomer! Bij een echte schaker zorgt dit voor ondraaglijk psychisch leed. Gelukkig heeft men bij Schaakvereniging Sliedrecht niet alleen oog voor de schaker, maar ook voor de mens achter de schaker. Daarom werd een aantal jaar geleden voor het eerst het Vakantietoernooi georganiseerd. Afgelopen donderdag begon alweer de zesde editie van dit toernooi en dat leverde direct veel spektakel op. Verslaggever van de avond Tim de Waard schrijft verder:

Groep 1 in actie

Voordat het schaakfestijn kon beginnen, heette Marcel Klein iedereen welkom en legde hij het concept van dit toernooi uit. Daarnaast presenteerde hij het traditionele bier van de week. Deze keer was het de eer aan de Dikke Jan, die de rest van de avond zeer populair bleef!

Dit jaar wordt er gespeeld in drie groepen. De eerste groep is voor de toppers van onze regio. Deze wordt na een speelavond aangevoerd door Dana Verheij die al haar partijen wist te winnen. Zij wordt op de voet gevolgd door een drietal rasschakers, waaronder Jurgen de Haan die zijn zomervorm heeft gevonden en verschillende toppers wist te verslaan.

De tweede groep wordt bevolkt door een combinatie van eeuwige talenten, gezelligheidsschakers en toekomstige toppers. Deze groep wordt momenteel aangevoerd door drie spelers, waarvan er twee, Martijn Stoker en Rik Versteeg, het toernooi organiseren. Dit is minstens opmerkelijk te noemen. Moet mede koploper Teus Slotboom het opnemen tegen een complot van de organisatie? Dat zal de komende tijd blijken. Ook Micha de Jong verdient een eervolle vermelding. Hij speelde twee partijen en won die allebei, waardoor ook hij mag dromen van een topklassering.

Gespannen gezichten, spannende stellingen en lekkere biertjes

Ook in groep 3 vlogen de stukken van het bord en was er geen gebrek aan spektakel. Dat leverde aan het einde van de avond drie koplopers op. Ferhat Erdogan, die donderdag zijn 87ste (!!!) partij speelde in het vakantietoernooi en daarmee recordhouder is, wist zijn drie partijen te winnen en is daarmee een belangrijke titelkandidaat. Johan Gijsen liet de laatste weken van het seizoen al zien dat hij in topvorm is en dat bevestigde hij door drie keer overtuigend te winnen. Ook talent Jabber Al-yassin wist zijn drie partijen te winnen en liet daarmee zijn potentie zien. Niet alleen de top van groep 3 is de moeite waard, want in de middenmoot liet veteraan Leo Koppelaar zien het schaken nog altijd niet verleerd te zijn. Hij scoorde drie remises, waarmee hij de traditionele remisekoning Jerry van Rekom frontaal aanvalt. Het zal erg interessant zijn om te zien hoe deze rivaliteit zich de komende weken gaat ontwikkelen.

Donderdag 25 juli is de tweede speelavond van het Vakantietoernooi. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Je bepaalt zelf hoe vaak je mee speelt. Hopelijk tot donderdag!

Naar de standen na avond 1: http://www.schakendsliedrecht.nl/vakantietoernooi-stand/

Naar de bijgewerkte statistieken: http://www.schakendsliedrecht.nl/statistieken-2/

Dit bericht is geplaatst in Vakantie-verslagen, Vakantietoernooi. Bookmark de permalink.

Geef een reactie