Theo Theunisse nieuwe jeugdschaakkampioen van Sliedrecht

Theo Theunisse, de nieuwe jeugdkampioen

SLIEDRECHT – Theo Theunisse is de nieuwe jeugdkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht geworden. Al is nieuw niet geheel correct, omdat Theo ook in 2023 de jeugdkampioen was, Met ruime voorsprong eindigde de jeugdkampioen, die inmiddels ook furore maakt bij de senioren, ongeslagen op de eerste plaats in groep 1. Hij hield Jaimy Bakker en Bart van der Beek ruim achter zich. Theo is zodoende het talent om de komende jaren rekening mee te houden.

Afgelopen donderdag had de prijsuitreiking. Ere-voorzitter Jerry van Rekom mocht maar liefst 23 bekers uitreiken aan de Sliedrechtse schaakjeugd. Naast de bovengenoemde spelers werden in groep 2 kampioen Rik Slagboom, Chiel Plug en Philip Leenman gehuldigd, maar mochten Ezra Nagtegaal en Shane Driesprong ook een beker in ontvangst nemen.

Bij de Blitz-competitie (snelschaken) was Micha de Jong duidelijk de sterkste. Met een score van maar liefst 90% werd hij de terechte kampioen, Jaimy Bakker en Theo Theunisse maakten het podium compleet. Opvallend in de top-10 waren de zevende plaats van Ezra Nagtegaal en de negende plaats van Chiel Plug.

Als beste teamschaker kwam William Theunisse uit de bus. Hij scoorde in de teamcompetitie het beste. Roël Koopman eindigde keurig als tweede, terwijl Yaroni Theesing verrassend derde werd.

Zo eindigde het jeugdseizoen met heel veel bekers. Op donderdag 5 september start het nieuwe seizoen bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Weekverslag jeugd. Bookmark de permalink.